5 Μαρ 2018

#Βιβλία_Μόνο !!! Που θα βρείτε τα φτηνότερα βιβλία! *

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !!!

Το σημερινό post είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους βιβλοφάγους, που μέχρι το τέλος του μήνα εχουν μετατρέψει το ενοίκιο τους σε βιβλία ! Ναι, ξέρω! Είναι μεγάλος εθισμός τα βιβλία ( σε μένα θα το πεις !)... Έλα όμως που οι καιροί είναι δύσκολοι ! 

Όμως, ναι, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, πολλά βιβλιοπωλεία εχουν προνοήσει και για εμάς, καθώς και πολλοί εκδότες που συμμετέχουν σε μπαζάρ, δίνοντας μας τη δυνατότητα να οργιάζουμε καταναλωτικά χωρίς να νιώθουμε πολλές τύψεις!



Έτσι σήμερα, έχω προσπαθήσει να σας συγκεντρώσω αναλυτικά, όσο πιο πολλά μπαζαρ και εκθέσεις βιβλίων , καθώς και φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν προσφορές, μαζί με κάποιες συμβουλές έπειτα από τόσα χρόνια ψαξίματος στους δρόμους της Αθήνας!



ΕΤΗΣΙΑ ΜΠΑΖΑΡ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ 

Κάποια μπαζαρ και εκθέσεις βιβλίων είναι απλά θεσμοί ! Γίνονται κάθε χρόνο, και σου δίνουν τη δυνατότητα είτε να αγοράσεις πολύ οικονομικά βιβλία, είτε να ενημερωθείς για όλες τις νέες εκδόσεις που κυκλοφορούν !

Bazaar βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά !

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου μπαζαρ βιβλίων, το οποίο και επισκέπτομαι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ! Διοργανώνεται κάθε χρόνο, γύρω στα μέσα προς τέλη Ιανουαρίου και διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες! Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και περιλαμβάνει 200 εκδότες και πάνω από 400.000 βιβλία !

Τι θα βρει κανείς εκεί; Σίγουρα δε θα βρείτε νέες εκδόσεις και πολύ σύγχρονους συγγραφείς, όμως έαν διαβάζετε κλασική λογοτεχνία θα βρείτε πραγματικούς θησαυρούς! Επίσης θα βρείτε πάρα πολλά παραμύθια και παιδικά βιβλία, λευκώματα, ιστορικά βιβλία, ποίηση, θεατρικά! Έχει ακόμη αρκετά βιβλία αυτοβοήθειας και ιατρικής/ παραιατρικής. Φέτος εντόπισα και πολλά αστυνομικά βιβλία από τις εκδόσεις bell με μόλις 2 ευρώ το ένα ! 

Η αλήθεια είναι πως όποιο ειδος βιβλίου και να διαβάζετε είναι σχεδόν απίθανον να μην βρείτε τουλάχιστον ένα βιβλίο που να σας ενδιαφέρει !

Οι τιμές ξεκινούν από 1 ευρώ, ενώ μια μέση τιμή βιβλίου είναι γύρω στα 3,50-4,00 ευρώ !  

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Είναι ίσως η μοναδική έκθεση βιβλίου που θυμάμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ! Από μικρή  ανυπομονούσα να πάω, και να ξοδέψω όλο μου το χαρτζιλίκι στους πάγκους της !

Γίνεται κάθε χρόνο, γύρω στις αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου! Οι περισσότερες εκδόσεις είναι νέες, όμως κάθε εκδοτικός οίκος έχει και κάποιες προσφορές για την ημέρα της έκθεσης, που πραγματικά αξίζουν πάρα πολύ ! Εκτός αυτού, σε όποιον τίτλο και αν επιλέξετε (παλιό ή νέο), έχετε έκπτωση 15%! 

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ 

Στην ίδια λογική κινείται και η έκθεση βιβλίου που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Πασαλιμάνι, και σου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσεις την αγάπη σου για τα βιβλία μαζί με μια βόλτα κοντά στη θάλασσα ! 

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 

Το καλοκαίρι εμπνέει και τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης, που στήνουν τους πάγκους τους κάθε χρόνο, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης! Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, σε συνδυασμό με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις κάνουν τις βραδιές του Ιούνη πιο ενδιαφέρουσες!



ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ/ STOCK 

Για όσους είστε ανυπόμονοι και δεν μπορείτε να περιμένετε τα μπαζαρ και τις εκθέσεις, υπάρχουν κάποια βιβλιοπωλεία που έχουν όλο το χρόνο προσφορές και εκπτώσεις, για να επιδίδεστε στο αγαπημένο σας χόμπι όποτε εσείς θέλετε !

