17 Οκτ 2018

Στα Ψαροχώρια της Ολλανδίας!

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!



Σήμερα, έχουμε το τρίτο μέρος από το ταξίδι μου στην Ολλανδία, και για το τέλος σας άφησα τα καλύτερα! Τα τρια Ψαροχώρια τα οποία επισκέυτηκα! 







Το γοητευτικό και ''βόρειο'' Marken, το πιο τουριστικό και ρομαντικό Volendam και το πανέμορφο και καταπράσινο Zaanse Schans! Ελάτε μαζί μου, να σας δείξω τις όμορφες εικόνες από αυτά τα τρία χωριά!



1. Marken 



To Marken είναι ένα μικρό, όμορφο και πεντακάθαρο χωριό, λίγα λεπτά έξω από την πόλη του Άμστερνταμ!




Γραφικό, ήσυχο με μια ''απόκοσμη'' ομορφιά, που θυμίζει κάτι από Σκανδιναβία!









Μια βόλτα με τα πόδια μέσα στα γραφικά στενάκια, είναι αρκετή για να σας γεμίσει με όμορφες και γαλήνιες εικόνες!






Το Marken είναι αρκετά γνωστό για το εργοστάσιο - πρατήριο των clogs , τα ξύλινα παραδοσιακά τσόκαρα που φοράνε οι Ολλανδοί! Έτσι, αδράξαμε και εμείς την ευκαιρία,και μιας και βρεθήκαμε εκεί, επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο, όπου μας έδειξαν πως φτιάχνονται τα παπούτσια βήμα - βήμα, αλλά τα δοκιμάσαμε κιόλας!







Τι λέτε, μου κάνει;;;;



Έπειτα, προχωρήσαμε για μια ακόμη βόλτα στην πόλη, και βρεθήκαμε στο λιμάνι, για να αναχωρήσουμε για το επόμενο χωριό!








2. Volendam 




Περίπου μισή ωρίτσα με το ferry, και βρεθήκαμε στο επόμενο χωριό, το γνωστό Volendam (προφέρεται Φόλενταμ! ) Το Volendam ήταν πιο... ''φασαριόζικο'' από το Marken, πιο τουριστικό, με πολλά μαγαζιά και καταστήματα, κόσμο και ζωή!









To Volendam επίσης είναι πολύ γνωστό για το... Cheese Factory, το οποίο είναι αυτό που καταλάβατε! Ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής τυριού, όπου με δωρεάν είσοδο μπορείς να μπεις, να δεις πως φτιάχνεται το τυρί, να δοκιμάσεις όσες γεύσεις θέλεις, και να αγοράσεις φυσικά ό,τι σου αρέσει!





Στο Volendam ακόμη φάγαμε το τοπικό παραδοσιακό φαγητό, που δεν ήταν άλλο, από φρέσκο τηγανιτό μπακαλιάρο! Πραγματικά πεντανόστιμος!!!





Και για επιδόρπιο, λίγες ολλανδικές βάφλες!






3. Zaanche Scans



Το τρίτο χωριό που επισκευτήκαμε ήταν και το πιο αγαπημένο μου, και είναι το γνωστό χωριό των ανεμόμυλων, Zaanche Scans!

Ένα καταπράσινο μέρος - ταξίδι στο παρελθόν!





Το συγκεκριμένο χωριό είναι στην ουσία μια αναπαράσταση ενός χωριού του 17ου αιώνα! Πραγματικά, το πόσο απόλαυσα τη βόλτα σε αυτό το μέρος, νομίζω πως δε θα μπορέσω ποτέ να την περιγράψω με λόγια!




Φυσικά, το ταξίδι στο χρόνο συνεχίστηκε με την ανάβαση στον ανεμόμυλο, μια πολύ όμορφη εμπειρία!




Πραγματικά, αυτό το χωριό είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη που έχω δει στη ζωή μου! Με γέμισε χρώματα, εικόνες και μυρωδιές που δε θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ μου!




Μέχρι το επόμενο ταξίδι μην ξεχνάτε να ονειρέυεστε, και να κυνηγάτε τους στόχους σας! Όσο μεγάλοι ή μικροί και αν είναι μην ξεχνάτε... Η ζωή σας σας ανήκει!



Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design