2 Ιαν 2019

Νέα Χρονιά - Νέοι Στόχοι και μια Ανασκόπηση!!!

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Καλή μας χρονιά!!! Το 2019 είναι εδώ, και εμείς είμαστε πανέτοιμοι να το υποδεχτούμε, και να το αφήσουμε να μας συνεπάρει με τις νέες συγκινήσεις και ευκαιρίες που θα μας προσφέρει!

Να ευχηθώ λοιπόν για αρχή υγεία, που είναι και το σημαντικότερο, ευημερία, ηρεμία, αγάπη και όμορφες στιγμές! Η χρονιά που πέρασε για εμένα προσωπικά ήταν αρκετά δύσκολη, όμως παρά τα όσα συνέβησαν, στο τέλος με άφησε γεμάτη... Με εμπειρίες - καλές και κακές - που αποδείχτηκαν πολύτιμα μαθήματα! 

Να έχετε μια ΥΠΕΡΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ και ΓΕΜΑΤΗ χρονιά!


Η αλήθεια είναι πως κοιτάζοντας πίσω έχω και αρκετά θετικά γεγονότα να θυμάμαι, με βασικότερο όλων το blog! Και εδώ και στο instagram, νιώθω πολύ δημιουργική, αφού με πολύ χαρά και ενθουσιασμό μοιράζομαι μαζί σας όχι μόνο τα βιβλία και τις ταινίες που αγαπώ, αλλά και στιγμές της καθημερινότητας μου!



Μέσω αυτών των δύο μέσων, η αλήθεια είναι πως γνώρισα νέους ανθρώπους, που κάποιοι από αυτούς αποδείχτηκαν αληθινοί φίλοι! Νιώθω τύχη και ευγνωμοσύνη που είχα την ευκαιρία να συναντήσω στην ζωή μου αυτούς τους ανθρώπους!

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά όσους από εσάς ''γνώρισα'' μέσω προσωπικών συζητήσεων που πολλές φορές μας έχει πάρει μέχρι και το ξημέρωμα να αναλύουμε από τις προσωπικές μας απόψεις για ένα βιβλίο, μέχρι πολύ σοβαρότερα ζητήματα, που πολλές φορές δεν τολμάμε να τα ξεστομίσουμε ούτε στα πιο κοντινά μας άτομα!

Σας ευχαριστώ για όλα, και ελπίζω για τα καλύτερα!


Φυσικά, κοιτάζοντας το 2018, έχω να θυμάμαι και πολύ όμορφες συνεργασίες με πολλούς εκδοτικούς οίκους που εκτιμώ και εμπιστεύομαι εδώ και χρόνια! Είναι μεγάλη μου τιμή, να αναγνωρίζεται η προσπάθεια και η αγάπη μου για το βιβλίο, όχι μόνο από όλους εσάς, αλλά και από ανθρώπους του χώρου, που με αφήνουν να εκφράζομαι με ειλικρίνια και απόλυτη ελευθερία!

Ακόμη, κάτι άλλο που με χαροποίησε ιδιαιτέρως είναι η στήλη των συνεντεύξεων, μέσω της οποίας γνώρισα ανθρώπους της λογοτεχνίας, αλλά και άλλων μορφών τέχνης που αγαπώ, όπως το θέατρο και η μουσική! Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν και ανταποκρίθηκαν με χαρά σε αυτήν την προσπάθεια να γνωρίσει το κοινό τους αγαπημένους του δημιουργούς, και ελπίζω σε ακόμη περισσότερους!

Μια πολύ όμορφη στίγμη ήταν και η συνέντευξη που έδωσα -αρκετά αγχωμένη θα ομολογήσω - στην εκπομπή Ex Libris!

* Για όσους δεν την έχετε δει, μπορείτε να πρακολυθήσετε τη συζήτηση που είχα με τον Μιχάλη εδώ :



Επίσης χαίρομαι γιατί, διάβασα πολλά - και καλά - βιβλία, είδα όμορφες παραστάσεις, πήγα σε συναυλίες και ξόδεψα πολύ χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα!

Το καλοκαίρι του 2018 επιφύλασσε μια πολύ όμορφη εβδομάδα για εμένα, αφού ταξίδεψα στην Ολλανδία, και πιο συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ, την Ουτρέχτη και τα ψαροχώρια της, ένα ταξίδι όνειρο ζωής που με γέμισε με πολύ όμορφες είκονες, γεύσεις και αρώματα!

Ένα από τα ομορφότερα ταξίδια!

Γυρνώντας από τις διακοπές μου ''στρώθηκα'' απευθείας στην μελέτη, και πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσα έναν κύκλο σεμιναρίων με το αντικείμενο που πραγματικά αγαπώ! Την λογοτεχνία, και πιο συγκεκριμένα τη δημιουργική γραφή! Τα μαθήματα αυτά, εκτός από τις νέες γνώσεις που μου πρόσφεραν ήταν μια καλή ευκαιρία να μπορέσω να ''ξεκλειδώσω'' την δημιουργικότητα μου - κάπως έτσι ξεκίνησε και η στήλη με τις ιστορίες που ''γράφουμε'' όλοι μαζί!

