25 Ιαν 2017

*ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!!!*





    Θέλεις να πεταχτείς δυο τρεις μερουλες κάπου να ξεσκάσεις; Κάπου κοντά στην Αθήνα; Κάπου ρομαντικά να ανανεώσεις τη σχέση σου; Καπου που να χουχουλιάζεις με μια ζεστή σοκολάτα απολαμβάνοντας τον χειμώνα; Κάπου που η φύση έχει πραγματικά ζωγραφίσει και το μάτι να μη χορταίνει να βλέπει; Κάπου που να έχει ωραίες τυρόπιτες; Εντάξει, εντάξει το χω!!!! Θα πας στα Καλάβρυτα!!!


 Τα Καλάβρυτα ήταν πάντα στην wish list μου, και πραγματικά χάρηκα πολύ που τα επισκέφτηκα! Είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα (περίπου 3 ώρες), και η διαδρομή από ένα σημείο και μετά είναι μαγική! Αν και θεωρείται χειμερινός προορισμός , κυρίως λόγω του χιονοδρομικού, νομίζω πως θα είναι όμορφα όλες τις εποχές του χρόνου! Εγώ πήγα πέρυσι τον Νοέμβρη, και το χιονοδρομικό δε λειτουργούσε, αυτό όμως δε στέρησε τίποτα από το πρόγραμμα μας, και μας άφησε παραπάνω χρόνο για να εξερευνήσουμε το μέρος και τις γύρω περιοχές!!!

 Η πρώτη στάση λίγο πριν την ευρύτερη περιοχή είναι το γνωστό Μέγα Σπήλαιο, αρκετά επιβλητικό στην όψη, και με αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα!


 Πέρα από την γνωστή εικόνα της Παναγίας της Μεγαλησπαιλώτισας, που θεωρείται θαυματουργή, θα βρει κάποιος σημαντικά κειμήλια και λάβαρα της ελληνικής επανάστασης, βυζαντινές εικόνες κ.α.π. 


Φέυγοντας από το μοναστήρι, επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο των Λιμνών, ένα σπήλαιο με σπουδαία γεωλογική και γεμμολογική σημασία! Αξίζει σίγουρα την επίσκεψη σας! Με μια τεχνητή είσοδο, και διάφορες γέφυρες-διαδρόμους θα μπορέσετε να απολαύσετε το σπουδαίο αυτό σπήλαιο, που αποτελείται από πολλές λίμνες, σταλακτίκες, σταλαγμίτες, απολιθώματα και πετρώματα! Και φυσικά με το εισιτήριο έχετε δωρεάν ξενάγηση! Οι φωτογραφίες δεν επιτρεπόντουσαν, όμως μπορείτε να μπείτε στο επίσημο site εδώ !!! Τα υπόλοιπα θα τα δείτε από κοντά!!! :-)

 Κατεβαίνοντας πια στο κέντρο των Καλαβρύτων, μεταφέρεστε σε άλλη εποχή! Είναι τόσο γραφικά, και τόσο ρομαντικά! 


Η πλατεία έχει πολλά μαγαζάκια, καφετέριες και ταβέρνες με σπιτικό μαμαδίσιο φαγητο, σε μεγάλες μερίδες, και φυσικά τις ξακουστές - και πεντανόστιμες- τυρόπιτες!!! 
 



Πλακόστρωτα, δέντρα, γραφικά σπίτια, αλλά και παιδιά που παίζουν στις πλατείες- ναι τα συναντούσαμε ΚΑΘΕ απόγευμα, θα σας κάνουν σίγουρα να ξεχαστείτε από την καθημερινότητα!!!



Μη βλέπετε όμως τον ήλιο και ξεγελιέστε! Τα Καλάβρυτα βρίσκονται σε υψηλό υψόμετρο και το κρύο είναι τσουχτερό!
 

