8 Ιουν 2016

*Top 5 series for 2016!!!*




    

                             

 Καλησπέρα καλησπέρα!!! Καιρό έχω να περάσω από τα blogολημέρια και ομολογώ πως μου έλειψαν υπερβολικά πολύ!

 Έλα όμως που η μέρα δε φτάνει!!50 ώρες θα έπρεπε να έχει και όχι 24!!! Κάτι να πας για δουλειά, κάτι να πας στη σχολή, κάτι να πας τη βόλτα σου, κάτι να δεις τη σειρά σου βρε αδερφέ, εεε θα κοιμηθείς και λίγες ώρες, τσουπ πέρασε η μέρα! Χμμμ, και μιας και είπα σειρές, τι λέτε να μιλήσουμε για αυτές; 

Για αυτές τις σειρές που λατρεύουμε! Και που μας κλείνουν μέσα Σάββατο βράδυ! Και που μας φορτώνουν με λίγα κιλάκια παραπάνω! Και μας αφήνουν και χωρίς νύχια από την αγωνία μας! Ναι, για αυτές τις σειρές θα μιλήσουμε σήμερα, και θα μοιραστώ μαζί σας τις 5 αγαπημένες μου για αυτή τη χρονιά! Πάμε να δούμε!!!!


1. Game of thrones


 Μην ακούς παιχνίδι και ο νους σου πάει στο καλό! Αν είσαι συναισθηματικός και τρυφερός άνθρωπος, καλύτερα να μη δεις αυτή τη σειρά!

Ένας θρόνος, πολλά βασίλεια, μπόλικη ίντριγκα, αρκετό σεξ, υπερβολική βία, θεϊκά κοστούμια, πριγκίπισες (ουπς, σόρυ κύριε υπουργέ!), δράκοι, μάγισσες, ζόμπι κοράκια και τα σχετικά συνθέτουν το σκηνικό στο Westeros! Η σειρά τα σπάει, και πέρα από την εξαιρετική παραγωγή,  κάθε επεισόδιο -σχεδόν- είναι μια πρόκληση για τους φανς, αφού ο κύριος Μάρτιν, ο δημιουργός δηλαδή, δε λυπάται κανέναν, και έχει βαλθεί να τους σκοτώσει όλους! Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα παίζουν μόνο οι τίτλοι αρχής, αφού όλοι οι ηθοποιοί θα έχουν σκοτωθεί!

Συμβουλή από μια fan! Τη Δευτέρα το πρωί μην μπεις στο facebook αν δεν έχεις δει το επεισόδιο πρώτα! έχουν διαλυθεί πολλές φιλίες από τα spoilers! 

2. Mr. Robot


 Ο MR. Robot είναι κάτι σαν τον Dexter των υπολογιστών... Διαταραγμένος νεαρός με ψυχολογικά θέματα που το έχει ρίξει στα ναρκωτικά, το πρωί είναι προγραμματιστής σε εταιρία προστασίας δεδομένων και το βράδυ χακάρει όποιον θεωρεί απειλή, αλλά και όποιον θέλει να προστατεύσει! Όλα ανατρέπονται όταν ξαφνικά τον προσεγγίζει η fsociety μια μυστική "υπηρεσία'' , με αρχηγό τον Mr, Robot,  που σκοπό έχει να διαλύσει την μεγαλύτερη πολυεθνική του κόσμου! Έλα όμως που αυτό δεν είναι εύκολο! 

 Η σειρά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, και πραγματεύεται θέματα, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά, με πολλές αναφορές στο σήμερα, και αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι ένα μανιοκαταθλιπτικό τζάνκι γίνεται ο αγαπημένος σου ήρωας! Το στήσιμο του πρωταγωνιστή και ο χαρακτήρας του ξεδιπλώνεται σιγά σιγά, με αποκορύφωμα το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν! Ανυπομονούμε για τη δεύτερη!!!!!

