25 Ιαν 2015

*ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ!*


Βουδαπέστη, η αρχόντισσα του Δούναβη! 

Ελάτε μαζί μου μια βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη Βουδαπέστη!





Πως να μην αγαπήσει κάποιος αυτήν την πόλη; Από τη μια μεριά η εμπορική και πιο σύγχρονη Πέστη, απέναντι η αριστοκρατική και αρχοντική Βούδα, και στη μέση ο Δούναβης να γεφυρώνει (με έξι γέφυρες) τα δύο αυτά μέρη!

Έχοντας επισκεφτεί ξανά τη Βουδαπέστη, καλοκαίρι όμως, και έχοντας ήδη αγαπήσει τη μοναδική της ομορφιά, τα Χριστούγεννα ήταν ένα τέλειο δώρο, που προσφέρει μια διαφορετική όψη!

ΠΛΑΤΕΙΑ VOROSMARTY (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)




Μια βόλτα στην κεντρική πλατεία Vorosmarty είναι απαραίτητη! Η συγκοινωνία της πόλης είναι εξαιρετική, έχει ένα μεγάλο δίκτυο μετρό και τραμ, και μπορεί να εξυπηρετήσει τους πάντες. Τα Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη ωστόσο είναι οικογενειακή γιορτή, και έτσι τα περισσότερα καταστήματα την ημέρα των Χριστουγέννων και ανήμερα είναι κλειστά! 

Παρόλα αυτά, τα ξύλινα σπιτάκια που βρίσκονται κατά μήκος της πλατείας, είναι η καλύτερη εναλλακτική, αφού μπορεί κάποιος να φάει πεντανόστιμα φαγητά (λουκάνικα, καρβελάκι γεμιστό με σούπας γκούλας, κοκκινιστό κρέας, σνίτσελ, χοτ ντογκ  κ.α. ) που ικανοποιούν και τον απαιτητικό καλοφαγά! Ακόμα και αν δε θέλεις να φας, η μυρωδιά δε θα σε αφήσει!



Δεν πρέπει να παραλείψει όμως κάποιος να δοκιμάσει και το παραδοσιακό γλυκό, που είναι ένα τυλιχτό ζυμαράκι με καραμελωμένη ζάχαρη και κανέλα (kurtosalacs)! Είναι και το σπιτάκι με τη μεγαλύτερη ουρά, εμείς περιμέναμε μόνο ένα τεταρτάκι! 



Τέλος, κάτι άλλο που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος από τα υπαίθρια σπιτάκια είναι το gluhwein, η αλλιώς ένα υπέροχο ζεστό κόκκινο κρασί, με φρούτα και μυρωδικά!




Ειδικά, όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, κάτι που συνηθίζεται, είναι ότι καλύτερο για να ζεσταθεί κάποιος!



ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ

Η κρουαζιέρα στο Δούναβη, είναι must! Η καλύτερη ώρα, είναι η βραδινή, για αυτό προτιμήστε την τελευταία ώρα (21.00). Επίσης, καλό θα είναι να κλείσετε εκεί τη κρουαζιέρα, και όχι από ίντερνετ, ή μέσω πρακτορείου, καθώς είναι πολύ πιο οικονομικά!

Το να βλέπεις τα κτίρια φωτισμένα, είναι κάτι μαγικό, που μόνο αν το ζήσει κάποιος μπορεί να το αντιληφθεί! Από όλο το ταξίδι, η κρουαζιέρα είναι ένα από αυτά που έχει μείνει περισσότερο χαραγμένο στην καρδιά και στις αναμνήσεις μου!

Πάρτε μια ιδέα, από τα  κυριότερα κτίρια, τραβηγμένα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας!




Κοινοβούλιο Ουγγαρίας στην Πέστη


Το ομορφότερο κτίριο που έχω δει! Μεγάλο και επιβλητικό, ένα στολίδι που μπορείς να χαζεύεις για ώρες!


Ξενοδοχείο και Λουτρά Gellert

Η Βουδαπέστη, είναι φημισμένη για τα πολλά λουτρά που έχει, και εάν κάποιος έχει το χρόνο να επισκεφτεί ένα από αυτά, καλό θα ήταν να το κάνει! Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, και οι υπηρεσίες που προσφέρουν αξίζουν με το παραπάνω!



