4 Ιουν 2018

ΔιαβάΖω : Χελώνες Στο Άπειρο / Τζον Γκριν

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο το οποίο μου ζητήσατε να διαβάσω σαν τρελοί ! Είμαι σίγουρη πως στα τόσα χρόνια δεν πρέπει να έχω λάβει περισσότερα requests και ερωτήσεις σχετικά με ένα βιβλίο! Και φυσικά δε θα μπορούσα να σας χαλάσω χατίρι ! Αφού με ξέρετε! 

Πάμε λοιπόν να δούμε τα πάντα σχετικά με το τελευταίο βιβλίο του Τζον Γκριν,  Χελώνες στο Άπειρο, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός!





Η πρωταγωνίστρια , η δεκαεξάχρονη Άζα πάσχει από μικροβιοφοβία, τόσο πολύ, που απλά δεν μπορεί να ζήσει ''φυσιολογικά''. Οι σκέψεις της είναι σωστοί δαίμονες και μέσα σε αυτό το ψυχολογικό αδιέξοδο προσπαθεί -όπως πολλά παιδιά στην εφηβεία- να είναι καλή σε όλα, στο σχολείο, στις σχέσεις της κ.τ.λ..
Με την κολλητή της φίλη Νταίζη- η οποία είναι φαντατική με το Star Wars/ thumbs up!- τυχαία ακούνε μια είδηση που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή. Ο δισεκατομμυριούχος Ράσελ Πίκετ εξαφανίζεται, και όποιος μπορεί να βοηθήσει θα λάβει μια τεράστια αμοιβή. Κάπως έτσι οι δύο φιλενάδες θα μετατραπούν σε ντετέκτιβ! Όμως, το σόι ρομαντικό εφηβικό μυθιστόρημα θα ήταν αν η υπόθεση ήταν μονάχα αυτή; Γιατί; Γιατί ο γιός του δισεκατομμυριούχου είναι ο παιδικός έρωτας της φίλης μας! 

Της φίλης μας που τρέμει στην ιδέα να φιλήσει κάποιον για να μην εισέλθουν τα μικρόβια του μέσα της... 

Αν και το οπισθόφυλλο δεν αποκαλύπτει πολλά για το βιβλίο, θεωρώ πως δεν πραγματεύεται μονάχα ένα θέμα, ενώ το μυστήριο της εξαφάνισης του Ράσελ Πίκετ είναι σίγουρα δευτερεύον! Το βασικότερο θέμα είναι η ίδια η ηρωίδα και όλο αυτό που περνάει, πολλές φορές η αφήγηση των σκέψεων της σε ''πνίγει'' και εσένα! 

Εκτός όμως από αυτό, βασικό ρόλο παιζει και το θέμα των σχέσεων, αισθηματικές, φιλικές, οικογενειακές κ.τ.λ.!

Όλα αυτά βρίσκονται μέσα στο νέο μυθιστόρημα του Τζον Γκριν, οπου στη χώρα μας είναι πολύ αγαπητός και δημοφιλής!

Οι Χελώνες στο Άπειρο, μας μεταφέρουν μέσα στο μυαλό μιας έφηβης με τρόπο τρυφερό,αθώο, γλυκό και πολλές φορές καταστροφικό! Είχα καιρό να διαβάσω ένα βιβλίο που ανήκει στο χώρο της εφηβικής λογοτεχνίας, και το συγκεκριμένο με γύρισε κάποια χρόνια πίσω, και μου δημιούργησε ένα αίσθημα νοσταλγίας! Οι δύο τελευταίες σελίδες δε, με έκαναν να δακρύσω, και να τις διαβάσω ξανά και ξανά...

Διαβάζεται εύκολα, γρήγορα, και προκαλεί πολλά συναισθήματα! Αν και είναι εφηβικό μπορεί να διαβαστεί σίγουρα και από έναν ενήλικα, και πιστεύω ότι όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας νιώσαμε όπως η πρωταγωνίστρια...μπερδεμένοι και φοβισμένοι ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό !
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

1 σχόλιο:

  1. Τέλειο ακούγεται... Πολύ ωραία περιγραφή... Σε κάνει να θέλεις να το αγοράσεις χθες κιόλας... ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design