16 Φεβ 2018

*Φωτοεξόρμηση στα Ζαγοροχώρια !!! *

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!!!

Καθως ερχεται το Σαββατοκύριακο και η Καθαρά Δευτέρα που για πολλούς σημαίνει τριήμερο ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό! Ταξίδια !!!Έλα όμως που αν δουλεύεις μπορείς μόνο να τα σκέφτεσαι ! Έτσι , μέχρι να έρθει η ώρα για νέα ταξίδια, θα ήθελα να σας πάρω μαζί μου, σε μια μικρή φωτοεξόρμηση στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, που επισκέφτηκα κατά το ταξίδι μου στα Ιωάννινα ! 

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούνται από 46 οικισμούς , και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις που θα πρωτοπάς ! όλοι οι οικισμοί είναι παραδοσιακοί, με μικρά πέτρινα μαγαζιά με τοπικές λιχουδιές και όμορφα στενάκια για περπάτημα ! Όλα τα χωριά είναι ιδανικά για τους λάτρεις της φωτογραφίας, ενώ η φύση έχει χαρίσει απλόχερα την ομορφιά της ! 

Ελάτε μαζί μου, να σας δείξω ποια Ζαγοροχώρια επισκέφτηκα εγώ !



1. Ποταμός Βοϊδομάτης


Πηγαίνοντας στο χωριό του Βίκου δε μπορούσαμε να μην σταματήσουμε και να φωτογραφήσουμε ένα κομμάτι του ποταμού !


Τα νερά ήταν κυρίως ορμητικά , ενώ σε πολλά σημεία τα παραδοσιακά πέτρινα γεφυράκια έκαναν την εμφάνιση τους!



Παρά την ορμητικότητα των νερών, το τοπίο σε γεμίζει ηρεμία και γαλήνη , και είναι μοναδικό !






2. ΒΙΚΟΣ


Το πρώτο χωριό που επισκεφτήκαμε, ήταν το χωριό του Βικού, με μοναδική θεά στο φαράγγι !



Ένα πολύ μικρό χωριό, εντελώς παραδοσιακό, που όπως όλα τα Ζαγοροχώρια, αξίζει να το γυρίσεις και να περιπλανηθείς στα μικρά πέτρινα δρομάκια του !!!




3. ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ 

Δυο από τα ομορφότερα χωριά, ήταν το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο ! 










Τα δύο αυτά χωρία συνδεόνται με ένα μονοπάτι κατά μήκος του φαραγγιού ! Εγώ το περπάτησα μέχρι ενα σημείο, και αν ήμουν προετοιμασμένη καταλληλα, σίγουρα θα ήθελα να το έχω περπατήσει όλο !




4. Μονοδέρνδρι

Άλλο ένα μικρό χωριό, που πραγματικά αγάπησα ήταν το Μονοδένδρι!




5. Κολυμπήθρες

Οι Κολυμπήθρες βρίσκονται σε έναν παράδρομο, βγαίνοντας από το Μικρό Πάπιγκο! Εκεί, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας, και περπατώντας δύο λεπτά , θα βρεθείτε μπροστά σε ένα πανέμορφο σκηνικό !



Το ρέμα του ποταμού Ρόγκοβου, στενεύει και δημιουργεί ένα  μικρό φαράγγι !


Το καλοκαίρι, οι περισσότεροι κολυμπούν ελεύθερα στα δροσερά νερά, ενώ τον χειμώνα που τα νερά είναι κατεβασμένα, με πολύ προσοχή και όπου επιτρέπεται, μπορείς να περπατήσεις σε όλο το μονοπάτι !


Στο σύνολο, το συγκεκριμένο road trip το απόλαυσα πραγματικά, και μπόρεσα να εξερευνήσω μικρές όμορφες γωνίες της χώρας μας !!! 

Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να ταξιδέψω και πιο βόρεια στην Ελλάδα, και να ανακαλύψω και άλλα όμορφα μέρη !!!

*Photographer Stam Georgas
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

4 σχόλια:

  1. Τα Ζαγοροχώρια ειναι μια κατηγορία απο μόνα τους.Εκπληκτικής φυσικής και τεχνικής ομορφιάς. Είναι παράδοξο να πας και να μη μαγευτείς!
    Κι εγω εντυπωσιάστηκα μ όλα όσα περιγράφεις,αλλά το χωριό που κέρδισε περισσότερο την καρδιά μου ειναι το Δίλοφο και μετά Βραδέτο (οταν το επισκεφθήκαμε είχε μόνο ΜΙΑ γιαγιά κάτοικο!) και Καπέσοβο. Πολλές φορές εχω αφήσει το νου μου να αλητέψει στα Ζαγοροχώρια σε χριστουγεννιάτικη περίοδο με Παπαδιαμαντικές προεκτάσεις,αλλά μόνο φανταστικά ,δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως εχουμε πολλές ομορφιές , ακόμα και το πιο μικρό και απομακρυσμένο χωριό έχει τη δική του μαγεία! Το Δίλοφο δεν το επισκεφτηκα, ομως είναι ευκαιρία να ξαναπάω !!! 😁

      Διαγραφή
  2. Εντάξει μαγεία.... Πόση ομορφιά έχει αυτήν η χώρα με τα πανέμορφα χωριά της. Με ταξίδεψες πραγματικά και εύχομαι μια μέρα να βρεθώ και να εξερευνήσω τα Ζαγοροχώρια.
    😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως μαγεία !!! Είναι πανέμορφα και σου εύχομαι να βρεθείς σύντομα !!! ☺

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design