Γράφω, γιατί μόνο έτσι νιώθω πως υπάρχω...

Κάπως έτσι ήταν η χρονιά, ή τουλάχιστον έτσι θα ήθελα να την θυμάμαι! Και αυτό γιατί αυτά είναι όσα θα ήθελα να κρατήσω στο μυαλό μου... Σίγουρα είχε πολλές αλλαγές, σκαμπανεβάσματα, περιπέτειες - ψυχικές και σωματικές - και άλλα πολλά, που οδήγησαν όμως σε έναν δρόμο... Στην προσπάθεια να βγάλουμε έξω τον καλύτερο μας εαυτό!



Ονειρευτείτε, τολμήστε και κάντε πράξη όσα ποθείτε!


Αυτό που θα ήθελα να πω κάνοντας αυτή τη μικρή ανασκόπηση και θέτοντας τους νέους στόχους για το 2019, είναι πως βασικό μέλημα για όλους πρέπει να είναι μονάχα ένα... Η ΑΓΑΠΗ! Η αγάπη για τον εαυτό μας, γιατί κακά τα ψέματα, είμαστε ότι πολυτιμότερο έχουμε! Πολλές φορές το ξεχνάμε, το αμελούμε, ή αφήνουμε άλλους να μας κάνουν να πιστεύουμε το αντίθετο!

Η ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ, είναι τόσο πολύτιμη, και πρέπει όλοι να την διεκδικούμε! Η συνεχής προσπάθεια για ΕΞΕΛΙΞΗ και η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ότι είμαστε άνθρωποι, ότι δεν ειμαστε τέλειοι, και στο κατω κάτω δε χρειάζεται και να είμαστε, έχουν κάποιο νόημα! Να μας βοηθήσουν να πάμε τον εαυτό μας μπροστά! Δεν έχει σημασία το πόσο, έστω και ένα μικρό βήμα, είναι κίνηση- και αυτό είναι που έχει σημασία!

Θα ήθελα αυτή η χρονιά, να είναι για όλους μια χρονιά ήρεμη, δημιουργική και γαλήνια! Δε θέλω να βάλω στόχους πιεστικούς, deadlines και έξτρα πίεση και άγχος! Το μόνο που βάζω σαν στόχο, είναι το εξής : να βρίσκομαι πάντα στο τώρα, στο παρόν! Να απολαμβάνω κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει... Να ασχολούμαι με όσα με ευχαριστούν! Να βοηθάω όσο και όσους μπορώ, με όποιον τρόπο μπορώ! Και όλα αυτά για εμένα είναι μια τεράστια ΑΛΛΑΓΗ! Και την έχω ανάγκη! Και έχω ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας όσα ''κόλπα'' με έχουν βοηθήσει και εμένα- και αυτό θα κάνω!

Μιας και είναι χρονιά αλλαγών, θα έχουμε και εδώ νέες ιδέες, καινούριες στήλες, και πολύ δημιουργικότητα! Με οδηγό πάντα την αισιοδοξία και την θετική σκέψη, χωρίς όμως να λείπει ο ενθουσιασμός μου για όσα αγαπώ! Ίσα ίσα, που μπορεί να μεγαλώσει και περισσότερο! :-)

* Ευχαριστώ που είστε εδώ, χωρίς εσάς δεν θα είχα πετύχει τίποτε από όσα κατάφερα! Τα καλύτερα έρχονται, ή μάλλον έχουν ήδη έρθει! Καλέ, δεν τα ακούτε; Χτυπανε την πόρτα! Τρέξτε να τους ανοίξετε !!!
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

6 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά! Η περιήγηση στις Greek Women Bloggers με έβγαλε στο blog σου, το διαδικτυακό μικρόκοσμό σου όπως όμορφα περιγράφεις. Κρατώ με ενδιαφέρον αυτό που λες, πως όσα ζούμε μας βοηθάνε να μοιραστούμε τον καλύτερο εαυτό μας. Για να δούμε το 2019, πώς θα μας βοηθήσει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, και καλώς ήρθε στην παρεα μας ! ❤ να είσαι καλά, ελπίζω σε μια καλύτερη χρονιά για ολους μας !

      Διαγραφή
  2. Χαρά μου, τα είπες όλα τόσο ομορφα και ορθά για μια καλυτερη ζωή ο καθένας για οτι επιθυμεί και για μια γεμάτη απο όμορφες στιγμες και δημιουργία και αγάπη για το καλυτερο ως άνθρωποιάνθρωποι .Καλή σου Χρονιά λοιπόνλοιπόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή και δημιουργική χρονιά Μαρακι μου, εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι γεμάτη όμορφες εμπειρίες και εκπλήξεις και για εσένα ! ❤

      Διαγραφή
  3. Καλή Χρονιά Χαρά μου!! Εύχομαι το 2019 να σου χαρίσει κι άλλες, και περισσότερες χαρούμενες και όμορφες στιγμές και αναμνήσεις!! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, χαρά και πολλά χαμόγελα !!!

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design