9 Μαΐ 2018

ΔιαβάΖω : Τα Βατράχια / Δημήτρης Σίμος

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Λοιπόν, όπως ξέρετε έχω έναν φοβερό εθισμό να αγοράζω συνεχώς καινούρια βιβλία! Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση, δεν ξέρω πως θα καταλήξω στο τέλος, δεν ξέρω εάν θα σταματήσει ποτέ αυτή η εμμονή. Και ναι, είχα ορκιστεί, είχαι υποσχεθεί, σχεδόν το είχα πιστέψει πως δε θα αγοράσω άλλο βιβλίο, μέχρι να διαβάσω όσα έχω ήδη στα αδιάβαστα... Το είχα πει...

Αλλά μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε πως αυτό είναι ψέμα ! Και αυτό γιατί δεν μπορείς εσύ κυρά μου να κυκλοφορείς αμέριμνη στος δρόμους, και όλοι να λένε και να μιλάνε για ένα βιβλίο που εσύ δεν έχεις... Δεν τα σηκώνω εγω αυτά! Δεν το χωράει ο εγωισμός μου...

Και να σου, '' Τα Βατράχια '' από δω... '' Τα Βατράχια'' από 'κεί...παντού '' Τα Βατράχια''... Και τι είναι τέλος πάντων αυτά ''Τα Βατράχια'' που μιλάνε όλοι για αυτά; Ε, λοιπόν, το ανακάλυψα και εγώ επιτέλους !





Τα Βατράχια, είναι το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Σίμου, και είναι και το πρώτο μέρος της σειράς Σκοτεινά Νερά. 

Στην επαρχιακή πολή της Χαλκίδας, ο αστυνόμος Χρήστος Καπετάνος, μπαίνει ξανά στο σώμα της αστυνομίας για να βοηθήσει στην εξιχνίαση μιας δολοφονίας. Μια δεκατετράχρονη μαθήτρια βρίσκεται νεκρή στα παγωμένα νερά του ποταμού και τότε ένα κουβάρι ατέλειωτων μυστικών αρχίζει να ξετυλίγεται. 

Παράλληλα, στο τέλος κάθε κεφαλαίου, έχουμε μια ιστορία από το παρελθόν που εξελίσσεται στο Αλιβέρι. Δυο αδέρφια από διαφορετικούς γονείς δένονται εξαιτίας ενός σκοτεινού μυστικού. 

Και να λοιπόν που ένα βιβλίο 300 σελιδών μπορεί να σε καθηλώσει! Απλό στη γραφή του, χωρίς να κουράζει και χωρίς να πλατιάζει μας μεταφέρει στο σκοτεινά μυστικά της ελληνικής επαρχίας. Ιστορία αληθοφανής, αν και με λίγες υπερβολές, είναι σίγουρα μια προσπάθεια που αξίζει να ανταμειφτεί. 

Ο ρόλος του αστυνόμου Χρήστου Καπετάνου είναι πολύ συμπαθής, και να που επιτέλους βλέπουμε έναν πρωταγωνιστή που δεν έχει κρυφά πάθη και σκοτεινά μυστικά! 

Βέβαια δεν έλειπαν τα κλισέ, ειδικά από τους γυναικείους ρόλους που τους βρήκα λίγο γραφικούς. 

Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ η ιστορία εξελίσσεται ομαλά και ξετυλίγεται με ωραίο τρόπο. Η δε σύνδεση των δύο ιστοριών είναι πάρα πολύ καλή, και γίνεται την κατάλληλη χρονική στιγμή ! Προσωπικά, δε βαρέθηκα στιγμή, το διάβασα πολύ γρήγορα, και σίγουρα θα διαβάσω και τη δεύτερη περιπέτεια του αστυνόμου Καπετάνου!

Ο Δημήτρης Σίμος, αξίζει πραγματικά συγχαρητήρια για αυτήν του τη δουλειά, γιατί είναι και η πρώτη του, και με Τα Βατράχια ανέβασε τον πήχη αρκετά ψηλά ! Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες ων Ελλήνων δημιουργών, που μας δείχνουν πως μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα !

Περισσότερα για τον Δημήτρη Σίμο και τα βιβλία του θα βρείτε εδώ !
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

2 σχόλια:

  1. Είναι ο μοναδικό εθισμός που κάνει πραγματικά πάρα πολύ καλό! Ρε συ το γίνεται με αυτό το βιβλίο; Όντως τόσο γαμάτο; Και δε το έχω πολύ με τα κλασσικά αστυνομικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειδικά για ελληνικό είναι πολύ καλό, όπως γράφψ σίγουρα έχει καποιες αστοχίες, όμως στέκεται επάξια σε μεγάλα ονοματα !!!

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design