 3.Sherlock


 Ξεκίνησα να βλέπω αυτή τη σειρά, λόγω έλλειψης χρόνου, αφού κάθε σεζόν αποτελείται μόνο από 3 επεισόδια της μιάμισης ώρας! Και φυσικά είδα όλες τις σεζόν μονομιάς!

Οι πιο γνωστές ιστορίες του γνωστού ντετέκτιβ Sherlock, και του φίλου του Watson, μεταφέρονται στη σημερινή εποχή, και στην Αγγλία του 21ου αιώνα! Έχει πάρει γύρω στα 50 διεθνή βραβεία, και όχι άδικα, αφού κάθε επεισόδιο έχει φοβερή αισθητική, σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική, εικόνα, μοντάζ, είναι σαν να βλέπεις μια ταινία, αλλά βλέπεις μια σειρά, κοινώς το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα! Το πιο κορυφαίο όμως σε όλη τη σειρά, δεν είναι άλλο από το βρετανικό αρσενικό που πρωταγωνιστεί (a.k.a.  Benedict Cumberbatch)- ψηλός, ευθυτενής, σωστός λόρδος, είναι ότι πρέπει για τον ρόλο του Sherlock και ανατρέπει τις φήμες για τους ξενέρωτους Άγγλους! :-P #Cumberbatch_pantrepsoy_me  

Στα συν της σειράς, ένα έξτρα επεισόδιο εποχής! 

4.The night Manager

  
Η σειρά The night manager, είναι μια μίνι σειρά 6 επεισοδιών, σε παραγωγή του BBC και βασισμένη στο βιβλίο του John Le Carre. Πρωταγωνιστές, άλλο ένα πολύ καλό αρσενικό από την Βρετανία, ο Tom Hiddleston, και ο Dr. House( sorry, αλλά όπου και να παίζεις πάντα ο House θα είσαι!)

Δε θα πω πολλά για την υπόθεση, έξι επεισόδια είναι όλα και όλα! Απλά να σας πω ότι η σειρά αξίζει αφού έχει κατασκόπους, πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια, παράνομες αγοραπωλησίες, μυστικές και διεθνείς υπηρεσίες και φυσικά love story! Έξι ώρες που αξίζει να σπαταλήσετε για αυτόν τον πρωταγωνιστή αυτή τη μίνι σειρά!

5.Mr. Selfridge

  
Η πιο πρόσφατη σειρά που ξεκίνησα είναι το Mr Selridge, η ιστορία έχει να κάνει με τη ζωή και το όραμα ενός απλού εμπόρου που κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς εμπορικούς οίκους παγκοσμίως! Σειρά εποχής με λονδρέζικο άρωμα, που δε μένει μόνο στον πρωταγωνιστή αλλά σκιαγραφεί τη δομή της αστικής τάξης του 20ου αιώνα! Σίγουρα έχω μέλλον ακόμα με αυτή τη σειρά, και 3 1/2 σεζόν ακόμη να ολοκληρώσω! 

Γι'αυτό και κάπου εδώ θα σας αφήσω!!!έχετε δει κάποια από τα φετινά μου κολλήματα; Ποιες σειρές βλέπετε εσείς; Για πείτε, για πείτε!!!

Σας φιλώ!!!


Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

14 σχόλια:

  1. Μια που διάβασα το ποστ και μια που έτρεξα να κατεβάσω! Από τις σειρές σου μόνο το GOT βλέπω, βλέπω επίσης Arrow, Elementary, How to get away with murder (τσέκαρέ το οπωσδήποτε!) και Blacklist. Α και Two Broke Girls και Once Upon a Time, οι πιο "κοριτσίτσικες" σειρές μου. Και μετά αναρωτιέμαι πώς περνάει η μέρα χαχαχα συμβαίνει όταν βλέπεις 2-3 επεισόδια γιατί απλά δεν μπορείς να σταματήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα !!! Το how to get away το εχω στα υποψιν μου !! Αλλά θα τσεκάρω και τις υπόλοιπες !!!! Μα ναι και σε αφήνουν πάντα και στο αποκορϋφωμα ε δε θες πολυ να χαθεί η μέρα !!! Χαχα !!!

