21 Δεκ 2018

ΔιαβάΖω : Πέρα απ΄τον Χειμώνα / Ιζαμπέλ Αλιέντε

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Τι κάνετε; Πώς είστε; Μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα - πιο καρδιά δεν γίνεται!- τι θα λέγατε να συζητήσουμε για ένα βιβλίο που διαδραματίζεται ακριβώς μέσα σε αυτήν την καρδιά;

Πιο συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν, τη στιγμή που η περιοχή σαρώνεται με την χειρότερη θύελλα  των τελευταίων χρόνων! Επάνω σε έναν χιονισμένο δρόμο, που τρεις ζωές θα συναντηθούν και θα ενωθούν με έναν ανορθόδοξο τρόπο! Πού θα τα διαβάσετε όλα αυτά;

Στο τελευταίο βιβλίο της Ιζαμπέλ Αλιέντε φυσικά, με τίτλο Πέρα απ'τον Χειμώνα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!

Ιζαμπέλ Αλιέντε - Πέρα απ'τον Χειμώνα




Ο μοναχικός εξηντάρης καθηγητής Ρίσταρντ, τρακάρει με μια παράνομη και φοβισμένη μετανάστρια από τη Γουατεμάλα, Έβελιν. Ο Ρίτσαρντ καλέι για βοήθεια τη γειτόνισσα του Λουσία. Οι δυό τους σύντομα θα μάθουν το μυστικό που κρύβει η λιγομίλητη Λουσία, και οι τρεις τους θα μπλεχτούν σε μια περιπέτεια προκειμένου να την βοηθήσουν, βγαίνοντας έξω την καθημερινότητα τους, και κάνοντας παράτολμες για αυτούς πράξεις!

Ένα πολύ ιδιαίτερο μυθιστόρημα, που θίγει και πραγματεύεται πολλά κοινωνικά ζητήματα. Η Ιζαμπέλ Αλιέντε καταφέρνει να γραψει για τις ανθρώπινες σχέσεις, και να περιπλέξει διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες, που ο κάθε ένας αφήνει το δικό του στίγμα. 

Η δύναμη της αγάπης, της ακεραιότητας, το αίσθημα δικαιοσύνης είναι μερικά από τα ζητήματα που θίγονται σε αυτό το βιβλίο! Επίσης, το μεταναστευτικό ζήτημα, η ενδοοικογενειακή βία, ο πόλεμος, η μοναξιά, η αναζήτηση της αλήθειας είναι τα βαθύτερα θέματα που περιβάλουν τους τρεις ήρωές μας!

Η αφήγηση του βιβλίου, είναι ιδιαίτερη και σε μεταφέρει από ήρωα σε ήρωα, και από το παρόν στο παρελθόν, δίνοντας σου πολλές πληροφορίες για τον κάθε ένα, για το κοινωνικό, οικονομικό και οικογενειακό τους υπόβαθρο, που αιτιολογεί πολλά για τη συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους. 

Ήταν ένα βιβλίο ευκολοδιάβαστο, που κυλάει πολύ γρήγορα, χάρη στην αφήγηση και τη γλώσσα της Ιζαμπέλ Αλιέντε. Το τέλος, ήταν αρκετά αισιόδοξο - και ίσως λίγο γλυκανάλατο! Λίγο μετά τη μέση θα προτιμούσα να έπαιρνε άλλη τροπή!

Όπως και να 'χει το Πέρα απ'τον Χειμώνα, είναι ένα όμορφο και ευκολοδιάβαστο παραμύθι ενηλίκων που μπλέκει την ιστορία με την μυθοπλασία, δίνοντας σου μια νότα αισιοδοξίας, ελπίδας και δικαιοσύνης!

* Το βιβλίο της Ιζαμπέλ Αλιέντε, Πέρα απ'τον Χειμώνα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, μπορείτε να το βρείτε : εδώ

*Εαν θέλετε να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο, μπορείτε να μπείτε στο instagram , και να πάρετε μέρος εδώ
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

2 σχόλια:

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design