19 Δεκ 2018

Συνέντευξη με τις... Ladies & The Blues

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Τι κάνετε; Πώς είστε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα επιστρέφω - με μια μικρή καθυστέρηση, αφού τη Δευτέρα δεν είχαμε post, το οποίο όμως θα αναπληρωθεί την Παρασκευή!- με κάτι πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο!

Η Jazz είναι από τα αγαπημένα μου είδη μουσικής, που νομίζω πως είναι και από τα λίγα είδη που με διασκεδάζουν αυτόματα, και τα απολαμβάνω πραγματικά! Και επίσης λατρεύω τις συναυλίες και τις μουσικές σκηνές, όμως αυτό που μου αρέσει ακόμη περισσότερο, είναι τα μικρά cozy μαγαζάκια στο κέντρο της Αθήνας, που απονέουν μια αισθητική περασμένης δεκαετίας. 

Και κάτι άλλο που αγαπώ εξίσου, είναι τους νέους καλλιτέχνες, που παρά τις δυσκολίες της εποχής μας, συνεχίζουν να παλέβουν και να κυνηγούν το πάθος τους! Και εάν δεν καταλάβατε, σήμερα θα φιλοξενήσουμε δύο κοπέλες που συνδυάζουν όσα ανέφερα παραπάνω! Μουσική, Jazz, Πιάνο και πολύ κέφι και διασκέδαση!

Και αυτές είναι οι Ladies & The Blues! Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα!

 Ladies & The blues 




Οι Ladies & The Blues, είναι ένα μουσικό σχήμα, που αποτελείται από την Αιμιλία Τσιράκη (πιάνο) και την Έρση Οικονόμου (φωνή). Οι δυο τους, πειραματίζονται με την Jazz μουσική, προσθέτοντας σύγχρονα pop στοιχεία, και κάνοντας τις γνώριμες μελωδίες να αποκτούν νέα διάσταση! 'Ολα αυτά χωρίς να χάνουν την αίγλη και την νοσταλγική διάθεση που τόσο αγαπάμε στην Jazz μουσική!

Η Αιμιλία και η Έρση, ασχολούνται περίπου 3 χρόνια με τα live προγράμματά τους, γεμίζοντας μικρά και μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας, με κόσμο και φυσικά με άπλετο κέφι, αφού εκτός από τα γνωστά τραγούδια που παρουσιάζουν/ διασκευάζουν, προσπαθούν πάντοτε να ενισχύουν τη βραδιά με την συμμετοχή του κοινού!

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα τα δύο αυτά κορίτσια, Αιμιλία και Έρση ή αλλιώς Ladies & The Blues!

Ladies & The Blues


1. Πώς είναι να είσαι καλλιτέχνης στην Ελλάδα του σήμερα;


Η μουσική όπως και κάθε μορφή τέχνης θέλει θάρρος, τόλμη και πίστη ώστε να μπορέσεις να την ακολουθήσεις. Η Ελλάδα έχει μια πλούσια μουσική σκηνή και κουλτούρα, τα ερεθίσματα που σου δίνονται καθημερινά σε αυτή τη χώρα είναι τόσα πολλά που μόνο έμπνευση και προβληματισμό μπορούν να σου δημιουργήσουν. Δυσκολίες προφανώς και υπάρχουν. Η Ελλάδα, δίνει ευκαιρίες αρκεί να παλέψεις για αυτές.

2. Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στη μουσική;

Η μουσική είναι επικοινωνία. Πιο πολύ από όλα αγαπάμε την ελευθερία που προσφέρει. Σε αυτό θα συμφωνήσουμε και οι δύο, αδιαμφισβήτητα.

3. Πώς νιώθεις όταν είσαι επάνω στη σκηνή;

Είναι υπέροχο το συναίσθημα. Η σχέση με το κοινό είναι άκρως ερωτική, πρέπει να τους σαγηνέψεις. Από τις πιο ωραίες στιγμές είναι όταν το κοινό αναθαρρεί και τραγουδάει μαζί μας.

4. Πόση ώρα εξασκείσαι καθημερινά;

Εξασκούμαστε αρκετές ώρες μαζί στις πρόβες, ταυτόχρονα όμως προπονούμαστε καθημερινά η κάθε μία και στο δικό της τομέα.