Βασιλικό παλάτι Βουδαπέστης, στην Πέστη

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ



Ο Άγιος Στέφανος, είναι η μεγαλύτερη και κεντρική εκλησία της Ουγγαρίας, και κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου, γίνεται μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν του! (σε επόμενο post θα σας μιλήσω και για αυτό, μιας και την πρώτη φορά που πήγα ταξίδι εκεί, έπεσα έπανω στη γιορτή!)

Ανεβαίνοντας 302 σκαλιά, μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα της πόλης! Όπως κάθε καθολική εκκλησία, έτσι και η συγκεκριμένη έχει ένα επιβλητικό εσωτερικό, αντάξιο του εξωτερικού της! Στο εσωτερικό της φυλάσσεται το δεξί χέρι του Αγίου, ενώ η καμπάνα ζυγίζει 9 τόνους! Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκκλησία, δεν έχει βασιλική αρχιτεκτονική, όμως το μέγεθος της, της απέδωσε το χαρακτηρισμό!

Φυσικά τις ημέρες που την επισκέφτηκα εγώ υπήρχαν και εκεί τα σπιτάκια, και μιας και ήταν ημέρα, ήπια ένα τέλειο ζεστό τσάι, της ίδιας λογικής με το κρασί, ζεστό δηλαδή με φρέσκα φρούτα και μπαχαρικά! 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ/ HOSOK TERE VAROSLIGET/CITY PARK



Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή αξιοθέατα της Βουδαπέστης, είναι το μνημείο Hosok Tere στην Πλατεία Ηρώων, και ονομάζεται μνημείο της Χιλιετίας, όπου υπάρχουν αγάλματα όλων των ανδρών που συνέβαλαν στην ιστορία της χώρας. Φυσικά είναι πολύ μεγαλύτερο,και βλέπετε μόνο ένα μέρος (το κεντρικό) αλλά είναι δύσκολο να το βγάλεις ολόκληρο, ειδικά εάν δεν το έχεις στη φωτογραφία, όπως εγώ! 





Λίγο πριν την είσοδο στo παλάτι, ένα τεράστιο παγοδρόμιο υποδέχεται τον κόσμο κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ το καλοκαίρι μπορεί κάποιος να κάνει βαρκάδα!



Προχωρώντας στο χώρο, μπορεί κάποιος να δει και να θαυμάσει πολλά κτίρια, όπως το παλάτι Vajdahunyad, διάφορα μουσεία, εκκλησίες,τα λουτρά Szechenyi αλλά και το ζωολογικό κήπο!

ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ


Περνώντας στην απέναντι μεριά της Βούδας, ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο ο Πύργος των Ψαράδων, προσφέρει πανοραμική άποψη της Πέστης, και μια από τις καλύτερες θέες του Κοινοβουλίου.

Στην πρώτη φωτογραφία, η εκκλησία του Αγίου Ματθία, ενώ στη δεύτερη φωτογραφία είναι ο προμαχώνας που μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι. 

Η θέα είναι μοναδική, και ειδικά εάν ο καιρός προσφέρεται και δεν έχει ομίχλη, μπορείτε να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες!

ΛΟΦΟΣ ΓΚΕΛΕΡΤ



Για ακόμα καλύτερη θέα, η ανάβαση στο λόφο Γκέλερτ είναι απαραίτητη!

Ο Άγιος Στέφανος, που είναι και ο πολιούχος της χώρας, έφερε το χριστιανισμό στην Ουγγαρία, και μετά το θάνατό του, ο επίσκοπος Γκέλερτ βρήκε τραγικό θάνατο από τους παγανιστές, αφού όπως λέγεται, τον τοποθέτησαν σε ένα βαρέλι, και τον έριξαν στο Δούναβη. Έτσι, το μέρος έχει αφιερωθεί στη μνήμη του. 



Στην κορυφή του λόφου, βρίσκεται το άγαλμα της ελευθερίας, που κτίστηκε από τους Σοβιετικούς μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ



Μιας και τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά τις γιορτές, περάσαμε την παραμονή των Χριστουγέννων μια παραδοσιακή ουγγρική βραδιά, σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά, και ουγγρικές γέυσεις!

Το κρασί, ουγγρικής παραγωγής υπέροχο, η σούπα γκούλας, καυτερή και ζεστή, το σνίτσελ και η γαλοπούλα με μια διαφορετική αλλά νόστιμη γεύση, και για το τέλος ένα παραδοσιακό γλυκό μας έβαλαν για τα καλά στην ουγγρική κουλτούρα!

Extra infos!

Η Βουδαπέστη δεν έχει μπει ακόμη στη ζώνη του ευρώ, και έχει φιορίνια. 

