24 Ιουλ 2019

Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα -Έφη Αργυροπούλου

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Καλοκαιράκι χωρίς να φροντίσουμε τους μικρούς μας φίλους γίνεται; Δεν γίνεται! Σήμερα λοιπόν είμαι εδώ με ένα post για ένα παιδικό παραμύθι από την Έφη Αργυροπούλου (δημιουργό και αρθρογράφο του site workingmoms.gr ). 

Η Έφη μέσα από το παραμύθι της μας συστήνει τον ήρωα της τον Οδυσσέα και τις περιπέτειες του, με βάσικο μήνυμα του βιβλίου της να μάθουν τα παιδιά να μην πλεονεκτούν. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα την Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα από την Έφη Αργυροπούλου.

Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα - Έφη Αργυροπούλου




Ο Οδυσσέας ζει με τους γονείς και την αδερφή του σε ένα σπίτι που έχει ό,τι ζητήσει! Στέγη, φαγητό και παιχνιδιά και φυσικά δύο γονείς που τον λατρεύουν. Φτάνουν όμως αυτά για ένα παιδί της σημερινής εποχής; Πότε ένα παιδί θα σταματήσει να ζητάει συνεχώς νέα αγαθά; Πώς θα μάθει να εκτιμάει αυτά που ήδη έχει και να νιώσει ευγνωμοσύνη για όσα υπάρχουν γύρω του; 

Ο ήρωας μας θα μπλέξει σε μια μικρή περιπέτεια και γνωρίζοντας μια νέα οικογένεια θα μάθει με πόσο ανόητο τρόπο φερόταν τόσο καιρό, και πως τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο!

Είναι ένα παιδικό παραμύθι με ένα μύνημα που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς γονείς. Στη σημερινή εποχή των γρήγορων εξελίξεων και της συνεχούς παραγωγής υλικών αγαθών είναι δύσκολο για έναν γονιό να μπορέσει να μάθει το μέτρο στα παιδιά του, αλλά απαραίτητο. Μέσα από αυτό το απλό παραμύθι μπορούν πολύ εύκολα τα παιδιά να ταυτιστούν με αυτόν τον μικρό ήρωα, μιας και όπως αναφέρει η ίδια η συγγραφέας είναι εμπνευσμένο από τον μεγάλο της γιο, Κωνσταντίνο. Μέσα από τα αθώα μάτια του ήρωα όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν πόσο σημαντικός είναι  ο θεσμός της οικογένειας, αλλά και πως πρέπει να εκτιμούμε όσα έχουμε. 

Ακόμη να σημειώσω ότι λάτρεψα πολύ την old school εικονογράφηση του βιβλίου από την Ευτυχία Στυλιανέα

Περισσότερα για το βιβλίο και την ιδέα πίσω από αυτό μπορείτε να διαβάσετε από την ίδια συγγραφέα και blogger εδώ.

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design