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ 



Τα Καλάβρυτα είναι συνώνυμα με τον οδοντωτό, ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο, που πραγματοποιεί τη διαδρομή Καλάβρυτα- Διακοπτό και τούμπαλιν! Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η διαδρομή; Ότι γίνεται μέσα από το φαράγγι του Βουραικού ποταμού, ένα πανέμορφο μέρος, και μια διαδρομή που σε χορταίνει με τις ομορφιές της φύσης!


Καλό είναι να κλείσετε το εισιτήριο σας μια δυο μέρες πιο πριν!!!

Ο οδοντωτός ξεκινάει από το σταθμό Καλαβρύτων, κάνει μια στάση στην Ζαχλωρού, ένα πανέμορφο χωριό, και μετά συνεχίζει ως το Διακοπτό! 



Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο τολμηροί, που κάνουν τη διαδρομή με τα πόδια! Καλό είναι να είστε με μεγάλο γκρουπ αν επιχειρήσετε κάτι τέτοιο, και να είστε καλά προετοιμασμένοι!



ΖΑΧΛΩΡΟΥ



Μέσω της διαδρομής αυτής, ερωτεύτηκα το χωριό της Ζαχλωρού, και έτσι μια βόλτα σε αυτό την επόμενη ήταν απαραίτητη!!! Είναι από τα πιο γραφικά μέρη που έχω επισκεφτεί ποτέ!!!


Ετοιμαστείτε για αρκετές αναβάσεις και καταβάσεις, όμως σίγουρα αξίζει, μιας και η ομορφιά αυτού του χωριού είναι απερίγραπτη!











Σίγουρα ήταν μια εξόρμηση που μου άρεσε πάρα πολύ, αφού είδα πολύ ωραία μέρη, έφαγα πολύ και πολύ καλό φαγητό, και είδα και εκτίμησα την ομορφιά της  ελληνικής φύσης!!! Τα Καλάβρυτα είναι ένας προορισμός που θα ήθελα να επισκεφτώ ξανά και άλλες εποχές του χρόνου!

Έχετε πάει; Πως σας φάνηκε;  

 
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες εικόνες, ελπίζω να πέρασες υπέροχα!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Το μέρος μοιάζει πολύ γραφικό και θα ήθελα να το επισκεφτώ σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον!

    Φιλάκια,

    Ιωάννα

    http://thecolourfulbouquet.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εύχομαι να το επισκεφτείς σύντομα, και περιμένω εντυπ΄σεις!!!!

      Διαγραφή
  3. Ειμαι η μαμα Μαρια απο το blog Ανθομελι. Μου αρεσουν πολυ τα ταξιδια και μαζι με τον ανδρα μου και το αυτοκινουμενο μας παμε Ελλαδα το χειμωνα και Ευρωπη το καλοκαιρι και γραφω τις ταξιδιωτικες μας εμπειριες στο blog.Φετος κατεβηκαμε απο την Ηπειρο με προορισμο την αθηνα και θελαμε να παμε Καλαβρυτα.Αλλα το χιονι της Πρωτοχρονιας μας αλλαξε τα σχεδια.Πολυ ομορφη η αναρτηση σου.Ηταν σαν να ταξιδεψα και εγω μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως ήρθες στην παρέα μας!!!!θα τσεκάρω το blog να μάθω και για τις δικές σας περιπέτειες!!!! φέτος ήταν περίεργος ο χειμώνας!!! να δούμε πως θα εξελιχθεί!!! π΄;ντως και εκεί τριγύρω έχετε πολύ όμορφα μέρη, δενέχει τύχει να ΄ρθω ποτέ!!

      Διαγραφή
  4. Πήγα το σ/κ που μας πέρασε και ήταν πραγματικά υπέροχα και πάνω στο χιονοδρομικό και στην πολη των Καλαβρύτων. Τη Ζαχλωρού την ερωτεύτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ στοχιονοδρομικό δεν έχω πάει αλλά σκοπεύω σίγουρα κάπια στιγμή! ναι πως να μην την ερωτυετείς!!!!είναι πανέμορφη!!!

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design