24 Σεπ 2018

I AmSterdam !!!!

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Πώς περάσατε το Σαββατοκύριακο σας; Ελπίζω υπέροχα!

Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει στο τέλος του και το φθινόπωρο είναι όλο και πιο κοντά μας! Όμως, επειδή εγώ είμαι ανάποδος άνθρωπος ΤΩΡΑ θα σας δείξω μερικές από τις καλοκαιρινές μου στιγμές! Φέτος το καλοκαίρι έκανα ένα μεγάλο ταξίδι - όταν λέμε μεγάλο εννοούμε εφτά ημέρες, μη νομίζετε πως έλειψα και καναν μήνα, πολύ θα το ήθελα αλλά! - στην Ολλανδία, και με βάση το Άμστερνταμ εξερεύνησα και κάποιες γύρω περιοχές! 

Στο σημερινό post θα μοιραστώ μαζί σας μερικές φωτογραφικές στιγμές από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας!

Τουρίστρια μόνη -κάνει ότι- ψάχνει!



Τι είναι λοιπόν το Άμστερνταμ ; Είναι μια πόλη με τα όλα της, και όταν λέμε όλα της το εννοούμε! Κανάλια, λουλούδια - και κανονικά και από αυτά που καπνίζονται.Παντού.-μουσεία, πατάτες τηγανιτές, πράσινο, νερά, βιβλία, μουσική, κόσμο-κόσμο από όλο τον πλανήτη και ρυθμό! Τον ρυθμό μιας πόλης που ό,τι στυλ ταξιδιώτη και αν είσαι, θα σε παρασύρει σε αυτόν!

Central Station 

Η αγαπημένη μου περιοχή στο Άμστερνταμ ήταν η Museumplein, μια τεράστια έκταση, με απέραντο πράσινο και ακόμη περισσότερα μουσεία!

Εκεί φυσικά βρίσκεται και το τουριστικό σήμα-κατατεθέν IAmSterdam στο οποίο δεν μπορείς να φωτογραφηθείς γιατί απλά έχει πολύ πολύ κόσμο!

Μόνο ξύλο που δεν πέφτει για να καταφέρει κάποιος να βγάλει μια φωτογραφία!


Ακριβώς απέναντι, υπάρχει μια μεγάλη ''δεξαμενή'' με νερό, στην οποία αυτήν την περίοδο βρίσκεται το άγαλμα του Joseph Klibansy, με τίτλο '' Self-portrait of a dreamer'' !



Και γύρω - τριγύρω βρίσκονται λίγα από τα εκατοντάδες μουσεία που προσφέρει το Άμστερνταμ! Έχουμε και λέμε  ενδεικτικά Rijk Museum, Van Gogh museum, Moco Museum

Momo museum με περιοδική έκθεση του Bansky!

Van Gogh Museum, ένα όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε!


Ο κήπος του Rijk Museum!
!SOS!
Στα περισσότερα μουσεία του Άμστερνταμ πρέπει να έχετε κλεισμένα κα εκτυπωμένα τα εισιτήρια σας από πριν, καθώς δεν εκδίδουν - δεν υπάρχουν καν εκδοτήρια, οπότε να έχετε κανονίσει από πριν το πρόγραμμα σας!

Dreamers ενωμένοι ΠΟΤΕ νικημένοι!

Επίσης στο Άμστερνταμ μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι του μεγάλου ζωγράφου Ρεμπραντ, καθώς και το σπίτι-κρυσφήγετο της Άννας Φρανκ, στο οποίο εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω, και αυτό γιατί είχε αναμονή μόνο δύο μήνες!

Τουλάχιστον είδα την πόρτα!

Παρόλη τη στεναχώρια, η βόλτα στη γύρω περιοχή - Jordaan- με αποζημίωσε, αφού ήταν μια όμορφη και ήσυχη γειτονιά!

Ένα από τα εκατοντάδες κανάλια!

Ένα σπίτι εδώ  παρακαλώ!

* EXTRA TIP *

 Στο ΄Αμστερνταμ η αναλογία κατοίκων -ποδηλάτων είναι 2 ποδήλατα ανά κάτοικο! Επίσης τα ποδήλατα έχουν δικούς τους δρόμους,και ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ! Ακόμη και από τους πεζούς! Και δεν σταματάνε ποτέ για να περάσεις! Απλά σε πατάνε! Και ακόμη μια έξτρα πληροφορία, τα ποδήλατα είναι σαν τους κατοίκους! Ψηλά! Με λίγα λόγια εγώ και να δανειζόμουν ένα ποδήλατο, δεν θα έφτανα για να το οδηγήσω! 

