1 Οκτ 2018

ΟΥΤΡΕΧΤΗ... IS FOR BOOK LOVERS!!!

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !
Στο προηγούμενο post σας είχα πάρει μαζί μου στο Άμστερνταμ
 (όσοι δεν ήρθατε πατήστε εδώ ). 

Σήμερα θα σας πάρω μαζί μου στην πιο όμορφη πόλη της Ολλανδίας, αυτήν που με το που πάτησα το πόδι μου εκεί, από το πρώτο δευτερόλεπτο, την πρώτη ματιά, την πρώτη ανάσα είπα : ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ!

Την Ουτρέχτη!!!


Είχα το όνειρό μου, το ποδηλατό μου...


Η Ουτρέχτη είναι και αυτή μια πόλη με πολλά κανάλια! Μοιάζει αρκετά με το Άμστερνταμ, μόνο που είναι πιο μικρή, πιο καθαρή, πιο ατμοσφαιρική, πιο γραφική και πιο εκλεπτυσμένη!





Εκτός από τα γραφικά κανάλια, και τα υπέροχα καφέ και μαγαζιά σχεδόν δίπλα στη στάθμη του νερού, η Ουτρέχτη έχει και πολλές πλατείες με υπέροχα κτίρια!



Ηρεμία και γαλήνη!

Λίγο πριν την...ανάβαση στο DomToren

Άλλη μια πανέμορφη γειτονιά

Το άγαλμα της Άννας Φρανκ
Ένα από τα πιο γνωστά σημεία στην Ουτρέχτη είναι ο καθεδρικός πύργος Domtoren, ένας πύργος γοτθικού ρυθμού, με ύψος 112 μέτρα!

Προσπάθεια λήψης της εξωτερικής όψης του Πύργου


Ο Πύργος χτίστηκε γύρω στο 1320, ενώ το 1674 ένα μέρος του γκρεμίστηκε. Μπορείτε με μια μικρή ξενάγηση να ανεβείτε τα 465 σκαλιά του Πύργου, και από την κορυφή να απολάυσετε θέα...που κόβει την ανάσα... Φαίνεται όλη η Ουτρέχτη, αλλά και το Άμστερνταμ- όταν φυσικά το ευνοούν οι καιρικές συνθήκες!


Εδώ μιλάμε με αποδείξεις!

Φυσικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζει και το εσωτερικό του ναού, αφού σε κάθε όροφο υπάρχει και κάτι διαφρετικό να θαυμάσεις!




Εγώ ήμουν αρκετά τυχερή, καθώς επισκέφτηκα την πανέμορφη αυτή πόλη Παρασκευή. Και γιατί τυχερή; Γιατί κάθε Παρασκευή στον ναό βρίσκεται η διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα Malgosia Fiebig. H Malgosia κάθε Παρασκευή παίζει μουσική με τις...καμπάνες! Είχα την τύχη όχι μόνο να την ακούσω, αλλά και να την δω να παίζει αυτήν την όμορφη μουσική, που συντρόφευσε την πόλη για μια ώρα!

* Η Malgosia Fiebig, είναι πολύ γνωστή για την perfomance που παρουσίασε στον Πύργο της Ουτρέχτης με τη μουσική και τα τραγούδια του David Bowie, λίγο μετά τον θάνατό του.



Κάτι άλλο όμως που μου άρεσε στην Ουτρέχτη, είναι πως είχε πολλά βιβλιοπωλεία, και όταν λέω πολλά το εννοώ! Σε κάθε τετράγωνο έβλεπες και από δυο, από καινούρια, παλαιοπωλεία, μεταχειρισμένα, μέχρι και βιβλιοπωλείο εξειδικευμένο στα comic!

Μπορεί να βγάζω απαίσιες φωτογραφίες, όμως θα ήθελα να το παραβλέψετε, και να πάρετε μια πολύ μικρή γεύση από κάποια βιβλιοπωλεία!






Για το τέλος σας άφησα και πάλι κάτι φαγώσιμο! Στην Ουτρέχτη, έφαγα ένα πολύ ωραίο burger αλλά πεινούσα τόσο που δε σας το φωτογράφησα! Όμως απόλαυσα και ένα υπέροχο cheesecake, που για καλή σας τύχη, πρόλαβα και το απαθανάτισα!


Δροσερή Λεμονάδα στα κανάλια της Ουτρέχτης

Πραγματικά ερωτεύτηκα αυτήν την πόλη! Για εμένα ήταν ένας επίγειος παράδεισος! Γραφική, ρομαντική, καλλιτεχνική και μποέμικη με τράβηξε σαν μαγνήτης !!!

Ουτρέχτη, σε αγαπώ!



Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

6 σχόλια:

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design