Θεωρείται πολύ οικονομικός προορισμός.

Άνετα μπορεί κάποιος να πάει στη Βουδαπέστη χωρίς οργανωμένο γκρουπ, και περίπου τέσσερις μέρες είναι ιδανικές! 




Όπως και σε άλλες χώρες, αποφύγετε το ταξί! Κάτι βέβαια που κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί, αφού η συγκοινωνία είναι αξεπέραστη, ακριβής, και συνδέει όλα τα μέρη μεταξύ τους!

Η νυχτερινή ζωή της Βουδαπέστης είναι πολύ μεγάλη, αφού έχει πολλά καφέ και μπαρ, που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά!

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το New York cafe! Ένα παλάτι ζαχαροπλαστείο με πεντανόστιμα γλυκά!

Η Βιέννη, η Πράγα και η Μπρατισλάβα είναι κοντινοί προορισμοί!

Τέλος, εκτός από την πόλη της Βουδαπέστης, πολύ δημοφιλή και όμορφα είναι τα παραδουνάβια χωρία, στα οποία θα σας ξεναγήσω σε επόμενο post!


Εγώ προσωπικά λατρεύω αυτήν την πόλη, και ήδη σχεδιάζω στο μυαλό μου τι θα κάνω την τρίτη φορά που θα την επισκεφτώ! Έχετε πάει; Θα θέλατε;




Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

38 σχόλια:

  1. Κοριτσακι μου να είσαι καλά! Πολύ καλή η περιγραφή σου! Εχω πάει καλοκαίρι βέβαια αλλά ένοιωσα ότι περπάταγα στην χριστουγεννιάτικη Βουδαπέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εύχομαι να μπορέσεις κάποια στιγμή να πας και Χριστούγεννα !!!! σε ευχαριστώ πολυ!!!!

      Διαγραφή
    2. <3 ιδανικός προορισμός για διακοπές!! έχει την δικιά της γοητεία σαν πόλη!! ότι πρέπει για ζευγάρια...

      Διαγραφή
  2. Αυτό το post ήταν ότι έπρεπε τώρα...Υπέροχες φωτογραφίες και πολύ ωραία τοπία (ειδικά οι φωτογραφίες από την κρουαζιέρα στο Δούναβη είναι μαγευτικές!) Ελπίζω να πέρασες όμορφα τις διακοπές σου! Δεν είχα σκεφτεί ότι θα ήθελα να πάω στη Βουδαπέστη κάποια στιγμή, αλλά μόνο και μόνο για τη νυχτερινή κρουαζιέρα στο Δούναβη...σίγουρα αξίζει να μπει στη λίστα με τα ταξίδια! Περιμένουμε πως και πως τα επόμενα σχετικά post!! Πολλά φιλιά x :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένος προορισμός, και γενικά είναι πολύ τουριστικό μερος, και το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα! Είναι ένα ταξίδι εύκολο να το κάνει καποιος, αρχικά γιατί είναι οικονομικός προορισμός, αφού δεν έχει ευρώ, και πιστεύω 4 ημέρες είναι καλές, βέβαια όσο παραπάνω κάθεται κάποιος τόσο πιο καλά είναι! εχει πάρα πολλά μνημεία, καλό φαγητό, νυχτερινή ζωή, με τη συγκοινωνία κάνεις τα πάντα χωρίς να ταλαιπωρείσαι, και πιστεύω είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός!εύχομαι να πας κάποια στιγμή και να σου αρέσει για να με θυμηθείς χιχιχιχιιχ!!!!!!!! φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  3. Πόσο μου αρέσουν τα ταξίδια! Μπράβο που έχεις την ευκαιρία και γυρίζεις σε πολλά μέρη! Δεν έχω επισκεφτεί τη Βουδαπέστη αλλά φυσικά και θα έλεγα ναι! Έχω δει όμως την Ιταλία που μου άρεσε πολύ και την Κωνσταντινούπολη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι υπέροχο πραγμα τα ταξίδια ! Προσπαθώ να κανω ενα με δυο το χρόνο, αναλόγως τα οικονομικά ! Πιστεύω πως αξίζουν οι οποίες στερήσεις για ενα ταξιδι ! Ιταλία εχω παει, Κωνσταντινούπολη θελω να ειναι ο επόμενος προορισμός μου !!!

