19 Σεπ 2018

Βόλτα στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων !

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!


Το σημερινό Post, θα είναι αρκετά ανάλαφρο, αφού θα σας δείξω πως πέρασα εχτές βολτάροντας στην αγαπημένη μου Αθήνα, και κάνοντας μια στάση στο νέο ''στέκι'' της πόλης, που δεν είναι άλλο από του Μουσείο των Ψευδαισθήσεων !



Χαμηλά στην Ερμού, και κοντά στο Θησείο, μπαίνεις από μια στοά, και μεταφέρεσαι σε έναν χώρο που κυριαρχούν τα παιχνίδια μυαλού και οι ψευδαισθήσεις!



Με εισιτήριο που κοστίζει 9 ευρώ, μπορείς να περάσεις ένα απολαυστικό απόγευμα διασκεδάζοντας και σκαλώνοντας το μυαλό σου φυσικά!






Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων αποτελείται από δύο ορόφους. Εκτός από οπτικές ψευδαισθήσεις, όπως αυτές στις παρακάτω εικόνες, περιλαμβάνει διάφορα τρικς φυσικής στην ουσία και μαθηματικών!

Τα μάτια που σε κοιτάνε από όλες τις μεριές!




Επίσης στον κάτω όροφο του Μουσείου, μπορείτε να..παίξετε χαρτιά με τον εαυτό σας, αλλά και να μπείτε στο δωμάτιο με τους καθρέφτες !




Στον επάνω όροφο, υπάρχει και ένα καλειδοσκπόπιο, καθώς και διάφορα δωμάτια που πάιζουν με τον χώρο και τα μεγέθη!


Κουκουτσα!

Και όμως, εδώ στέκομαι όρθια!

Φυσικά, μπορείτε να διασχίσετε την περιστρεφόμενη σήραγγα, η οποία εννοείται πως δεν είναι περιστρεφόμενη, αλλά εννοείται πως θα δυσκολευτείς να το πιστέψεις!

Ένα ακόμη δωμάτιο που είχε και τον περισσότερο κόσμο, ήταν αυτό που ...''νικάει'' τον νόμο της βαρύτητας!

Και φυσικά το δωμάτιο που ''παίζει'' με τα χρώματα και τις σκιές ήταν σίγουρα στα αγαπημένα μου!



Καλή όρεξη σας ευχήθηκα; Δε σας ευχήθηκα !

Κια φυσικά, άλλο ένα τμήμα του Μουσείου που δεν είναι...μοντάζ, είναι το παιχνίδι του μεγέθους και του βάθους, αφού στην παρακάτω φωτογραφία όχι μόνο καθόμαστε δίπλα αλλά δεν ''υπάρχει'' και καμία καρέκλα!



Για τους πιο...nerd της παρέας υπάρχουν και πολλά διαδραστικά μαθηματικά και παιχνίδια λογικής, όπου αν ξεκινήσετε να παίζετε μπορεί να καθίσετε και με τις ώρες!

Σε γενικές γραμμές το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων της Αθήνας ήταν αρκετά διασκεδαστικό και  ''σκαλωτικό'', και νομίζω είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια επίσκεψη που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη !

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

4 σχόλια:

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design