20 Ιουν 2018

ΔιαβάΖω : Άμαχος / Δέσποινα Σίσκου

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Αυτή η εβδομάδα, είναι αφιερωμένη στις Εκδόσεις Πηγή , και η αλήθεια είναι πως χαίρομαι πολύ για αυτό, γιατί μέσω αυτών των εκδόσεων ήρθα σε επαφή με Ελληνίδες συγγραφείς δυστοπικών μυθιστορημάτων, μια κατηγορία που αγαπώ πολύ στην ξένη λογοτεχνία και την έχω τιμήσει δεόντως!

Τη Δευτέρα σας μίλησα για το βιβλίο Δε Θα Χαθούμε της Έλενας Αυγουστάτου, και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο βιβλίο της Δέσποινας Σίσκου, Άμαχος , ένα βιβλίο που δεν μπορούσα να αφήσω από τα χέρια μου !





 Ο Άμαχος είναι η ιστορία του Άαζελ, ενός νεαρού αγοριού που ζει σε μια δυστοπική κοινωνία, στην οποία γίνεται ένας διαρκής πόλεμος. Εκεί επιλέγεται από έναν γνωστό συνταγματάρχη για να γίνει στρατιώτης και ξεκινάει αμέσως την εκπαίδευση του. 

Στη διάρκεια του βιβλίου διαβάζουμε όλες τις σκέψεις του ήρωα , ενός απλού παιδιού που άθελά του γίνεται πιόνι στα χέρια των ισχυρών, που εκπαιδεύεται σκληρά, και που αναγκάζεται να σκοτώσει και να χάσει από μέσα του όσα συναισθήματα έχει. 

Πραγματικά το απόλαυσα πολύ αυτό το βιβλίο, το διάβασα μονομιάς και οι σκέψεις του ήρωα με έβαλαν και εμένα πολλές φορές σε σκέψεις. Φυσικά, δεν έλειπαν και οι ανατροπές σε σημεία που δεν τις περίμενες, ενώ η δράση και η αγωνία δεν με άφηναν να το...αφήσω από τα χέρια μου ! 

Ακόμη, μου άρεσε πολύ το γεγονός πως μέσα από την περιπέτεια και τις σκέψεις του ήρωα περνάνε τόσα πολλά ηθικά και κοινωνικά ζητήματα! 

Είναι ένα βιβλίο που σίγουρα προτείνω !
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design