8 Ιουν 2018

The Terror , η μινι σειρά που θα σε κάνει να κολλήσεις !

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο ! Και ότι έχεις αράξει στον καναπέ σου, έχεις ψήσει πίτσες και κάθεσαι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου ... Τον ανοίγεις... Τι θα βάλεις να δεις για να κάνεις το Σαββατοβραδό σου πιο ειδυλλιακό ; Μη βιαστείς να απαντήσεις, γιατι σου έχω ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ πρόταση !

Μια μίνι σειρά που αν την ξεκινήσεις θα κολλήσεις τόσο άσχημα, που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το πάρεις σερί ως το πρωί ! 

The terror λοιπόν, μια σειρά 10 επεισοδιών από το AMC !





Το The Terror, είναι η ιστορία δύο καραβιών που το 1845 επιχείρησαν να περάσουν τον Αρκτικό, αναζητώντας το Βορειοδυτικό Πέρασμα.

Τρόμος ονομαζόταν το ένα καράβι εκ των δύο, και Έρεβος το άλλο, και τα ονόματα των καραβιών δε θα μπορούσαν να είναι πιο προφητικά !






Το ενδιαφέρον με αυτή τη σειρά είναι πως βασίζεται σε αληθινή ιστορία, αφού τα δύο καράβια εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, και τα κουφάρια τους βρέθηκαν αρκετά πρόσφατα, το 2014 και το 2016! 

Η σειρά προσπαθεί να δείξει τις περιπέτειες των αντρών και όσα- πιθανόν- να πέρασαν, ενώ οι σεναριογράφοι έχουν προσθέσει και ένα μεταφυσικό στοιχείο που κάνει τη σειρά λίγο πιο ατμοσφαιρική!




Βέβαια, η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Dan Simmons, και εγώ τώρα έχω ψηθεί άσχημα στο να το διαβάσω!

Η σειρά έχει πολύ καλή μουσική, αρκετά καλή σκηνοθεσία, και οι ρόλοι και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι πολύ ενδιαφέρουσες ! Μια νέα σειρά εποχής, πολλά υποσχόμενη, που αν και έκανε μια μικρή κοιλιά σε 2-3 επεισόδια, σε γενικές γραμμές μου άρεσε!

Ο τρόμος (ψυχολογικός κυρίως) είναι διάχυτος σχεδόν από τα πρώτα λεπτά, αφού όλες οι συνθήκες είναι εναντίον του πληρώματος, και το ένστικτο της επιβίωσης είναι ικανό να σε ωθήσει σε πολύ άσχημες σκέψεις και σε ακόμη χειρότερες πράξεις!

Μυστηριώδης, σκοτεινή, ατμοσφαιρική και δραματική σε πολλά σημεία, με πολύ αγωνία για την εξέλιξη..Πέιτε μου, τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια σειρά; 
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design