9 Οκτ 2017

*ΔιαβάΖω -> Λευκές Νύκτες - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ! *

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!!!!

Τι κάνετε; Πως είστε; 

Επιτέλους το φθινόπωρο είναι εδώ! Δειλά δειλά ξεκινήσαμε και πάλι τους ζεστούς καφέδες και το χουχούλιασμα, κάτι που κάνει την ανάγνωση βιβλίων ακόμα πιο απολαυστική! Σήμερα λοιπόν, θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο που ταιριάζει ιδανικά με το φθινόπωρο, ατμοσφαιρικό και μελαγχολικό ταυτόχρονα, τις Λευκές Νύκτες, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι!





 Αγία Πετρούπολη... Ένας μοναχικός και ονειροπόλος νεαρός περιπλανιέται στους έρημους δρόμους της πόλης... Εκεί θα ακούσει το κλάμα μιας γυναίκας... Οι δρόμοι τους θα ενωθούν εκείνη τη λευκή νύκτα, και θα δώσουν ραντεβού για την επόμενη! Όμως υπάρχει ένας όρος! Ο νεαρός δεν πρέπει να ερωτευτεί την νεαρή Νάστιενκα!

 Αυτό το μικρό αλλά μαγευτικό διήγημα, το οποίο διαβάζεται απνευστί, με άγγιξε και με συγκίνησε πάρα πολύ! Είναι πολύ ατμοσφαιρικό, και ποιητικό , κάθε φράση είναι σχεδόν σαν να διαβάζεις ποιήμα! 

Ο πρωταγωνιστής, που αποκαλείται Ονειροπόλος, αρνείται να ζήσει στην πραγματικότητα, μέχρι που η συνάντηση του με τη νεαρή θα τον ταρακουνήσει, θα τον προσγειώσει απότομα και θα τον συνθλίψει στο τέλος...

Δε θελω να πω παραπάνω, για να μην σας το χαλάσω! Αν βρεθεί στα χέρια σας μην το αφήσετε! Απλά να έχετς δίπλα σας λίγα χαρτομάντηλα! 

Θα σας αφήσω με ένα μικρό απόσπασμα!!! 

Θε μου! Μια ολόκληρη στιγμή ευτυχίας! Μα τάχα αυτό δεν είναι αρκετό ακόμα και για μια ολόκληρη ανθρώπινη ζωή;...

Το έχετε διαβάσει; Ποια είναι η γνώμη σας;




Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

2 σχόλια:

  1. Πόσο θα ήθελα να το διαβάσω! Με συνεπήρες η αλήθεια είναι :)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ όμορφο βιβλίο, μακάρι να πέσει στα χέρια σου !!! Φιλια!!!

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design