5. Ποιός μουσικός/ τραγουδιστής αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσένα;

Έρση : Δυσκολεύομαι να αναφερθώ σε μόνο ένα καλλιτέχνη.. εμπνέομαι και θαυμάζω καλλιτέχνες της Ελλάδας όπως και του Εξωτερικού. Αν όμως, πρέπει να διαλέξω αποκλειστικά ένα πρόσωπο, νομίζω πως αυτό θα είναι η Billie Holiday.


Αιμιλία : Είναι αλήθεια πως οι επιρροές είναι πολλές. Προσωπικά,μεγάλη πηγή έμπνευσης αποτέλεί ο Ray Charles.



Ladies & The Blues εν ώρα live!


6. Υπάρχει ''έντεχη'' και ''άτεχνη'' μουσική;

Έντεχνη και Άτεχνη; Δεν πιστεύουμε σε ταμπέλες. Ποιός ορίζει την τέχνη ώστε να κατηγοριοποιήσει με τέτοιο τρόπο τη μουσική;

7. Πώς νιώθεις όταν παίζεις/ τραγουδάς;

Έρση: Το τραγούδι για εμένα είναι ελευθερία. Η μουσική ως τρόπος έκφρασης είναι κάτι που μου δημιουργεί μια ασύγκριτη αίσθηση πληρότητας. Όταν τραγουδάω δεν υπάρχει χώρος για σκέψη παρά μόνο για συναίσθημα.
Αιμιλία: Τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά. Άγχος,ανάγκη για να γίνουν όλα όπως τα θέλω..Πάνω απ’όλα, όμως, μια αίσθηση ικανοποίησης,χαράς και μια ανάγκη να το μεταδώσω και στο κοινό.

8. Πότε αποφάσισες να ακολουθήσεις το όνειρό σου; 

Έρση: Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, αγαπάω τη μουσική. Σαν παιδί ξεκίνησα μαθήματα πιάνου, συνέχισα με κιθάρα. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκα με την αρμονία και τη φωνητική, προσπαθώντας ταυτόχρονα να γράφω και δικά μου κομμάτια. Με τη βοήθεια καλών φιλών κατάφερα πρώτη φορά στο σχολείο να ανέβω στη σκηνή και να τραγουδήσω. Έπειτα από αυτό, ήμουν πλέον σίγουρη πως ήθελα να ασχοληθώ σοβαρά με το αντικείμενο.
Αιμιλία: Αν και ασχολούμαι από μικρή ηλικία με τη μουσική,αποφάσισα να την ακολουθήσω από τα 18 και μετά. Τότε ξεκίνησα να ασχολούμαι περισσότερο με μουσικά σχήματα καθώς και να κάνω εντατικά μαθήματα.

9. Αλήθεια, γιατί να έρθει κάποιος να σας ακούσει;

Συνδυάζοντας το κλασικό με το σύγχρονο ως Ladies and the Blues,έχουμε διαμορφώσει έναν δικό μας ήχο, επαναφέροντας τα jazz standards στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Το πρόγραμμά μας σε αυτή τη φάση, περιορίζεται σε διασκευές κυρίως αγγλόφωνης μουσικής ωστόσο, υπάρχουν και εκπλήξεις. Δουλεύουμε σκληρά, αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε πως αυτό το αντιλαμβάνεται ο κόσμος που έρχεται να μας δει.

10. Και τέλος, θα ήθελα να μου πείτε μια ευχή για τους αναγνώστες του Jiubilo Blog!

Ευχόμαστε να έχετε μια πολύ δημιουργικη χρονιά,πάνω απ όλα να εξελισσεστε και να κάνετε πράγματα που αγαπάτε. Να ταξιδεύετε στα ομορφότερα μέρη!



Οι Ladies & The Blues, θα δώσουν μια ακόμη παράσταση , τη Δευτέρα στις 24 Δεκεμβρίου στο Foka+Negra Cafe Bistro.

Ευχαριστώ πολύ την Αιμιλία Τσιράκη και την Έρση Οικονόμου για την παραχώρηση της συνέντευξης! 

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design