10 Ιουν 2019

40 Χρόνια Εκδόσεις Ψυχογιός - Η Ζωή σε Βιβλία

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!
40 Χρόνια Εκδόσεις Ψυχογιός
Καλή εβδομάδα σε όλους! Το σημερινό post είναι αφιερωμένο στην εκδήλωση των Εκδόσεων Ψυχογιός, για τα 40 χρόνια λειτουργίας του εκδοτικού οίκου, μια υπέροχη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, 5 Ιουνίου, σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!
Τα βιβλία δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν την βραδιά!
Φυσικά το Jiubilo Blog ήταν εκεί, για να μεταφέρει όλες τις όμορφες λεπτομέρειες από μια βραδιά που μας έμεινε αξέχαστη!

Ήταν μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες του εκδοτικού οίκου - και ναι, η χαρά και η ευγνωμοσύνη που είμαι σε αυτούς είναι απλά απέραντη! - για τον εορτασμό των 40 χρόνων λειτουργίας ενός από τους αγαπημένους και δημοφιλείς οίκους.
Συγγραφείς, επιμελητές, μεταφραστές εσωτερικοί και εξωτερικού συνεργάτες απόλαυσαν τη βραδιά
Ο ιδρυτής, κύριος Θάνος Ψυχογιός, έδωσε μια εξαιρετικά συγκινητική ομιλία για όλα αυτά τα χρόνια δουλειάς και παρουσίας στον χώρο, ενώ παρέδωσε τη διεύθυνση των εκδόσεων στα τρία του παιδιά Χάρη, Νίκο και Πένυ.
Μια ζωή σε βιβλία !
Μεταφερθήκαμε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες στο πρώτο γραφείο του οίκου στα Εξάρχεια, και ταξιδέψαμε στο χρόνο βλέποντας πως από τέσσερα βιβλία έφτασε σήμερα να αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στον χώρο.
Το πρώτο γραφείο των Εκδόσεων Ψυχογιός
Τα πρώτα βιβλία των Εκδόσεων Ψυχογιός

Ακόμη, ταξιδέψαμε σε ονόματα βιβλίων που έχουν συντροφεύσει όλους μας, και που σιγά σιγά, χρόνο με το χρόνο προθέτονταν ακόμα περισσότερα, σπουδαία βιβλία, μεγάλα ονόματα, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές και συντροφεύσαν τα παιδικά χρόνια όλων μας!
Ταξίδι στο χρόνο με μια -προσωπικά - αγαπημένη δεκαετία!
Ξεκινώντας από το 1979, με 4 βιβλία της Παγκόσμιας Νεανικής Βιβλιοθήκης  και φτάνοντας στο σήμερα, θα αναφερθώ σε λίγα μόνο ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας που έχουν περάσει από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Μίχαελ Έντε, Ρόαλντ Νταλ,  Πάτρικ Ζίσκιντ, Άστριντ Λίντγκρεν, Ευγένιος Τριβιζάς, Τζ. Κ. Ρόουλινκγ, Γίωργος Πολυράκης, Ουμπέρτο Έκο, Χαρούκι Μουρακάμι, Καζούο Ισιγκούρο, Μάργκαρετ Άτγουντ και πολλά ονόματα ακόμη!


Φτάνοντας στο σήμερα!

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός σήμερα εκδίδουν και Έλληνες συγγραφείς ιδιαίτερα αγαπημένους στο κοινό, ενώ επανεκδίδουν και κλασικά έργα. Ο αγαπημένος Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, η Άγκαθα Κρίστι και η Ρόζαμουντ Πίλτσερ είναι μερικά από τα ονόματα!
Επιπλέον, εγκαινιάστηκε και η νέα σειρά κλασικών βιβλίων, με τα πολύ όμορφα και καλαίσθητα εξώφυλλα, με τίτλους που συνεχώς εμπλουτίζονται!
Στο ομορφότερο σημείο της Αθήνας
Την υπόλοιπη βραδιά την περάσαμε ακούγοντας live μουσική, αφού κόψαμε μια μεγάλη τούρτα - ισάξια των 40 χρόνων! - πίνοντας πολύχρωμα κοκτέιλ και γνωρίζοντας συγγραφείς και συνεργάτες του εκδοτικού οίκου!


Πολλές ευχές, για ακόμα περισσότερα χρόνια παρουσίας και επιτυχιών!


Αυτό που ξεχώρισα ήταν η ζεστασιά, το κλίμα συγκίνησης και το γεγονός πως ακόμα και αν κάποιος έχει καταφέρει να αγγίξει την κορυφή, είναι πολύ σημαντικό το ότι δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε. Η σκληρή δουλειά είναι συλλογικό αποτέλεσμα, και οι άνθρωποι των Εκδόσεων Ψυχογιός δεν παρέλειπαν σε κάθε ευκαιρία να το τονίζουν και να ευχαριστούν όλο το προσωπικό και τους συνεργάτες. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που τιμάει τους ανθρώπους πίσω από τα βιβλία, δείχνοντας το ήθος και την αξιοπρέπεια που τους διακρίνει!
Πολλές Jiubiloευχές!
Αν και ευχήθηκα και στην εκδήλωση, θα ήθελα να ευχηθώ για μια ακόμη φορά πολλές επιτυχίες, περισσότερα βιβλία, όμορφες και προσεγμένες εκδόσεις, που θα φέρουν το αναγνωστικό κοινό ακόμη πιο κοντά!
Χρόνια Πολλά Εκδόσεις Ψυχογιός!

Ευχαριατούμε για όλα!!!

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

2 σχόλια:

  1. Μα να είσαι ασορτί με το ντεκόρ; Αυτά είναι! Φτου φτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πραγματικά έτυχε να πω την αλήθεια! αχαχα!!! σε φιλώ κοριτσάκι μου!!! <3

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design