7 Φεβ 2018

*ΔιαβάΖω : Το βιβλίο της Κατερίνας / Αύγουστος Κορτώ

Γειά και χαρά,  Χαρά εδώ!!!  

Τι πράγμα αυτό με τα social media;  Έχεις φίλους που δεν ξέρεις,  κάνεις συζητήσεις με άτομα που δεν έχεις συναντήσει ποτέ... Και πολλές φορές ακολουθείς "διάσημους" και σελέμπριτιζ και μπαίνεις λίγο στη ζωή τους,  τους παρακολουθείς !  Δεν ξέρω και δεν θυμάμαι πως αλλά κάποια μέρα ξεκίνησα να ακολουθώ τον Αύγουστο Κορτώ! 

Άλλες φορές συμφωνουσα μαζί του,  και με πάθος κοινοποιούσα τα status του!  Άλλες φορές πάλι  τον έβρισκα υπερβολικό... Όπως και να είχε ήξερα πως ό, τι συμβεί θα το σχολιάσει και είτε συμφωνούσα μαζί του είτε όχι,  πάντα θα κοιτούσα τα λεγόμενα του ! 

Σαν συγγραφέα τον γνώρισα το καλοκαίρι που μας πέρασε,  διαβάζοντας τη Ρένα, όμως αυτό που ήθελα μετά από όσα είχα ακούσει ήταν να διαβάσω το βιβλίο της Κατερίνας! Και έτσι έπραξα!  Και έτσι τον γνώρισα ακόμα περισσότερο...  Και τον παραδέχτηκα...  Και τον λυπήθηκα... Και τον θαύμασα... Και του έβγαλα και το καπέλο!  


Το βιβλίο της Κατερίνας δεν είναι μυθιστόρημα...  Δεν είναι βιογραφία... Δεν είναι αυτοβιογραφία... Είναι όλα αυτά μαζί!  Είναι η ιστορία της μητέρας του Αύγουστου  μέσα από τα μάτια της , αλλά και μέσα από τα δικά του .. 

Μια γυναίκα που μεγάλωσε σε μια "ιδιαίτερη " οικογένεια,  που δε γνώρισε αγάπη στα παιδικα της χρόνια,  που έκανε ένα παιδί που λάτρεψε τόσο που το "έπνιξε " με την αγάπη της , που έδωσε τέλος στη ζωή της παλεύοντας με την κατάθλιψη σε μια εποχή που η λέξη ήταν για τους περισσότερους άγνωστη....

Κάθε σελίδα που περνούσε με έβαζε περισσότερο στην ιστορία, χωρίς φανφάρες και ανατροπές , με μια αφήγηση που διαβάζεται μονομιάς...  Αν και την ιστορία την αφηγείται η Κατερίνα,  σε κάποια σημεία γινόταν ένα με τη φωνή του γιου της,  τόσο ένα που νόμιζες ότι οι δύο καρδιές βγαίναν  από το ίδιο σώμα... 

Το βιβλίο της Κατερίνας δεν είναι βιβλίο. Είναι μια κατάθεση ψυχής.  Που απαιτεί θάρρος και δύναμη και μεγαλείο για κάποιον να την βγαλει προς τα έξω. Πόσο μάλλον αν είναι για την ίδια του την μητέρα...

Και μπορεί να "ήξερα" τον Αύγουστο  μέσα από το facebook, αλλά πλέον τον γνώρισα πραγματικα! Και χαίρομαι πολύ για αυτό !!!
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

2 σχόλια:

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design