8 Νοε 2013

*TIPS ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ; ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ !!!*

 Γεια σας κορίτσια!!!
Ένα καινούριο post και σήμερα, με διαφορετικό θέμα αυτή τη φόρα!
Στο σημερινό άρθρο θα σας πω κάποιες δικές μου συμβουλές για διατροφή, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος σας! Όχι σα διατροφολόγος, ούτε σαν γυμνάστρια μιας και δεν είμαι τίποτε από τα δύο, αλλά σαν μια κοπέλα σαν και εσάς, που θα μιλήσει μέσα από την προσωπική της εμπειρία!





Το πιο σημαντικό λάθος που κάνουμε οι άνθρωποι είναι το ότι χρησιμοποιούμε τις λέξεις λάθος. Και η λέξη δίαιτα είναι το μεγαλύτερο λάθος! Η σωστή λέξη είναι διατροφή, ή και καλύτερα ας μην χρησιμοποιούμε λέξεις! Θες να αδυνατίσεις; Μην πεις <<Αααα πάλι δίαιτα ώχου...>>. Πες <<Ας φάω κάτι διαφορετικό>> έστω και αν θες να φας μόνο ένα γιαούρτι! Το να βάζεις τον εαυτό σου στη ψυχοφθόρα διαδικασίας της δίαιτας με τη μορφή της στέρησης τροφών είναι ότι χειρότερο!

Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα θέλεις να αδυνατίσεις, μη χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά τη λέξη δίαιτα αλλά κοιτάξου με θάρρος στον καθρέφτη και ξεκίνα μια καινούρια εβδομάδα τρώγοντας υγιεινές τροφές!

Και μιας και είπα τρώγοντας εδώ είναι η δεύτερη συμβουλή μου!Το να μην τρως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, ή μάλλον μπορεί να έχει, την απώλεια υγρών, και μετά να πάρεις το διπλάσιο βάρος! Το σώμα σου είναι ένα δοχείο, και θέλει ενέργεια για να λειτουργήσει. Η ενέργεια αυτή προσφέρεται μόνο μέσω της τροφής. Όπως ένα αμάξι χωρίς βενζίνη δεν πάει πουθενά. ΠΡΕΠΕΙ να τρως γεύματα κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Μόνο και μόνο τότε θα αδυνατίσεις, και αυτό είναι αλήθεια!

Δοκίμασε λοιπόν για δύο μέρες και θα δεις τη διαφορά!!!! Ένα πολύ καλό και πλούσιο πρωινό, ένα καλό μεσημεριανό ένα λιτό βραδινό, και δύο ενδιάμεσα γεύματα (δεκατιανό και απογευματινό) σε συνδυασμό με πολύ νερό, είναι το καλύτερο ! 

Εδώ σου έχω ένα ενδεικτικό παράδειγμα που κάνω εγώ, κάποια από τις μέρες που νιώθω πως θέλω να χάσω κανα δυο κιλάκια!

Πρωινό- ένα ποτήρι φυσικό χυμό, δύο φρυγανιές με μέλι
Δεκατιανό- ένα γιαούρτι 2%
Μεσημεριανό- κοτόπουλο ψητό/ή τόνο σε νερό με πράσινη σαλάτα
Απογευματινό-ένα φρούτο
Βραδινό-σαλάτα με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών

Γενικώς δεν μου αρέσει να ακολουθώ ένα πρόγραμμα όταν μάθεις το σώμα σου όμως και τις ανάγκες του, θα βρεις το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα!

Επίσης ΟΧΙ σε δίαιτες express... Απαγορεύεται να απαγορεύεις πράγματα στον εαυτό σου!!! Έτσι μη δεχτείς από καμία ''δίαιτα'' να σου πει τι θα φας! Θα φας αυτό που θέλεις εσύ, αλλά στην ποσότητα που χρειάζεσαι! Εγώ σε εμπιστεύομαι!!! Εμπιστέψου και εσύ τον εαυτό σου!!!

Και επιτέλους, μάθε να ακούς το σώμα σου! Πότε πραγματικά έχεις χορτάσει;Τότε θα σταματήσεις και το φαγητό σου! Το σώμα μιλάει, όμως εμείς πολλές φορές δεν το ακούμε , και προσπαθώντας να του κάνουμε αυτό που θέλουμε αντιδράει!

