2 Φεβ 2018

* Μέτσοβο , το παραδοσιακό ! *

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!!! 

Ναι, σήμερα  μπορεί να είναι Παρασκευή,  όμως πολύ καλά βλέπετε,  είμαι εδώ,  με νέο post!!!  Και αυτό γιατί πραγματικά,  θέλω τόσα πολλά να σας δείξω και ανυπομονώ!!!  Έτσι, εκτός από τα καθιερωμένα μας post  κάθε Δευτέρα και Τετάρτη θα έχουμε και κάποια έκτακτα post και τις Παρασκευές!!! 

Και λέω αυτή η εβδομάδα,  η πρώτη του Φλεβάρη,  να κλείσει όμορφα, με ταξιδάκι, σε πανέμορφο ελληνικό προορισμό,  στο Μέτσοβο το παραδοσιακό!!! 





Λίγο μετά τα Ιωάννινα, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στέκει το μικρό,  παραδοσιακό και γραφικό Μέτσοβο!  

Με σήμα κατατεθέν την αρκούδα, είναι τόσο μικρό όσο πρέπει για να το γυρίσεις σε μια μέρα,  και είναι τόσο όμορφο όσο πρέπει,  για να το αγαπήσεις για πάντα!  


  
Είναι ιδανικό για περπάτημα  σε καθαρό "βουνισιο" αέρα,  με πανέμορφα στενάκια , άνθρωπους που χαμογελάνε και  παιδιά που παίζουν στους δρόμους!




Ακόμα και αν βρέχει αξίζει να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα  δρομάκια,  στις μικρές ανηφόρες κάτω από τα δέντρα,  και να απολαύσετε την μοναδική ορεινή ατμόσφαιρα που η φύση προσφέρει απλόχερα!!! 




Και φυσικά αξίζει να απολαύσετε έναν ζεστό καφέ με θέα την χιονισμένη (κατά τους χειμερινούς μήνες)  Πίνδο!! 



Όμορφα είναι και τα πέτρινα κτίρια και σπίτια που δίνουν μια γραφικότητα παραπάνω!!! 



 Η ηπειρωτική τέχνη και παράδοση τόσα χρόνια μετά δεσπόζει επιβλητική χαρίζοντας φωτογραφικες εικόνες! 



Είναι ένας τόπος που το παρελθόν συνυπάρχει με το παρόν!  Ανάμεσα σε τουρίστες παίζουν μικρα παιδιά και παππούδες που μιλάνε την τοπική ντοπιολαλιά!  






Το Μέτσοβο  φημίζεται εκτός των άλλων για την κουζίνα του,  τους παραδοσιακούς φούρνους,  τις πίτες και φυσικά τα τυριά και τα κρέατα !!  Έχοντας πια επισκεφτεί αρκετά μέρη,  νομίζω πως κάθε άνθρωπος που αγαπάει το φαγητό οφείλει να φάει στο Μέτσοβο!  

Θα σας αφήσω με μερικές  ακόμη φωτογραφίες,  και ελπίζω να σας ταξίδεψα έστω και για λίγο σε ένα από τα αγαπημένα μου μέρη,  το Μέτσοβο το παραδοσιακό!!! 







*photographer Stam Georgas

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

2 σχόλια:

  1. Εννοειται οτι ταξιδεψα και εγω μαζι σου μεσα απο τις υπεροχες φωτογραφιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ελευθερία μου !!! Πολύ χαίρομαι για αυτό !!! 😍😉❤

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design