2 Ιουλ 2018

ΔιαβάΖω : Ο Ιππότης με τηΣκουριασμένη Πανοπλία / Ρόμπερτ Φίσερ

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Πως είστε; Πως περάσατε το Σαββατοκύριακο σας; Εγώ υπέροχα, εάν αναλογιστούμε ότι τελείωσα δύο μικρά, αλλά άκρως απολαυστικά βιβλιαράκια, και σήμερα θα σας μιλήσω για το ένα από αυτά!

Είναι ένα μικρό ροζ βιβλιαράκι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις opera με ένα πολύ όμορφο pop εξώφυλλο! Είναι ο γνωστός σε όλους ήρωας του Ρόμπερτ Φίσερ, Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία !






Ποιός είναι όμως Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη Πανοπλία;

Είναι ένας ιππότης που έχει βάλει στον εαυτό του μια στολή και προσπαθεί να είναι σωστός σε όλα. Έχει φορέσει μια πανοπλία, η οποία σκουριάζει και αυτός δεν το καταλαβαίνει, χάνοντας όσα νομίζει πως αγαπάει. Με τη βοήθεια του σοφού Μέρλιν, και κάποιων ζώων, θα οδηγηθεί στο προσωπικό του Μονοπάτι της Αλήθειας, ταξιδεύοντας μέσα από το κάστρο της Σιωπής, της Γνώσης, της Θέλησης και της Τόλμης.

Θα καταφέρει άραγε να βγάλει από πάνω του τη σκουριασμένη πανοπλία και να δει όσα δεν έβλεπε;

Ένα αλληγορικό παραμύθι, γραμμένο με απλό και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο τρόπο, με πολύ χιούμορ και ακόμη περισσότερα μηνύματα. Αν και θα το έλεγε κανείς διδακτικό, και η αλήθεια είναι πως δε μου αρέσουν τα διδακτικά βιβλία, έχει τόσο χιούμορ που με έκανε να το παραβλέψω, και να απολαύσω την αναγνωσή του!

Ίσως να φταίει πως και εγώ κάπου κάπου ταυτίστηκα με τον ιππότη...Και νομίζω πως όλοι, κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε φορέσει την ''πανοπλία'' μας, νομίζοντας πως προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε, ενώ στην ουσία το κάνουμε από φόβο για τον ίδιο μας τον εαυτό... Όλοι μας κάποτε γίναμε ιππότες...Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλουμε την πανοπλία που μας βαραίνει και να φτάσουμε στην προσωπική μας αλήθεια; 


Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design