4 Φεβ 2019

ΔιαβάΖω : Η Αγκάθα στο Όριαν Εξπρές / Lindsay Jayne Ashford

Γειά και Χαρά, Χαρά εδώ!

Τι κάνετε; Πώς είστε; Έφτασε η ώρα και για το πρώτο post του Φεβρουαρίου! Σήμερα, θα σας γράψω για το βιβλίο της Lindsay Jayne Ashford, με τίτλο Η Αγκάθα στο Όριαν Εξπρές που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Lindsay Jayne Ashford / Η Αγκάθα στο όριαν Εξπρες




Μεταφερόμαστε στο 1963, όπου η Αγκάθα Κρίστι αποφασίζει να ταξιδέψει με το Όριαν Εξπρές ως τη Βαγδάτη, προκειμένου να ξεπεράσει το διαζύγιο της με τον Άρτσι Κρίστι. Εκεί θα αποκρύψει την ταυτότητα της, προκειμένου να έχει την ησυχία της και να μην τραβήξει τα βλέμματα των συνεπιβατών επάνω της. 

Φυσικά στο ταξίδι αυτό δεν θα είναι μόνη της! Εκεί θα συνατήσει άλλες δυο γυναίκες, την Κάθριν , μια γυναίκα που έχασε τον πρώτο της σύζυγο και ξαναπαντρεύτηκε, και την Νάνσι η οποία είναι  νιόπαντρη και έγκυος.Τίποτε όμως δεν είναι όπως φαίνεται! Και οι τρεις γυναίκες είναι γεμάτες μυστικά που προσπαθούν να αποκρύψουν όχι μόνο η μια από την άλλη, αλλά και από τους ίδιους τους τους εαυτούς! Όμως τίποτε δεν μένει κρυφό, και οι τρεις γυναίκες θα ενωθούν απροσδόκητα, θα γίνουν συνένοχες, φίλες αλλά και στήριγμα η μια της άλλης.



Η αλήθεια είναι πως στην αρχή μου φάνηκε περίεργο το να διαβάζω ένα μυθιστόρημα που έχει ως πρωταγωνίστρια ένα πραγματικό πρόσωπο, πόσο μάλλον την αγαπημένη μου Αγκάθα Κρίστι. Διαβάζοντας το όμως, έφυγε από το μυαλό μου η εικόνα αυτή, και απορροφήθηκα σύντομα στην ανάγνωση του βιβλίου.

Το βιβλίο είναι ατμοσφαιρικό και σε μεταφέρει πολύ όμορφα στο παρελθόν, με έντονες εικόνες που έκαναν αυτήν την ιστορία ιδιαίτερη! Η Lindsay Jayne Ashford, έχει μπλέξει με έναν αρκετά ενδιαφέροντα τρόπο πραγματικά με μυθοπλαστικά στοιχεία, δανεισμένα από την αυτοβιογραφία της Αγκάθα Κρίστι, αλλά και την βιογραφία της από την Laura Thompson.

Η ιστορία δεν εστιάζει τόσο στην Αγκάθα Κρίστι και στο διαζύγιο της, αλλά εμβαθύνει και στις ιστορίες των υπόλοιπων δύο γυναικών. Τρεις διαφορετικές λοιπόν γυνάικες, η κάθε μια με το δικό της...πρόβλημα, συναντιούνται σε ένα βαγόνι τρένου και όλες ξεδιπλώνονται σιγά σιγά!

Ήταν ένα ευχάριστο μυθιστόρημα, με όμορφες εικόνες, ευκολοδιάβαστο, με μυστικά και αποκαλύψεις, περιπέτεια και ρομάντζο!

Το βιβλίο της Lindsay Jayne Ashford με τίτλο :  H Αγκάθα στο Όριαν Εξπρές , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο μπορείτε να το βρείτε : εδώ
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design