26 Μαρ 2014

*HOMEMADE PEANUT BUTTER!!! *

 Ένας λόγος που θα ήθελα να είμαι ''Αμερικανάκι'' είναι αυτό το πεντανόστιμο πράγμα που ονομάζεται φυστικοβούτυρο!!!

Είτε αλμυρό, είτε γλυκό, είτε με κομματάκια είτε λείο, είτε με κάποια γεύση, μπορείς να το συνδυάσεις με τα πάντα! Ναι, το τρως και με το κουτάλι φυσικά!!!

Αλλά μετά...Μετά όταν ανέβεις στη ζυγαριά παθαίνεις νευρικό κλονισμό και τη βγάζεις με γιαούρτια και μπρόκολα για ένα μήνα!

Όχι πια!

Γιατί η σπιτική εκδοχή του φυστικοβούτυρου είναι πεντανόστιμη, δεν έχει πολλές θερμίδες και φυσικά δεν έχει συντηρητικά! Και ναι, είναι πολύ οικονομική!



Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι φιστίκια!

Επειδή υπάρχουν πολλές παραλλαγές μπορείτε να επιλέξετε αλατισμένα, ανάλατα, κελυφωτά, ακόμη και αιγίνης! Εγώ σήμερα θα σας δείξω την πιο απλή εκδοχή, με αράπικα φιστίκια!






Αρχικά ανοίγουμε τα φιστίκια μας και τα καβουρντίζουμε!



Μετά τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε-

Μια κουταλιά της σούπας λάδι



Και μια κουταλιά της σούπας μέλι!



Κάπου εδώ έχουμε σχεδόν τελειώσει! Το μόνο που μένει είναι να πατήσουμε το κουμπί!



Και ναι! Είμαστε έτοιμοι!

Βάζουμε το φυστικοβούτυρο σε ένα αεροστεγές βάζο και το συντηρούμε στο ψυγείο!




Η μόνη διαφορά από το έτοιμο, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία είναι πως αυτό είναι πιο crispy, δηλαδή δεν είναι πολύ λείο σα βούτυρο! Αυτό δε σημαίνει πως δεν το κάνατε καλά, ούτε του στερεί τίποτα από τη γεύση ή το άρωμα! Απλώς λείπουν ένα σωρό τεχνητά συστατικά και συντηρητικά!

Απολαύστε άφοβα αυτή τη θεϊκή γεύση 

Υγιεινά

Οικονομικά

Και χωρίς πολλές θερμίδες!!!!

Καλοφάγωτο!!!!



Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

25 σχόλια:

  1. πωπω και πειναω...θα το προσπαθησω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. teleioooo pethainw gia fustikovouturo , polu xarika tha to kanw sigoura , ta perissotera exoun "palioladia" mesa !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xxmmm wraio!!!!
    alla auto nomizw duskola aleivetai se pswmi...
    sketo me koutali den m'aresei katholouuuuu!
    mono se pswmi me merenta,marmelada,mpananes klp!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η αλήθεια ειναι οτι δεν άλειφεται πολυ εύκολα, εγω το ´´παταώ´ με το κουτάλι επάνω στο ψωμάκι το τιγκαρω με μέρεντα και το τσάκιιζω χιχιχιι!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. θα το δοκιμάσω..και ίσως βάλω λίγο βουτυράκι μέσα!

      Διαγραφή
    3. ναι καθώς επίσης να μη βάλεις και το μέλι!!!

      Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω!
    Λατρεύω το φυστικοβούτυρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα το δοκιμασω σιγουρα!! Πολύ ωραια συνταγη!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι πολύ ωραιο!αν συνεχίσεις να το χτυπάς γίνεται και πιο λείο ίσως να πρεπει να προσθέσεις κι άλλο λαδακι.. Ειναι ωραίο και με αλάτι αντί ζάχαρη για τους φίλους του αλμυρου!τελειο post!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχεις δικιο θα δοκιμάσω να βάλω λιγο λαδακι παραπάνω, απλώς δε θελω να ειναι και πολυ λαδερά ! Ααα εγω τρελαίνομαι και για αλμυρο !!! ;-) ;-)

      Διαγραφή
  7. Μου αρέσει πολύ το φυστικοβούτυρο! Ειδικά σε συνδυασμό με μπανάνα!Τρελαίνομαι! Αλλά επειδή αρέσει μόνο σ'εμένα δεν αγοράζουμε ποτέ! Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω Μονή μου το τρώω για αυτο και το φτιάχνω !!!! Εμενα μου αρεςει σε ζεστό ψωμάκι με μαρμελάδα και μπανάνα !!!! Δοκίμασε το και ετσι θα ξετρελαθεις !!!

      Διαγραφή
  8. Πωπωπω αχ βρηκες το ευαισθητο σημειο μου λατρευω τα φυστικια γενικα τι σε φαγητο τι σε γλυκο ειναι τελειο το ατιμο!!! Τελεια συνταγη θα την κανω σιγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία λέω να το δοκιμάσω και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία θα την δοκιμάσω και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design