      Διαγραφή
  2. Ωραίες επιλογές! Εγώ προσωπικά βλέπω ό,τι περιέχει superheroes, οπότε το Top5 μου σίγουρα θα περιείχε "The Flash", "Arrow" και "Gotham" (geek alert!). Παρ'όλα αυτά, είναι γεγονός ότι αν θες να βρεις μία σειρά Α-Ψ-Ο-Γ-Η, πρέπει να κοιτάξεις προς Βρετανία μεριά. Οπότε εκτός από αυτές που ανέφερες (ειδικά Sherlock!), εγώ θα πρότεινα και το Luther. Είναι αστυνομικό, λίγο βίαιο και πρωταγωνιστεί ο θεούλης Idris Elba (μα τι παιδιά βγάζει η Βρετανία τα τελευταία χρόνια?). Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν έχω παρακολουθήσει πολλά με super heroes πιο πολύ σε ταινίες ! Ααα σίγουρα θα κατεβασω το Luther ! Και ναι! Αγαπάμε Βρετανία καθως και τα παιδια που βγάζει χιχιχ !!!!

      Διαγραφή
  3. πρέπει να είμαι η μοναδική συον πλανήτη που δεν έχει δει το GOT! ΑΛΛΆ σκοπεύω σύντομα να το αρχίσω! και το Mr. Robot φαίνεται πολύ καλό! εγώ σου προτείνω το Quantico! Και αμα θες κάτι πιο παλιό το One tree hill :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το αρχίσεις συντομα και είμαι σίγουρη πως θα κολλήσεις !!!! Το one tree hill το έβλεπα παλιότερα !!!:-)

      Διαγραφή
  4. Teleies oi protaseis sou!To got to vlepo ennoeitai kai exo dei kai to mr robot kai to sherlock
    kisses !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω ήδη δει το Sherlock και το Game of Thrones, και έχω σκοπό να ξεκινήσω σύντομα το Mr. Robot. Πολύ ωραίες προτάσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ!!!! ναι να το ξεικινήσεις , αν και ιδιαίτερο νομιζω αξίζει πολύ!

      Διαγραφή
  6. Game of thrones αργησα να δω! το ξεκίνησα πέρσι και φυσικά πλεόν περιμένω καθε κυρική το επεισόδιο! Το Σερλοκ το ξεκίνησα πριν κανα 2 βδομάδες κ μ έχον μεινει μόνο 2 επεισόδια! ειναι καταπληκτικό εργο απ' όλες τις απόψεις. Μου αρέσει πολύ και το χιούμορ του και γυσικα ο πρωταγωνιστης! ποσο έξυπνος. νομιζω τον εχω ερωτευτει! χαχα!θα ωαξω για το Mr Robot! εχω να σου προτίνω απωσδήποτε house of cards poy exoyn paixtei hdh 4 k;ykloi και συνεχιζεται! ειναι απλά πορωση! το είδα με το αγόρι μ μέσα σε 2 μήνες όλο. επισης το orange is the new black είναι πολύ καλο!! φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ τον Benedict νομίζω και εγώ τον ερωτεύτηκα μόνο και μόνο από τον ρόλο!!!! το house of cards είναι στη λίστα μου!!! φιλιά!!!

      Διαγραφή
  7. pou pou pou einaio to walking dead?? mono egw to parakolouthw??? eimai kollimeni! Vlepw episis 2 broke girls , big bang theory, kati saxla san modern family kai baby daddy , alla k to quantico kai to colony ( lost + prison break =success !!!) genika vlepw polles seires, twra omws eixame ena thema me tin pigi mas sto spiti alla tha epanelthw. to GOT eida merika episodia den m arese kai mallon eimai o monadikos anthrwpos ston planiti pou den to parakolouthei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εντάξει σίγουρα δε μπορούν όλες οι σειρές να αρέσουν σε όλους!!!! το walking dead ομολογώ δεν το έχω δει ακομη αλλά σκοπεύω!!!!

      Διαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design