19 Μαρ 2019

2 Βιβλιοπροτάσεις για τους μικρούς μας φίλους

Γειά και χαρά, Χαρά εδώ!

Τι κάνετε; Πώς είστε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

Το σημερινό post είναι αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους, ή και σε όσους φυσικά νιώθουν παιδιά, με δύο νέες προτάσεις από την Ελληνοεκδοτική

Δύο όμορφα μικρά βιβλιαράκια, με πολύ ωραία εικονογράφηση, και γεμάτα νοήματα ηθικά αλλά και χρήσιμα για την καθημερινότητα. 



1. Έτοιμος; - Γιάννης Διακομανώλης / εικονογράφηση : Μαρία Μανουρά

Δύο φαινομενικά αντίθετοι συμμαθητές, ο μικροκαμωμένος Οδυσσέας και ο μεγαλόσωμος Αχιλλέας είναι οι ήρωες αυτής της μικρής διδακτικής ιστορίας. Οι δύο φίλοι έρχονται αντιμέτωποι με μια άσκηση σεισμού, όπου κατά τη διάρκεια της οι μικροί μας φίλοι (από 6 ετών και άνω) μπορούν να μάθουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες. 

Στο τέλος της ιστορίας θα βρείτε κάποιες ασκήσεις που κάποιες γίνονται ατομικά και κάποιες ομαδικά. Ιδανικό για σχολεία ή για χώρους απασχόλησης παιδιών, αφού μέσα από αυτήν την μικρή ιστορία, μαθαίνουμε απλά και βασικά πράγματα που πολλές φορές και πάνω στον πανικό μας αγνοούμε!

2. Ο Σιγανός, ένα σκιάχτρο με ψυχή / Ελένη Μπετεινάκη - Εικονογράφηση : Αιμιλία Κονταίου 

Ο Σιγανός είναι ένα σκιάχτρο που ζει στο περιβόλι του κυρ- Γιάννη, προσέχοντας τα φρούτα και τα λαχανικά, δίχως να μιλάει. Μια νύχτα, παίρνει την απόφαση να φύγει μακριά για να γνωρίσει νέους τόπους. Τα φρούτα και τα λαχανικά όμως αρχίζουν να ανησυχούν, και σύντομα θα αναζητήσουν τη βοήθεια του. Τότε θα αντιληφθούν ότι τόσο καιρό δεν είχαν πει στον Σιγανό ούτε ένα ευχαριστώ για το ότι ήταν ο φρουρός τους και τους προστάτευε!

Μια τρυφερή ιστορία, για την αγάπη, τη φιλία και την συγχώρεση, που σίγουρα θα αγγίξει μικρούς και μεγάλους!

Εσείς διαβάζετε παιδικά βιβλία; Υπάρχει κάποιο που σας έχει αγγίξει ιδιαίτερα; 



Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design