6 Φεβ 2019

ΔιαβάΖω : Φόνοι με Αλφαβητική Σειρά / Agatha Christie

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Τι κάνετε; Πώς είστε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

Η αλήθεια είναι πως αυτές τις ημέρες ''διανύω'' αστυνομικό mood, και έτσι το επόμενο βιβλίο που διάβασα - και που τελείωσα σε 2 μέρες μόλις!- είναι και αυτό αστυνομικό, με αέρα κλασικού αλλά σε ανανεωμένη version! Ακούγεται δελαστικός συνδυασμός, και είναι, και γι'αυτό έχουν φροντίσει οι εκδόσεις Ψυχογιός, με την επανέκδοση του έργου της Agatha Christie!

Σήμερα λοιπόν θα σας γράψω τη γνώμη μου για το βιβλίο Φόνοι με αλαφαβητική σειρά, από την βασίλισσα του εγκλήματος,  Agatha Christie!

Agatha Christie - Φόνοι με Αλαφαβητική Σειρά

Ο γνωστός και αγαπημένος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, αρχίζει να λαμβάνει γράμματα από έναν δολοφόνο που ... '' προειδοποιεί'' πότε θα χτυπήσει και που! Το μόνο που δεν αποκαλύπτει είναι το ποιος, και αυτό καλέιται να ανακαλύψει ο διάσημος ντετέκτιβ!

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι πως ο δολοφόνος επιλέγει τα θύματα του με ... αλφαβητική σειρά, και ο πανικός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται!

Ο Ηρακλής Πουαρό αρχίζει την εξερεύνηση, ρωτώντας τους φίλους και συγγενείς των θυμάτων, και στήνει την...φάκα του περιμένοντας το λάθος του δολοφόνου προκειμένου να τον πιάσει!

Μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες, η οποία μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδαφέρον, αφού γράφτηκε το 1936, εισάγοντας για πρώτη φορά την ιδέα του serial killer! Ακόμη, είναι ένα από τα μυθιστορήματα στα οποία η Agatha Christie γράφει την ιστορία της από διάφορες οπτικές γωνίες ( έχει πρωτοπρόσωπη και τριτοπρόσωπη αφήγηση).

Ένα από τα πιο γνωστά έργα της μεγάλης συγγραφέως, που έχει μεταφερθεί στο ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο - και μεταξύ μας, το BBC το ανεβάζει ξανά, με τον Τζον Μάλκοβιτς στο ρόλο του Πουαρό (νομίζω πως η επιλογή είναι εξαιρετική!) - και μέχρι και σήμερα συνεχίζει να καθηλώνει και να σε κρατάει σε αγωνία!

Για μια ακόμη φορά ο Ηρακλής Πουαρό με το δικό του ιδιαίτερο και αινιγματικό στυλ λύνει άλλο ένα μυστήριο ''ξεμπροστιάζοντας'' τον δολοφόνο από λεπτομέρειες που μόνο αυτός θα μπορούσε να ανακαλύψει! 

Το βιβλίο της Agatha Christie με τίτλο Φόνοι με Αλφαβητική Σειρά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός , μπορείτε να το βρείτε : εδώ .
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design