29 Ιαν 2018

*ΔιαβάΖω - 1984/ George Orwell! *

Γεια και χαρά,  Χαρά εδώ!!! 
Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά!!!  
Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο που είχα βάλει στόχο εδώ και πολλά χρόνια να διαβάσω,  και μόλις πριν λίγες ημέρες τα κατάφερα!  

Ένα βιβλίο που έχει γράψει ιστορία,  θεωρείται από τα σημαντικότερα στον χωρο της λογοτεχνίας αλλά και της ανθρωπότητας  και φυσικά μιλάμε για το 1984  του George Orwell! 






Το έργο γράφτηκε το 1948, για να περιγράψει το 1984! Πως το φαντάστηκε όμως ο ο George Orwell  τότε; ;;

Ως μια κοινωνία με αρχηγό τον Μεγάλο Αδελφό,  που παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα...  Η ελεύθερη σκέψη είναι αμάρτημα και τιμωρείται αυστηρά... κανένα συναίσθημα δεν υπάρχει σε κανέναν άνθρωπο.  Η γλώσσα  χρόνο με το χρόνο απλοποιείται , καθώς έτσι οι άνθρωποι θα σκέφτονται λιγότερο.  Οι δημόσιοι υπάλληλοι παραποίουν τον Τύπο και τα νέα προς όφελος τους... Και μέσα σε αυτήν την κοινωνία ο Γουίνστον Σμιθ, κάνει κάτι παράνομο!  Κρατάει ημερολόγιο με τις σκεψεις του...  Προσπαθεί να αντισταθεί στο απολυταρχικό καθεστώς και στον Μεγάλο Αδερφό...  Μπορεί όμως να ξεφύγει κάποιος από αυτόν;  

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο,  που δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα προφητικό! Είναι σκληρό και αληθινό και σε βάζει σε πολλές σκέψεις...  Είναι ένα βιβλίο που θα έπρεπε  να διαβαστεί από όλους!  Προβληματίζει και θίγει πολλά ζητήματα που ακόμα και σήμερα όλοι ίσως να έχουμε σκεφτεί.. 

Μπορεί ο George Orwell σε όλα του τα βιβλία να σατιρίζει και να κάνει κριτική σε συγκεκριμένα καθεστώτα ή κυβερνήσεις,  όμως η γραφή του δε μένει εκεί.  Όπως και στη Φάρμα των ζώων, γίνεται φανερό πως θα παραμείνει διαχρονικός και προφητικός για όσο υπάρχει η ανθρωπότητα!  

Σίγουρα είναι από τις αναγνώσεις που αφήνουν το αποτύπωμα τους ακόμα και μετά το τέλος τους... Ίσως γιατί δεν τελειώνουν ποτέ...  Ίσως γιατί μερικά βιβλία "αρχίζουν " με το που τα κλείνεις!  Και ναι, Αυτό είναι ένα τέτοιο βιβλίο!  

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design