Και φυσικά δεν στερούμαστε τίποτα!!! Θες ένα γλυκό; Φυσικά και θα το φας. Αλλά μην το φας βράδυ, φάτο ενδιάμεσα. Και φάε το βράδυ κάτι πολύ ελαφρύ, (μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι) Θες να φας ένα κομμάτι πίτσα; Φάε... Αλλά φάε ένα κομμάτι! Και συνδύασε το με σαλάτα και πάλι!

Έστω και αν μια μέρα όμως φας κάτι παραπάνω, μη νιώθεις τύψεις. Και κυρίως μη ζυγιστείς την επόμενη μέρα! 

Και επίσης ξέρεις πως ένα ωραίο σώμα, δεν είναι ένα αδύνατο σώμα, αλλά ένα υγιές και φυσιολογικό σώμα, που ακτινοβολά αυτοπεποίθηση! Για αυτό το λόγο μη θέτεις πρότυπα που δε μπορείς να φτάσεις, ή μάλλον που δε θέλεις εσύ η ίδια αλλά κάποιοι άλλοι... (η φίλη-φίδι,ο πρώην, η τηλεόραση, κ.τ.λ.)
Μόνο εσύ ξέρεις ποια είσαι πραγματικά, και που θέλεις να φτάσεις!

Όμως για να πετύχεις όλα αυτά, πρέπει να κάνεις και λίγη γυμναστική, και όχι δε δέχομαι το ότι δεν έχεις χρόνο! Έχεις! Και δέκα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά, αρκεί αν τα κάνεις κάθε μέρα! Δες το σα διασκέδαση! Περπάτα, πάρε τις σκάλες, κάνε σκοινάκι, χόρεψε βάλε ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής στο youtube-ούτε καν ανέφερα τη λέξη γυμναστήριο!!! Εμπρός λοιπόν, μην κάθεσαι!!!!

Και το πιο σημαντικό από όλα, μάθε να αγαπάς να ακούς και να σέβεσαι τον εαυτό σου και το σώμα σου!!!

Είτε είσαι 20 χρονών, είτε 40, είτε είσαι 50 κιλά είτε 80, ξανθιά μελαχρινή,ψηλή κοντή, εργαζόμενη,νοικοκυρά, φοιτήτρια, είσαι Γ Υ Ν Α Ι Κ Α! Το καλύτερο πλάσμα του πλανήτη ντε! 

Δε θέλω να δεχτώ ότι υποτιμάς τον εαυτό σου, ότι στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν αξίζουν, και ότι έχεις αφήσεις μια ζυγαριά να χαλάει τη διάθεση σου! Όλα είναι στο μυαλό σου! Αυτή είναι η αλήθεια!

Ούτε θέλω να δεχτώ ότι αφήνεις τα όποια σχόλια κομπλεξικών ανθρώπων να σε επηρεάζουν...Εσύ γιατί το δέχεσαι; Βάλε λοιπόν την ασπίδα σου, και μην ακούς κανέναν!

Είσαι όμορφη,είσαι ξεχωριστή είσαι ΕΣΥ!!!


Μπορεί να γελάς τώρα, μπορεί να μην το πιστεύεις, όμως εγώ το πιστεύω! Απόδειξε λοιπόν στον εαυτό σου, και δες την ομορφιά σου!

Μην αφήσεις ένα νούμερο να χαλάσει την υγεία σου, γιατί η υγεία χαλάει, η ψυχολογία πέφτει και ναι, τότε είσαι ''άρρωστη΄''...

Τα πολλά κιλά δεν είναι υγεία, αλλά ούτε και τα λίγα... Ούτε και η συνεχής προσπάθεια να γίνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι...

Έτσι λοιπόν, κάτσε ψύχραιμα, δες αν όντως πρέπει να χάσεις βάρος και για ποιο λόγο, και τότε ξεκίνα να τρως υγιεινά πολλά μικρά γεύματα την ημέρα,πίνοντας πολύ νερό,κάνοντας λίγη γυμναστική, και αγαπώντας το σώμα σου μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ!

Και θέλω απλά να μου υποσχεθείς* πως κάθε πρωί που θα ξυπνάς, θα πηγαίνεις στον καθρέφτη σου, και θα σου χαρίζεις το πιο μεγάλο σου  ΧΑΜΟΓΕΛΟ !!!