Αν ήταν λίγο πιο κοντό, αυτό το ποδήλατο θα έπαιρνα!

Συνεχίζοντας με τα Μουσεία, επισκέφτηκα άλλα δύο μουσέια τα οποία ήταν πιο ''ανάλαφρα'', και αρκετά διασκεδαστικά. Ένα από αυτά ήταν το Heineken Experience, στο οποίο θα σας μιλήσουν για την ιστορία της μπύρας, θα δείτε παλιά μπουκάλια, αλλά και πως φτιάχνεται η μπύρα!

Είσοδος του Μουσείου


 Φυσικά, υπάρχει και το διαδραστικό κομμάτι, αφού σε μεγάλος μέρος της επίσκεψης συμμετέχετε σε ''παιχνίδια'', και βέβαια μπορείτε να πιείτε και τρια ποτήρια δωρεάν! Το ένα στον επάνω όροφο, και τα άλλα δύο στο μπαρ!


Βασικά συστατικά μπύρας σε κουνημένη φωτογραφία!



Η γνώμη μου για αυτό το μουσείο είναι διφορούμενη! Και θα σας εξηγήσω το γιατί! 
Σίγουρα έχει ένδιαφέρον να μάθεις πως δημιουργήθηκε μια από τις πιο δημοφιλείς μπύρες στον κόσμο, να δεις παλιές διαφημίσεις, παλιά μπουκάλια και τα λοιπά, όμως από αυτό το σημείο και μετά, όλη η διαδικασία ήταν πιο ''προσποιητή'', με πολλά εφέ και φυσικά το χειρότερο για εμένα ήταν το κομμάτι του μπαρ, όπου μεθυσμένες παρέες μας παρακαλάγανε κυριολεκτικά να τους δώσουμε τα ποτά που δεν ήπιαμε! Συνέβη και αυτό!


Εδώ γίνεται το θαύμα!

Έπειτα επισκέφτηκα και το Madame Tussauds το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα! Η αλήθεια είναι πως κάποιους από τους καλλιτέχνες εκεί δεν τους ήξερα, όμως εντάξει είχε και πολλούς κλασικούς, ενώ είχε ξεχωριστό τμήμα comic και ζωγράφων

Η -κουνημένη- Άννα Φρανκ

ET phone home!

Με τον Pablo Picasso

Piet Modrian

Με τον αγαπημένο μου Salvador!

Vincent Van Gogh


Και με ένα πολύ ωραίο, αλλά και πολύ ακριβό gift shop! - Εδώ να κάνουμε ενός λεπτού σιγή για τα primark! Ευχαριστώ!


Ένα ακόμη όμορφο μέρος του Άμστερνταμ είναι το πάρκο Volden καταπράσινο, καθαρό και ήρεμο!







Λίγες στιγμές ηρεμίας στη φύση, είναι αρκετές να γεμίσουν τις μπαταρίες σου!

Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε κατά την επίσκεψη σας στο Άμστερνταμ είναι μια κρουαζιέρα στα κανάλια, αφού θα δείτε κυριολεκτικά όλη την πόλη από μια άλλη οπτική!



 Μια τουριστική περιοχή με πολύ κόσμο είναι το Red Light District, εκεί που βρίσκονται οι βιτρίνες με τις 'ζωντανές' κούκλες, αλλά και ο παράληλος δρόμος με όλα τα μαγαζιά που πουλάνε σπόρους και τρόφιμα με κάνναβη. 

Red Light District




Για το τέλος, σας άφησα όπως πάντα το καλύτερο κομμάτι, αυτό του φαγητού! Βέβαια το Άμστερνταμ δε φημίζεται για το φαγητό του, και το παραδοσιακό πιάτο είναι πατάτες τηγανιτές με μαγιονέζα!

Τουλάχιστον είναι χορταστικές!

Και για όσους αγαπάνε τα τυριά είναι ιδανικός προορισμός!


Εκεί όμως που είναι ασυναγώνιστο είναι ..στις παραδοσιακές ολλανδικές βάφλες!!!






Ήταν ένα όμορφο ταξίδι που με γέμισε με πολλές εικόνες, αναμνήσεις διασκέδαση και ψυχαγωγία!

Άμστερνταμ αν και αρκετά θορυβώδες για τα γούστα μου - και βρώμικο επίσης- σίγουρα θα ερχόμουν άλλη μια φορά! Έχουμε αφήσει και ανοικτούς λογαριασμούς, βλέπε Σπίτι της Άννας Φρανκ!

Μην ξεχνάτε να ονειρεύστε, να ταξιδεύετε και να ζείτε!


Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design