18 Ιουν 2018

ΔιαβάΖω : Δε Θα Χαθούμε / Έλενα Αυγουστάτου

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Πως περάσατε το βροχερό Σαβατοκύριακο; 

Εγώ προσωπικά πέρασα υπέροχα, και απόλαυσα τη βροχή παρέα με την αγαπημένη μου βιβλιοσυντροφιά!

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο που διάβασα από τις Εκδόσεις Πηγή με τίτλο Δε θα χαθούμε  της Έλενας Αυγουστάτου !






Είναι ένα δυστοπικό μυθιστόρημα, που εξελίσσεται στο νησί της Λούμια, ένα νησί που πλήττεται από πλημμύρες. Εκεί, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου η έφηβη Σολ, που κατάγεται από μια πλούσια οικογένεια έχει σχέση με τον Πωλ, μια σχέση που όπως φαίνεται δεν γεμίζει την ίδια, όσο τις οικογένειες τους. Μια νύχτα θα γνωρίσει τον Μαρίνο, ένα κοινωνικά κατώτερο της αγόρι, τον οποίον και θα ερωτευτει. Θα μπορέσει άραγε η Σολ να ικανοποιήσει τον εαυτό της και τα θέλω της; Ή μήπως υπάρχουν κάποια κρυμμενα μυστικά που θα ανατρέψουν τα πάντα; ( Spoiler  υπάρχουν πάρα πολλά!)

Αυτό το βιβλίο το διάβασα πολύ γρήγορα, και σε γένικες γράμμες μου άρεσε αρκετά! Η αλήθεια είναι όμως, πως αρχικά μου άφησε την αίσθηση του ρομαντικού μυθιστορήματος και αυτό γιατί αναφέρεται περισσότερο στη σχέση της ηρωίδας με τα δύο αγόρια, πάρα στις δυσκολίες της ζωής του νησιού. Η συγγραφέας Έλενα Αυγουστάτου, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει καταφέρει να μεταδώσει άψογα τη ψυχοσύνθεση της ηρωίδας και τα συναισθήματα της, με θέματα που σίγουρα έχουν απασχολήσει πολλά έφηβα κορίτσια. 

Φυσικά, το μυθιστόρημα έχει αρκετές ανατροπές και κρυμμένα μυστικά, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν εύκολα! Και έτσι η αρχική μου γνώμη περί ρομαντικού μυθιστορήματος, ανατράπηκε και αυτή! Ξαφνικά βρέθηκαν συνομωσίες και γεγονότα που δεν είχα φανταστεί, και που σίγουρα δε θα μπορούσα να σκεφτώ!

Σίγουρα ήταν ένα βιβλίο που μου κίνησε το ενδιαφέρον και με μετέφερε σε έναν άλλον κόσμο, σε έναν κόσμο που μια έφηβη παλεύει να ζήσει τη ζωή που θέλει, προσπαθώντας να σπάσει τα κοινωνικά ταμπού της τάξης της, ενώ παράλληλα έχει το φόβο του να χάσει ό,τι αγαπά λόγω των φυσικών καταστροφών που πλήττουν το νησί της.
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική κριτική!! Θα ήθελα να το διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Μιχάλη ! Θα χαρώ να το διαβάσεις και να μου πεις και εσύ τη γνώμη σου !

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design