4 Ιουλ 2018

ΔιαβάΖω : Η Μαρμαρωμένη Γυναίκα κι άλλες ιστορίες / Μαρία Σουρίδη

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο post, αυτήν την εβδομάδα θα σας μιλήσω για δύο μικρά, αλλά άκρως απολαυστικά βιβλία, τα οποία διάβασα μεμιάς! Το ένα, για το οποίο σας έγραψα τη Δευτέρα, ήταν Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία! Όμως σήμερα, θα σας γράψω για ένα άλλο βιβλίο, ένα -εξωτερικά- μικρό γλυκό ''καραμελάκι'' , που όταν όμως το ανοίγεις σε μεταφέρει σε άλλους κόσμους,πιο... dark, πιο σκοτεινούς, πιο μελαγχολικούς !

Εάν λοιπόν είστε λάτρεις του είδους, τότε θα το λατρέψετε όπως εγώ! Πρόκειται για το νέο βιβλίο από την Μαρία Σουρίδη, με τίτλο Η Μαρμαρωμένη Γυναίκα κι άλλες ιστορίες που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.





Μια συλλογή διηγημάτων, τελέιως διαφορετική από τις άλλες. Ιστορίες γραμμένες μελαγχολικά έως και...μακάβρια! Άλλες σου δίνουν όλο το...''κακό'' στο ...πιάτο, και άλλες σε κάνουν να το φαντάζεσαι!

Σκοτεινές, χωρίς όμως να χάνουν το ρεαλιστικό στοιχείο, αυτές οι 16 μικρές ιστορίες διαβάζονται γρήγορα, κάνοντας σε να σκέφτεσαι πολλά, αφού καταπιάνοται με όλα αυτά τα ζητήματα που ο σύγχρονος άνθρωπος φοβάται να αντικρύσει ή και να καταπιαστεί με αυτά.

Μπορώ να πω πως το αγάπησα- ξεκίνησα να το διαβάζω από το μετρό, δεν κρατήθηκα καν να φτάσω σπίτι!- και βρήκα τη γραφή της Μαρίας Σουρίδη μελαγχολική, και σε πολλά σημεία καυστική. 

Επίσης, το διήγημα Πιανίστικα Χέρια με έκανε να δακρύσω, για προσωπικούς λόγους, αφού καταπιάνεται με ένα πολύ λεπτό ζήτημα- σιγά μη σας κάνω spoil, θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας!, ενώ κάθε ιστορία κρύβει κάτι σκληρό και αληθινό που όλοι κάπου έχουμε ακούσει, κάπου έχουμε δει, ίσως και κάποιοι από εμάς έχουμε ζήσει...

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

7 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον... Και αρκετά ανθρώπινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ!
    ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ!
    ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ!!!είναι σκοτεινά διηγήματα!!!θα ήθελα μα μάθω με ποια ιστορία ταυτίζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα! η ερώτηση για τη συγγραφέα μπήκε στην κλήρωση! ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design