2 Οκτ 2017

*Απόδραση στη Βαρσοβία #part1 !!!*

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!!!


Τι θα λέγατε σήμερα να κάνουμε ένα ταξιδάκι σε μια από τις πιο ... hot (μεταφορικά πάντα!) πρωτεύουσες της Ευρώπης; Ελάτε μαζί μου μέχρι την πανέμορφη Βαρσοβία, και σας υπόσχομαι ότι θα την ερωτευτείτε όπως και εγώ!!!




Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο η Κρακοβία, όμως η Βαρσοβία έχει τη δική της ομορφιά! Μια πόλη με ιδιαιτερη αρχιτεκτονική, αφού το μεσαιωνικό στυλ συνυπάρχει με τους μοντέρνους ουρανοξύστες, πολύ μα πάρα πολύ πράσινο, αφού το ένα πάρκο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το επόμενο, αρκετό κρύο, ενδιαφέροντα μουσεία και παλάτια, και ακομα πιο ενδιαφέρουσα κουζίνα, και φυσικά νυχτερινή ζωή! Όλα αυτά κάνουν την Βαρσοβία έναν μοναδικό προορισμό, που αφήνει μόνο καλές εντυπώσεις σε όποιον την επισκεφτεί!!!




Στο σημερινό post, θα σας δείξω τα αξιοθέατα και τα πάρκα της πανέμορφης Βαρσοβίας, και ακολουθεί και part 2, με μουσεία φαγητά, και κάποιες συμβουλές- tips!!!

Let's go !!!
Η  ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ




Η παλία πόλη της Βαρσοβίας, που στην ουσία αποτελεί και το κύριο χαρακτηριστικό της,δεν είναι και τόσο παλία. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο η περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς, σχεδόν αμέσως μετά όμως χτίστηκε εκ νέου!




 Τα κτίρια έχουν μεσαιωνικό στυλ, και μέσα στην Παλιά Πόλη θα συναντήσει κανείς πολλά μαγαζάκια, εστιατόρια, καφέ και τουριστικά! 




Αξίζει να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα στενάκια, και να εξερευνήσετε την περιοχή!




 Η πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι σαν καρτ ποστάλ! 




Αν και όχι πολύ...φασαριόζικο του φρούριο και η πύλη που σε οδηγεί από την Νέα στην Παλιά Πόλη έχει τη δική του ομορφιά! 




Και φυσικά κανείς δεν πρέπει να παραλέιψει την ανάβαση στο Παρατηρητήριο! Η θέα κόβει την ανάσα! Η Παλιά Πόλη είναι τόσο ρομαντική, και αν και κρύβει μεγάλη ιστορία, πολέμους και θυσίες, καθώς την κοιτάς από ψηλά, μόνο όμορφες σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου κοιτάζοντας την!




Δεν είναι όμως μόνο η Παλιά Πόλη πανέμορφη! Εξίσου μαγική είναι και η διαδρομή προς αυτήν! 




Μέσω της Krakowskie Przedmiescie (ευτυχώς που δε χρειάστηκε να το πω πουθενά!!!!), ή αλλιώς της Βασιλικής οδού, θα περάσετε από το Πανεπιστήμιο στην είσοδο της Παλιάς Πόλης, συναντώντας στο δρόμο ένα σωρό πανέμορφα κτίρια, εκκλησίες, μαγαζιά, και γενικά όλη τη ζωή και το ρυθμό της πόλης!





 Νιώθεις σαν να ταξιδεύεις σε μιαν άλλην εποχή!




ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Κάτι που μου έκανε πολύ εντυπώση, είναι ότι η Βαρσοβία είναι μια πράσινη πόλη! Και όταν λέμε πράσινη το εννοούμε! Σχεδόν όπου και αν περπατήσεις, τσουπ δίπλα σου θα δεις και μια μικρή πράσινη όαση! 




Εκτός όμως από τις μικρές οάσεις, έχουμε και τς μεγαλύτερες!




Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, είναι οι Saxon Gardens, ένα πανέμορφο, πεντακάθαρο, ήσυχο αλλά γεμάτο κόσμο πάρκο! 




Με πολλά λουλούδια, συντριβάνια, καθώς και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, είναι ένα πανέμορφο μέρος για βόλτα και ξεκούραση!




Το πιο μεγάλο και δημοφιλές όμως πάρκο, δεν είναι άλλο από το πάρκο Lazienki! Είναι πραγματικά ένα πανέμορφο, μα πανέμορφο και τεράστιο πάρκο!!! 




Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πάρκου είναι το άγαλμα του Frederick Chopin! 




Υπάρχουν πολλά μουσεία καθώς και το γνωστό παλάτι Lazienki, στο οποίο η είσοδος είναι δωρεάν! Ένα παγόνι συνήθως κόβει βόλτες εκεί τριγύρω! 




Το ποταμάκι δένει αρμονικά με όλο το πράσινο, και όσο και να περπατήσεις σε αυτό το πάρκο, απλά δεν χορταίνεις με τίποτα την απίστευτη ομορφιά!



Για το παλάτι, θα μιλήσουμε στο επόμενο post!





Στα highlights φυσικά τα σκιουράκια, τα οποια κυκλοφορούν ελεύθερα, κατεβαίνοντας από τα δέντρα και ζητώντας φαγητό! Μην τα φοβηθείτε!!!




PALACE OF CULTURE AND SCIENCE





Το πιο εμβληματικό κτίριο, δεν είναι άλλο από το Παλάτι Κουλτούρας και Επιστήμης! 237 μέτρα από το έδαφος, το κάνουν ορατό σε κάθε σημέιο της πόλης! Το ανάκτορο σήμερα στεγάζει μουσεία, και πολλές μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, ενώ μπορεί κανείς να ανέβει στον 30ο όροφο και να θαυμάσει την πόλη από ψηλά!




Το παλάτι, αποτελεί δώρο του Στάλιν στους Πολωνούς, και είναι αμφιλεγόμενο σημείο, αφού οι περισσότεροι Πολωνοί το μισούν! Χαρακτηριστικό δείγμα της εποχής, ακόμα και αν τριγύρω έχουν "ξεφυτρώσει" πολλοί ουρανοξύστες, καταφέρνει να σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, τόσο ιστορικά, όσο και αρχιτεκτονικά!




Αυτό ήταν το πρώτο μέρος από το ταξίδι μου στη Βαρσόβία! Θα ακολουθήσει και το δέυτερο, με τα μουσεία, τα παλάτια, και φυσικά το φαγητό !!! 



Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

4 σχόλια:

  1. Την αγάπησα μέσα από τα Χαρούμενα ματιά σου Χαρά μου... Ανυπομονώ για το νο2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες φωτογραφίες! Ελπίζω να πέρασες πανέμορφα!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design