Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

*ΔιαβάΖω ¨"Η φάρμα των ζώων "*Γεια σας φίλοι ! Τι κάνετε; Σήμερα θα μιλήσουμε για βιβλία, και πιο συγκεκρμένα για ένα από τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών! Και δεν είναι άλλο από την Φάρμα των Ζώων του Τζωρτζ Όργουελ!


 Το βιβλίο αυτό, πρόκεται στην ουσία για μια αλληγορική ιστορία, μια πολιτική σάτιρα, δωσμένη μέσα από την επανάσταση των ζώων μιας φάρμας! Στην ουσία, ο ίδιος ο Όργουέλ αναφέρει, πως η ιστορία αυτή περιγράφει το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, αν και σε δεύτερη ανάγνωση περιγράφει όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. 

 Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή! Τα ζώα μιας φάρμας, με αρχηγούς δύο γουρούνια, αποφασίζουν να επαναστατήσουν ενάντια στους ανθρώπους. Η επανάσταση ξεκινά δυναμικά, με κλιμα συνεργασίας και αισιοδοξίας. Τα γουρούνια όμως δεν αργούν να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, και η ιστορία επαναλαβάνεται ξανά, αφού στο τέλος τα άπληστα γουρούνια, έχουν γίνει ενα με τους ανθρώπους, εις βαρος των υπόλοιπων, αδύναμων ζώων!

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, που για μενα θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία! Γεννάει πολλά ερωτήματα, σχετικά με την ελυθερία, την ισότητα, την ιεραρχία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον αυτή ορίζεται. Μια ιστορία τόσο διαχρονική, που πραγματικά δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for Reading!
Leave a comment!

More Jiubilo!

*Πόρισμα: Οξεία Σιμενονίτιδα, Θεραπεία: Ένα βιβλίο του George Simenon / μήνα ! *

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ ! Σήμερα θα μιλήσουμε για μια λογοτεχνική ασθένεια από την οποία πάσχω εδώ και αρκετό καιρό... Οξεία Σιμενονίτιδα...