8 Μαΐ 2019

ΔιαβάΖω : Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς , αφηγήσεις θρύλων της ελληνικής υπάιθρου

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Τι κάνετε; Πώς είστε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα θα σας γράψω για ένα πολύ διαφορετικό βιβλίο, και πιο συγκεκριμένα για μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς. Μια συλλογή διηγημάτων γραμμένη από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργίας και φυσικά πρόκειται για συλλογή με ιστορίες που θα σας ταξιδέψουν στο χώρο και στο χρόνο, αφού θα σας μεταφέρουν στην ελληνική ύπαιθρο ανά τους χρόνους!

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι - και γιατί- ξεχώρισα στις Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς!

Ιστορίες της γιαγιάς ιτιάς, αφηγήσεις θρύλων της ελληνικής υπαίθρου



Οι ιστορίες της γιαγιάς ιτιάς είναι μια συλλογή που αποτελείται από 22 διαφορετικές ιστορίες με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και τους θρύλους και τις αφηγήσεις που πάιζουν γύρω από αυτήν!  Κάθε ιστορία είναι διαφορετική και έχει την μαγεία να σε μεταφέρει πλήρως στο περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζεται! Η γλώσσα του κάθε κειμένου έχει ιδιωματισμούς και εκφράσεις της επαρχίας αλλά και της κάθε χρονικής περίοδου στην οποία αναφέρεται, κάτι που σίγουρα βοηθάει πολύ! 

Γραμμένο από την ομάδα του Will o'Wisps (του πρώτου ελληνικού  και του πιο ενημερωμένου site που ασχολείται με τον κόσμο της φαντασίας και τα πάντα γύρω από αυτήν ) και εμπνευσμένο από τις λαογραφικές παραδόσεις του τόπου μας, βασίζεται σε ιστορίες λίγο πολύ γνωστές σε όλους, κάτι σαν τους αστικούς μύθους που μεταξύ μας, όλοι λατρεύουμε, έτσι δεν είναι; 

Στο τέλος του βιβλίου, ο κάθε συγγραφέας μας αναφέρει από εμπνεύστηκε την ιστορία του, κάποιες από αυτές είναι περασμένες από γενιά σε γενιά, ενώ κάποιες άλλες αποτελούν στοιχεία μυθοπλασίας ( φυσικά υπάρχουν και αρκετές ιστορίες που είναι ένας συνδυασμός )! 

Ήταν πραγματικά μια απολαυστική συλλογή διηγημάτων, με έντονη δόση και άρωμα από την ελληνική ύπαιθρο, με κάτι από τα παλιά, που διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα, ενώ κάθε μια σε ταξιδεύει και σε τραβάει μέσα της! 

Οι συγγραφέις των ιστοριών είναι οι : 

Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου
Αγγέλα Γαβρίλη
Ειρήνη Μανωλάκου
Μαριλένα Μέξη
Ανδρέας Μιχαηλίδης
Αγνή Σιούλα
Γιώργος Shoji Μαρούδης
Ιωάννα Ελίζα Πολιτσοπούλου 
Παναγιώτα Τσιμπαλίδη
Βιβιαν Φόρτη
και
Γιώργος Χατζηκυριάκος 

Το συλλογικό έργο Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή, και μπορείτε να το βρείτε : εδώ


Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design