18 Ιουλ 2018

ΔιαβάΖω : Τυφλά Ψάρια - Δημήτρης Σίμος

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Τι μου κάνετε; Πως μου είστε; Σήμερα είμαι και πάλι κοντά σας, με ένα βιβλίο για το οποίο είμαι super excited και i just can't hide it ! Πρόκειται για τα Τυφλά Ψάρια του Δημήτρη Σίμου, ένα βιβλίο 324 σελίδων, το οποίο πήρα μαζί μου την Κυριακή στην παραλία, και -δεν κάνω πλάκα- μέχρι να γυρίσω το είχα τελειώσει! Και έκατσα και 4 ώρες, μη φανταστείτε πως έκλεισα κανά 12ωρο!

 Πάμε να δούμε γιατί συνέβη αυτό :

1) Με απειλούσαν με μαχαίρι στο λαιμό για να το τελειώσω ;
2) Είπα να μπω στο βιβλίο Γκίνες και να σπάσω όλα τα ρεκόρ ;
3)Ήταν τόσο καλό που δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου;

Η απάντηση είναι...

Θα σας αφήσω να την ανακαλύψετε μόνοι σας!





Ο αστυνόμος Καπετάνος, έχει επανέλθει για τα καλά στο σώμα (διαβάστε για την πρώτη περιπέτεια της σειράς Σκοτεινά Νερά, με τον αστυνόμο Καπετάνο με τίτλο Τα Βατράχια εδώ ) και αυτή τη φορά καλείται να εξιχνιάσει μια υπόθεση που ενώ φαντάζει απλή δεν είναι καθόλου! Το πτώμα μιας νεαρής μητέρας βρίσκεται στα...σκοτεινά νερά της Καρύστου. Και από εκεί αρχίζουν όλα!

Υπόκοσμος, ναρκωτικά, παράνομοι έρωτες, κρυφοί δεσμοί αίματος και άλλα πολλά, πλέκουν το κουβάρι μιας ιστορίας που η αστυνομία της Χαλκίδας προσπαθεί να ξεμπερδέψει για να φτάσει στην άκρη του νήματος.

Εκτός όμως από την βασική ιστορία, έχουμε και μια δεύτερη παράλληλη, όχι στο παρελθόν αυτή τη φορά, αλλά στο παρόν, η οποία φυσικά παίζει το ρόλο της!

Το δεύτερο βιβλίο από τον Δημήτρη Σίμο, το βρήκα πολύ πιο καλοδουλεμένο από το πρώτο, και από άποψη γραφής και από άποψη επειμέλειας. Η αφήγηση είναι σφιχτή, και η υπόθεση ξετυλίγεται γρήγορα, ανατρεπτικά, ακαριαία. Όλες οι φαινομενικά ασύνδετες πληροφορίες δένουν αρμονικά και έχουν αιτία και λόγο ύπαρξης. 

Ο χαρακτήρας του Καπετάνου έχει αναπτυχθεί περισσότερο, τουλάχιστον εγώ τώρα νομίζω πως τον γνώρισα καλύτερα, και τον συμπάθησα περισσότερο, σε αντίθεση με την πρώην γυναίκα του. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες μου φάνηκαν πως έμειναν στο περιθώριο.  

Δεν το βαρέθηκα λεπτό- πως θα μπορούσα άλλωστε αφού το διάβασα μονοκοπανία!;!; Οι ανατροπές, η διαφθορά, οι δολοπλοκίες και ένας πλέον υπερσυμπαθής αστυνόμος, συνθέτουν ένα από τα πιο δυνατά αστυνομικά έργα! 

Σας προκαλώ λοιπόν να κολυμπήσετε και εσείς στα σκοτεινά νερά του Δημήτρη Σίμου, και να ταξιδέψετε στο βυθό της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας!

* Το βιβλίο Τυφλά Ψάρια από τον Δημήτρη Σίμο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Bell και μπορείτε να το βρείτε : εδώ !
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

4 σχόλια:

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design