      Διαγραφή
  4. Αχ θελω τοσο πολυ να παω, πηγαινει ενας φιλος μου εκει συνεχεια! Τελεια η αναρτηση τα περιεγραψες υπεροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ φαίνονται όλα υπέροχα...τώρα θέλω να πάω και γω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω,πω τι μου θύμισες! είχα πάει πριν 4 χρόνια την Πρωτοχρονιά. Πολύ ωραία πόλη, με υπέροχη αρχιτεκτονική στα κτίρια αλλά και στις γέφυρες, αλλά πολύ κρύο βρε παιδί μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα και τον Αύγουστο που ειχα παει κρύωνα !!!! Που να παμε και πιο ψηλά χεχεχε !!!!!

      Διαγραφή
  7. Μας ταξίδεψες και μας Χαρά. Πολύ όμορφο ποστ και πρέπει να πέρασες πραγματικά υπέροχα. Εύχομαι να κάνεις πολλά πολλά τέτοια όμορφα ταξίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα Σπυριδούλα μου, και εύχομαι και εγω το ιδιο, οχι μονο για μενα, αλλα για όλον τον κοσμο !!!!! Αχ, πολυ όμορφα ηταν ! :-) φιλακια !

      Διαγραφή
  8. Φαίνεται πανέμορφη ειδικά το βράδυ! Θέλω πολύ να την επισκεφτώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κοράλλια μου είναι πανέμορφη !!!! Να την επισκεφτείς μολις μπορέσεις !!! :-)

      Διαγραφή
  9. paizei na einai teleia! tha thn valw sthn lista me ts proorismous m sigoura!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει θα δείξω το ποστ σου στο αγόρι μου μπας και τον καταφέρω να πάμε χαχαχ :D
    Πανέμορφες φωτογραφίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα να τις δείξεις !!! Δεν υπαρχει περιπτωση να σου αρνηθεί χιχιχ !!!

      Διαγραφή
  11. Υπέροχες φωτογραφίες, θέλω εδώ και χρόνια να πάω! Οδικώς πως πήγατε, μέσω Ιταλίας; Πόσες μέρες κάνατε να φτάσετε αν μετρήσεις και τις ώρες στο πλοίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω παει δυο φορές, την πρώτη με αεροπλάνο, που αν πετύχεις προςφορα ειναι πολυ καλή ευκαιρία, η aegean βγάζει συνήθως καθε Αύγουστο !!!! Οδικώς πήγαμε απο Σκοπιά-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία και τούμπαλιν !!!! Πολλές ωρες, μεγάλη διαδρομή, κάναμε στάση στη Σερβία στο Παρατσιν, όπου Αθηνα -Παρατσιν ηταν γυρω στις 20 ωρες με τα σύνορα κτλ, και μετα Παρατσιν Ουγγαρία αλλες 10 περιπου ωρες ! Στα οδικά ταξίδια να υπολογιΕις και τα σύνορα που σε αυτές τις χώρες ειναι λιγο μανίκι !!!! Οτι θέλεις με ρωτάς !!!! Θα χαρώ να σε βοηθήσω !!!! :-)

      Διαγραφή
    2. 20 ώρες ε; Πολύ κουραστικό! Το σκέφτομαι πολύ να το κάνω οδικώς μιας και φοβάμαι μέχρι αηδίας τα αεροπλάνα! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και αν χρειαστώ κάτι ακόμα θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα. :-)

      Διαγραφή
    3. Αρκετα, βεβαια στη χαρα του ταξιδιού δεν το καταλαβαινεις, αλλα η τελυταια μέρα του γυρισμού και η επόμενη εβδομαδα ειναι σκότωμα !!!!! Πάντως μη φοβάσαι τα αεροπλάνα, δεν υπαρχει λογος!!!! Και στο λεω εγω που έλεγα οτι και να με πληρώνουν δε θα έμπαινα !!! Εχω κανει ταξίδια με όλους τους τρόπους που υπαρχουν, και το αεροπλάνο ειναι η νούμερο ενα επιλογή! Αν και ολα εχουν τη χαρη τους, και ο καθε τρόπος της δική του ομορφια ! Απλα εαν πας οδικώς να πας και σε αλλα μέρη, γιατι ειναι μεγάλη η διαδρομή ! Εμείς πήγαμε στο Παρατσιν , στο Βελιγράδι, στα παραδουνάβια χωριά Και στη Βιέννη, οποτε οι 4 μερες πηγαινε ελα αποζημιώθηκαν !!!! Αν είχαμε και αλλες μερες και χρήματα θα ανεβαίναμε και αλλο χιχιχιχ !!!!!! Ναι Αμε !!! Οτι θέλεις !!! :-)

