24 Ιαν 2018

*ΓΙΑΝΝΕΝΑ...ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΑΝΙΝΑ ...!!!*


Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !!!

Επιτέλους μετά από αρκετό καιρό, έχουμε ταξιδιάρικο post !!!! Σήμερα θα σας ταξιδέψω μέχρι τα υπέροχα Ιωάννινα ! Έναν προορισμό που είχα καιρό στη λίστα μου, και κατάφερα να επισκεφτώ πριν από ενάμιση μήνα! Ελάτε να ανακαλύψουμε τα υπέροχα δρομάκια, τη γραφική λίμνη και το μαγευτικό κάστρο, μιας από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδος !!!




ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ΙΤΣ ΚΑΛΕ 



Ανάμεσα στα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πολυσύχναστα μαγαζιά, που σφύζουν από ζωή καθόλη της διάρκεια της ημέρας, δεσπόζει το Κάστρο των Ιωαννίνων. 



Περπατώντας μέσα σε αυτό, θα συναντήσετε πανέμορφα πέτρινα σπίτια, χαρακτηριστικά δείγματα της παραδοσιακής ηπειρωτικής τέχνης και καλά κρυμμένα μαγαζιά! Το τοπίο είναι πολύ γραφικό, και η φύση έχει κυριολεκτικά ζωγραφίσει ακόμα και μέσα στο Κάστρο !



Το κάστρο, βρίσκεται στην περιοχή από το 528 μ.Χ. , και είναι το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο!

Εκεί έζησε ο Αλή Πάσας με την κυρά Βασιλική, και έζησε τον έρωτα με την κυρά Φροσύνη, και φυσικά, αποτέλεσε έναν χώρο ανάπτυξης των ελληνικών γραμμάτων, καθώς και έζησαν μεγάλοι και σπουδαίοι οπλαρχηγοί !

Σήμερα, μεταξύ άλλων θα συναντήσει κανείς το Φετιχέ Τζαμί και τον τάφο του Αλή Πασά ,

καθώς και ένα πλήθος μουσείων !



Εγώ επισκέφτηκα όλους τους χώρους, και βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς είχε πολύ σημαντικά εκθέματα και κειμήλια!

Όμως, το πιο αγαπημένο μου ήταν το μουσείο Αργυροτεχνίας , που δείχνει την εξαιρετική τέχνη των κατοίκων των Ιωαννίνων, που κρατάει εκατοντάδες χρόνια ! Εκτός από τα πανέμορφα κοσμήματα και αντικείμενα που βρίσκονται στο μουσείο, υπάρχουν και τα εργαλεία καθώς και η ανάλυση διάφορων τεχνικών που κρατάνε μέχρι σήμερα !



Ο χώρος που βρίσκονται τα μουσεία και το Τζαμί είναι πανέμορφος και ιδανικός για περπάτημα και χαλάρωση !




ΣΠΗΛΑΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 



Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε κατά την επίσκεψη σας στα Ιωάννινα, είναι μια βόλτα στο Σπήλαιο των Ιωαννίνων !

Το Σπήλαιο βρίσκεται στην περιοχή του Περάματος, και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα Σπήλαια των Βαλκανίων, με μεγάλη μορφολογική, γεωλογική και γεμμολογική σημασία. Απαριθμεί πάνω από 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, ενώ πολλά κομμάτια του διαμορφώνονται ακόμα !

Η ξενάγηση διαρκεί μια ώρα, και έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με μοναδικές ομορφιές, και αν και δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες, οι εικόνες που θα δείτε, θα σας μείνουν σίγουρα χαραγμένες στη μνήμη !

Βγαίνοντας από το χώρο του Σπηλαίου, θα βρεθείτε σε έναν ανοιχτό χώρο, με πανοραμική άποψη, της πόλης και την λίμνης των Ιωαννίνων !




ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΝΗΣΑΚΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 



Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει για την λίμνη και το νησάκι των Ιωαννίνων ! Όμως τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν τη γραφικότητα και τη γαλήνη που νιώθει κάποιος περπατώντας κατά μήκος της λίμνης!



Ο καιρός, που τον περισσότερο χρόνο είναι βροχερός, δένει άψογα με το σκηνικό, που είναι ιδανικό για περπάτημα κάτω από τη βροχή!



Ακόμα, κλασική και must είναι η επίσκεψη στο νησάκι των Ιωαννίνων !




Ένα μικρό νησάκι, που γυρίζεται με τα πόδια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με μικρά πλακόστρωτα δρομάκια και σοκάκια , και πολύ ατμοσφαιρικό !


Για μένα, ήταν από τα ομορφότερα σημεία του ταξιδιού !



Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική σπεσιαλιτέ του νησιού, τηγανητά βατραχοπόδαρα και ψητό χέλι !!!





Μιας και μιλάμε για λιχουδιές, Ιωάννινα χωρίς σιροπιαστά γλυκά δεν γίνεται !!!



Δεν φημίζονται άδικα για τα σιροπιαστά τους, κάθε πιρουνιά και βήμα στον γευστικό  Παράδεισο !

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΟΜΑΤΩΝ 



Για το τέλος, σας άφησα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι , που δεν είναι άλλο από το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, για το οποίο ό,τι και να πω είναι λίγο !!!

Ο Παύλος Βρέλλης, ξεκίνησε να πραγματοποιεί το όραμά του, τον  Φλεβάρη του 1983, και το ολοκλήρωσε το 1995!

Το μουσείο βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων, στο δήμο Μπιζανίου και αποτελεί το ολοκληρωμένο έργο του καλλιτέχνη, που φιλοτεχνήθηκε τον χώρο εξολοκλήρου, εκτός από τα πάνω από 150 κέρινα ομοιώματα που περιλαμβάνει!Τα ομοιώματα είναι όλα φτιαγμένα στο χέρι, από τον ίδιο, και προσφέρουν στο θεατή μια μοναδική βιωματική εμπειρία, καθώς περιλαμβάνουν σκηνές από 36 σημαντικές σκηνές της ελληνικής ιστορίας !



Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, εκτός από τη δημιουργία του χώρου και των ομοιωμάτων, έχει επιμεληθεί και μελετήσει το ενδυματολογικό κομμάτι και έχει δώσει μεγάλη σημασία σε όλες τις λεπτομέρειες!

Εκτός από τα συναισθήματα που σου προκαλούν τα σχεδόν ολοζώντανα αγάλματα που νιώθεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα κινηθούν και θα σου μιλήσουν , είναι εξαιρετικό το τι μπορεί να κάνει ένας και μόνο άνθρωπος,όταν διακατέχεται από πραγματική θέληση, αγάπη και υπομονή! Για μένα είναι από τα ομορφότερα μουσεία που έχω επισκεφτεί και ένα μεγάλο δώρο του Παύλου Βρελλή στον κόσμο!



Τα Ιωάννινα φυσικά, εκτός από τις φυσικές ομορφιές και τα σημεία ενδιαφέροντος , είναι μια πανέμορφη μοντέρνα πόλη, γεμάτη ζωή και κόσμο, μαγαζιά με τοπική αλλά και μοντέρνα κουζίνα και φυσικά άφθονα τσιπουράδικα γεμάτα γέλια από το πρωί μέχρι το βράδυ !



Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design