3 Σεπ 2018

ΔιαβάΖω : Να με φωνάζεις με τ'όνομά σου - Andre Aciman

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Τι κάνετε; Πώς είστε; 

Η σημερινή ανάρτηση αφορά ένα αρκετά πολυσυζητημένο βιβλίο, το οποίο είναι και love story, τα οποία εγώ απέχθανομαι όπως ο διαιτολόγος τις τηγανιτές πατάτες, όμως η αλήθεια είναι πως ήθελα πολύ να το διαβάσω από τη στιγμή που βγήκε! Και το διάβασα λοιπόν, και μου άρεσε κιόλας!

Είναι το βιβλίο του Andre Aciman , με τίτλο Να με Φωνάζεις με τ'όνομά σου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!





Στο βιβλίο αυτό ταξιδεύουμε στην Ιταλία του 80 και στο μυαλό ενός έφηβου, του Έλιο και στη γνωριμία που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Οι γονείς του Έλιο φιλοξενούν τον νεαρό Όλιβερ στο σπίτι τους και ο Έλιο τον ερωτεύεται παράφορα. Και ο Όλιβερ θα νιώσει όμως έλξη για τον δεκαπεντάχρονο, και έτσι παρακολουθούμε την καλοκαιρινή τους περιπέτεια, καθώς και το φόβο για τον επικείμενο χωρισμό τους, αφού με το τέλος του καλοκαιριού ο Όλιβερ θα πρέπει να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του.

Το βιβλίο είναι γεμάτο εικόνες που σε ταξιδεύουν. Εικόνες μοιρασμένες ανάμεσα στην Ιταλία και την καλοκαιρινή ραστώνη, την ποίηση και την τέχνη, την εφηβεία και τον καταιγισμό σκέψεων και συναισθημάτων, τον σαρκικό έρωτα και τον πόθο.

Νομίζω πως όποιος υπήρξε κάποτε στη ζωή του, έστω και μια φορά ερωτευμένος, θα ταυτιστεί απόλυτα με τον Έλιο. Η εφηβική του ορμή, η επιθυμία, οι σκέψεις είναι τόσο έντονα διασκορπισμένες που σου χαράζονται έντονα στο μυαλό. 

Ο δε πατέρας, και χωρίς να θέλω να κάνω κάποιο σπόιλερ, νομίζω πως ήταν ένας από τους αφανείς ήρωες και πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου!

Το τέλος με έκανε να δακρύσω γιατί απλά ήταν πολύ αληθινό, αγνό και ρεαλιστικό, χωρίς ιδιαίτερους σπαραγμούς, υπερβολές και εξιδανικευμένες καταστάσεις.

Και να που βρέθηκα στα ξαφνικά να μιλάω για ένα βιβλίο με love story...

*Βρείτε το βιβλίο του Andre Aciman Να με φωνάζεις με τ΄όνομά σου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο εδώ



Δείτε το trailer της ομώνυμης και βραβευμένης ταινίας ( Call me by your name ) 


Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design