Bookato 

Το bookato book bazaar το έχω γνωρίσει από τις εκθέσεις που γίνονται κατά καιρούς στον χώρο του μετρό Συντάγματος! Όμως, υπάρχει και κατάστημα στους Αμπελόκηπους, κοντά στο μετρό Πανόρμου, με πολύ περισσότερα βιβλία !

Σε αυτό το κατάστημα θα βρείτε πλήθος βιβλίων από πολύ μεγάλους εκδοτικούς οίκους, με τιμές  μεταξύ 5 και 7 ευρώ!

Εγώ έχω αγοράσει πολλά αστυνομικά , κυρίως από εκδόσεις Διόπτρα, Μεταίχμιο αλλά και κλασικά από εκδόσεις Μίνωας! Φυσικά θα βρείτε και πολλά αισθηματικά, από ξένους αλλά και Έλληνες συγγραφείς ! Εάν είστε τυχεροί κα πετύχετε μέρα παραλαβής μπορεί να βρείτε μέχρι και πολύ καινούριες εκδόσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές!

Δείτε εδώ το site, και εδώ τη σελίδα στο facebook για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες !

The bookpoint 

Στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στο Σύνταγμα βρίσκεται ένα μεγάλο γωνιακό βιβλιοπωλείο στο οποίο μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά βιβλία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου!

Οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 4 με 5 ευρώ, και θα βρείτε από μυθιστορήματα, κλασικά και νέα, μέχρι και παιδικά παραμύθια, εφηβικά βιβλία, λευκώματα, ταξιδιωτικούς οδηγούς, μέχρι και  βιβλία με συνταγές!

Η σελίδα στο facebook είναι εδώ !

Ianos bazaar

Το βιβλιπωλείο Ianos είναι από τα γνωστότερα της Αθήνας! Όμως πλέον, μπορείτε να βρείτε το αδερφάκι του, στην Αιόλου, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε βιβλία, cd αλλά και dvd σε πολύ χαμηλές τιμές ! 

Nafplia Bookstore

Πριν από κάποιους μήνες επισκέφτηκα για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μου Ναύπλιο! Κάνοντας την κλασική και γνωστή περαντζάδα στα στενά δρομάκια του, έπεσα μούρη με μούρη με αυτό το πολύ μικρό βιβλιοπωλείο, και ήταν έρωτας κεραυνοβόλος!

Και τώρα θα μου πείτε , που κολλάει το Ναύπλιο ! Θα σας απαντήσω αμέσως ! Οι υπάλληλοι με ενημέρωσαν ότι μπορώ μέσω facebook ( εδώ δηλαδή) να παραγγέλνω τα βιβλία που θέλω και να μου τα στέλνουν στο σπίτι μου ! Τέλειο; Τέλειο !!!





BAZAAR ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε επαφή με όλους τους εκδοτικούς οίκους που σας ενδιαφέρουν! Μπορείτε να ενημερώνεστε είτε από τα επίσημα site, είτε από τα social media, ακόμα και από το newsletter! Εκτός από τις νέες εκδόσεις, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πρώτοι πότε ο κάθε εκδοτικός οίκος διοργανώνει bazaar! Φυσικά σε αυτά τα bazaar όσο πιο νωρίς πάτε, τόσο πιο καλά θα είναι για να έχετε περισσότερες επιλογές!

Το ίδιο ισχύει και για κάποια μουσέια, όπως το Μουσείο Μπενάκη, που κάθε χρόνο διοργανώνει bazaar με τα βιβλία από τις εκδόσεις του !

ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK

To facebook πολλοί το εμίσησαν, τις ομάδες του ουδείς ! Και αυτό γιατί μπορείτε να βρείτε μεταξύ άλλων, ένα σωρό ομάδες με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς! Και όχι μόνο αυτό, μπορείτε να αγοράσετε ή και να ανταλλάξετε βιβλία, μεταχειρισμένα ή και καινούρια, σε τιμές σίγουρα πολύ πιο χαμηλές από αυτές ενός βιβλιοπωλείου !

Εγώ είμαι μέλος στην ομάδα Μεταχειρισμένα βιβλία - Αγορές, Πωλήσεις, Ανταλλαγές , και μπορείτε να γίνετε μέλος εδώ !

E-SHOPS

Τα e-shops των βιβλιοπωλείων έχουν πολλές προσφορές, που εάν τις ψάξετε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μέινετε ικανοποιημένοι !