      Διαγραφή
  12. Διαβαζω παντου για τα κλειστα μαγαζια παραμονη κ ανημερα και αγχωνομαι λιγο καθως κλεισαμε διακοπες για χριστουγεννα για να δουμε νεα πραγματα κ να νιωσουμε τ χριστουγεννιατικο πνευμα..θα απογοητευρουμε π κλεισαμε αυτες τσ μερες;; σ ειναι ευκολο να μας προτεινεις πραγματα να κανουμε..;;; ειναι ολα κλειστα;; τα λουτρα;; σορρυ γ ολεςςς αυτες τσ ερωτησεις απλα σ ειδα ενημερωμενη και αν με βοηθουσες θα σ ημουν ευγνωμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβαζω παντου για τα κλειστα μαγαζια παραμονη κ ανημερα και αγχωνομαι λιγο καθως κλεισαμε διακοπες για χριστουγεννα για να δουμε νεα πραγματα κ να νιωσουμε τ χριστουγεννιατικο πνευμα..θα απογοητευρουμε π κλεισαμε αυτες τσ μερες;; σ ειναι ευκολο να μας προτεινεις πραγματα να κανουμε..;;; ειναι ολα κλειστα;; τα λουτρα;; σορρυ γ ολεςςς αυτες τσ ερωτησεις απλα σ ειδα ενημερωμενη και αν με βοηθουσες θα σ ημουν ευγνωμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό μεσημέρι!τα περισσότερα είναι κλεστά παραμονή και ανήμερα, όμως υπάρχουν αρκετά μαγαζάκια που παραμένουν ανοικτά καθώς και τα υπάιθρια σπιτάκια! και τα λουτρά είναι ανοιχτά, τα πειρσσότερα δηλαδή απόσο ξέρω!δε θα απογοητευτείτε καθόλου, είναι πολύ όμορφα!!! καλά να περάσετε!!!

      Διαγραφή
  14. Με βοήθησες πολύ! έχω κλείσει για Βουδαπέστη 24-30 Δεκεμβρίου και ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει, με ταξίδεψες πάλι! Τι όμορφο και αυτό το ταξίδι. Έχει βρεθεί εκεί για λίγες ημέρες μια γνωστή μου και μου είχε πει τα καλύτερα... Άντε, τώρα προγραμματισμό για τον επόμενο προορισμό!
    Σε φιλώ Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου γλυκό, σε ευχαριστω !!! Τωρα ονείρευομαι την Πραγα!!!! Χιχιχι !!!! Πολλα φιλακια !!!

      Διαγραφή
  16. Να είσαι γερή να ξανά πας κορίτσι μου! Γνώρισες ντόπιους; Με ενδιαφέρει πάρα πολύ πως είναι σαν άνθρωποι μετά τη στάση που έδειξε η κυβέρνησή τους στο προσφυγικό. Με χάλασε αρκετά αυτό και μου άλλαξε τα σχέδια μιας και την είχα βάλλει στα πλάνα για μελλοντικό ταξιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ παρά πολυ και σου ευχομαι κι εσενα το ιδιο !!!! Ναι εχω γνωρίσει, και θα σου απαντήσω αμέσως ! Οι Ούγγροι ειναι πολυ ευγενικοί, πολλοί φιλόξενοι /σε περίοδο τουριστική που πήγα εγω τουλαχιστον/ ´πονεμενοί´ αν θες λόγω του παρελθόντος , πολυ γλυκοι και εξυπηρετικοί.... Ομως ! Στην Ουγγαρία υπαρχουν πολλοί εθνικιστές, και μάλιστα εχουν και κόμμα το οποίο Απόσο ξερω βγαίνει σε πολυ υψηλές θεσεις, και γενικά υπαρχουν πολλές ακραίες τάσεις και απόψεις,σαν κάποιους κάποιους που έχουμε και εδω ! Παρόλαυταόταν εγω δε γνώρισα τέτοιους, και όταν μου το έλεγαν δε μπορούσα να το πιστέψω, Παρόλαυτα όταν εγινε όλο αυτο με τα σύνορα, σκέφτηκα οτι τελικα ηταν ´αναμενομενό´, δεδομένης της κατάστασης που γνώριζα ! Λυπηρό βεβαια, γιατι δε συνάδει με τη γενική εικόνα οου εχω για τους Ούγγρους, ωστόσο ειναι

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design