Γιατί;

Γιατί ΈΤΣΙ!!!!


*η υπόσχεση σε blogger είναι ιερή,μη διανοηθείς να την σπάσεις!










Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

18 σχόλια:

  1. Καλά, το άρθρο ξεχειλίζει από υγιή και θετικό τρόπο σκέψης, ρεαλισμό και motivation! Mπράβο, βρε Χαρά :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ πολύ,χαίρομαι που βγαίνει προς τα έξω!!!! <3 επίσης χαίρομαι που βλέπω ήδη τα πρωτα χαμόγελα !!!

      Διαγραφή
  2. Πολυ ομορφη αναρτηση Χαρα μου, πολυ σωστα τα λες...και εγω αρχισα να τρωω πιο σωστα τωρα τελευταια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ κούκλα μου!!!!ωραία εύχομαι να συνεχίσεις καλά,και να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα!!! <3

      Διαγραφή
  3. Είναι από τα καλύτερα κείμενα που έχεις γράψει κατά τη γνώμη μου! Τόσο αληθινό! Ενώ δεν έχω κανένα πρόβλημα βάρους, με έκανες να νιώσω γενικά όμορφα άρα φαντάζομαι πόσο καλά θα νιώσουν και όλες οι κοπέλες που θα το διαβάσουν! Το μόνο μου θέμα είναι ότι δεν πίνω καθόλου νερό και δεν τρώω ιδιαίτερα λαχανικά και φρούτα. Αλλά I'm working on that! Μπράβο σου και πάλι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σου! χαίρομαι για αυτό,πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως η κάθε μια γυναίκα έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά!!!να το δουλέψεις όμως γιατί δεν είναι θέμα μόνο κιλών,αλλά και επιδερμίδας και φυσικά υγείας!!! <3

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλό ποστ! Και η μαμα μου συνεχεια αυτό μου λεει: Δεν πρέπει να κάνεις διαιτα να τρως σωστα πρέπει και χωρίς να υποβάλεις τον εαυτό σου σε στερησεις! Μου άρεσαν πολύ αυτά που έγραψες! Αν και γενικά προσπαθώ να βλέπω πάντα τα θετικά με πιάνουν και μένα κάτι ψυχολογικά αλλά με αυτήν την ανάρτηση σου μου ανέβασες το ηθικό:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα αυτό ακριβώς,καλά σου τα λέει!!!γιατί όταν λες θα κάνω δίαιτα ποτέ δεν την τηρείς , γιατί να μην το δεις διαφορετικά;όταν δεν περιορίζεις τον εαυτό σου,τότε όλα είναι πολύ καλύτερα!!!όλους μας πιάνουν τα ψυχολογικά μας,όμως πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να χαμογελάμε,και αν το πιστέψουμε όλα πηγαίνουν καλά!!! :-)

      Διαγραφή
  5. Χαρά το άρθρο σου είναι τέλειοοο! Με έκανες να νιώσω πολύ όμορφα και σε ευχαριστώ για αυτό! Σίγουρα θα ακολουθήσω τις διατροφικές συμβουλές σου και πάνω απ όλα τις συμβουλές σου για αυτοπεποίθηση! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου,χαίρομαι πολύ για αυτό!!!! ;-) :-)

      Διαγραφή
  6. Χρήσιμες συμβουλές και πολύ ωραία ανάρτηση!
    Stay in touch
    Chicates
    http://chicates.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ ωραίο το post σου!με πολλές αλήθειες!μπράβο μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ συμφωνώ στο "ναι στη διατροφή, όχι στη δίαιτα", έτσι όπως εννοείται πλέον η δίαιτα τουλάχιστον. Πολύ ωραίο ποστ Χαρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ σε πολλά πράγματα που είπες όμως είναι δύσκολο στην πράξη (είναι όλα στο μυαλό όμως). Γενικά μου έφτιαξε την διάθεση το άρθρο σου και μου έδωσε την θέληση να ξανακάνω διατροφή και να ''ξεσκονίσω'' τις υγιεινές συνταγές που έχω!!!! Σ'ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι οου σου έφτιαξα τη διάθεση όμως επίσης πιστεύω πως ναι όλα στο μυαλό ειναι! Εμείς νομίζουμε πως ειναι δύσκολο γιατί έτσι ,ας το έχουν πλασάρει !!! Αλλα δεν ειναι !!!!

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design