Φυσικά, για εμένα, λατρεμένο είναι το site της Πολιτείας (εδώ ) όπου πραγματικά έχει τις χαμηλότερες τιμές, σε παλιές αλλά και σε νέες εκδόσεις !

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ 

Μια Κυριακάτικη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας γίνεται ακόμα καλύτερη όταν συνδυάζεται με ψώνια! Ειδικά έαν τα ψώνια είναι βιβλία! Εάν δεν εχετε πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα βιβλία, στα παλαιοπωλεία και στους υπάιθριους πάγκους στο Μοναστηράκι θα βρείτε εκατοντάδες βιβλία με τιμές που ξεκινούν από 1 ευρώ !

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ SUPER MARKET 

Η αλήθεια είναι πως τα μπαζαρ και τα μεγάλα καταστήματα- αλυσίδες μπορούν να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές όποτε θέλουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μικρά βιβλιοπωλεία στις γειτονιές να μην μπορούν να ανταποκριθούν, ούτε και να κατεβάσουν τις τιμές τους τόσο χαμηλά. 

Εάν βρεθείτε λοιπόν σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο ψάξτε και ρωτήστε για το τι προσφορές υπάρχουν, γιατί σίγουρα θα βρείτε κάτι, όμως μην επιμείνετε στις καινούριες εκδόσεις, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο, και φέρνετε σε δύκολη θέση τους βιβλιοπώληδες ! Ο υπάλληλος θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει πιο εύκολα εάν του πείτε από την αρχή τι είδος ψάχνετε και τι ποσό μπορείτε να διαθέσετε!

Ακόμη, τα περισσότερα super market έχουν πλέον και τμήμα με βιβλία! Συγκεκριμένα, στα super market του Σκλαβενίτη, εκτός από καινούριους τίτλους, μπορείτε να βρείτε πολλά βιβλία μεγάλων εκδοτικών οίκων με τιμές από 5 ευρώ ! 

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ

Εάν ψωνίζετε συχνά από κάποια βιβλιοπωλεία, ρωτήστε και ενημερωθείτε για τις κάρτες μέλους! Σε πολλά καταστήματα μαζεύετε πόντους με κάθε αγορά, και με τη συμπλήρωση κάποιων πόντων κερδίζετε ένα ποσοστό έκπτωσης! 

Ενδεικτικά, στα public έχετε 10% έκπτωση με κάθε αγορά, (η έκπτωση αφορά τις αρχικές τιμές ) καθώς και κάποιες εκπτώσεις μόλις συγκεντρώσετε κάποιους πόντους!


TO BE CONTINUED

Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχω συλλέξει μέχρι στιγμης, και που ελπίζω πραγματικά να σας φανούν χρήσιμες ! 

Για οτιδήποτε νέο μαθαίνω, θα συμπληρώνεται αυτόματα στη λίστα! 

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα !

Καλά βιβλιοψώνια !!! <3
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

10 σχόλια:

  1. Αααα εντάξει, εξαιρετικά χρήσιμη ανάρτηση για μας τους Βιβλιοφάγους!
    Πολλά τα ήξερα, άλλα δεν τα ήξερα αλλά τα έμαθα τώρα. Θα τα τσεκάρω ένα ένα...
    Πάντως, από τα Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΊΤΗΣ έχω πάρει βιβλία ελληνικές εκδόσεις γύρω στα 3€. Όταν πηγαίνω βόλτα με την Φίλη μου στο Μοναστηράκι δεν γίνεται να μην περάσουμε από τους πάγκους για να ρίξουμε μια ματιά στα μεταχειρισμένα βιβλία/θησαυρούς θα έλεγα.
    Φιλιά Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σίγουρα και εσείς θα έχετε βιβλιοπωλεία με προσφορές !Για ψάξε !!!! Για ψάξε !!!

      Διαγραφή
  3. Το bookpoint δεν το ΕΙ α ξανακούσει!
    Όσο για τα μεταχειρισμένα στα σοκάκια της Αθήνας ακούγεται κι ωραία αφορμή για μια Κυριακάτικη πρωινή βόλτα χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδικά στις ομάδες με τα μεταχειρισμένα στο facebook βρίσκεις τρομερές ευκαιρίες !! Βέβαια με προσοχή ποιους εμπιστευόμαστε γιατί κατά καιρούς διαβάζουμε και για απάτες!! Στην Αθήνα πιστεύω μπορείς να βρεις πολύ εύκολα οικονομικά βιβλία !! Πάρα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ πάραπολύ! ναι γενικώς σε κάποια πράγματα πρέπει να προσέχουμε !

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετικό άρθρο και πάρα πολύ ενδιαφέρον για εμάς τους βιβλιοφάγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design