8 Ιαν 2018

*Είδαμε το..."Έτερος εγώ" !*

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Το σημερινό post, με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο, σήμερα θα μιλήσουμε για ελληνικό αξιοπρεπή κινηματογράφο ! Και όσο και αν φαντάζει ουτοπία, υπάρχει!

Νομίζω πως όλοι θυμάστε πως πριν από ένα περίπου χρόνο, είχε βγει στους κινηματογράφους η ταινία του Δημήτρη Τσαφούλια, Έτερος Εγώ, η οποία σύντομα αποσύρθηκε ... Ο δημιουργός όμως, λίγες μέρες πριν, έκανε ένα ωραιότατο δώρο στο κοινό! Διέθεσε την ταινία δωρεάν μέσω της πλατφόρμας του Youtube !  




Με το που το έμαθα, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν φυσικά να η δω! Και δεν το μετάνιωσα καθόλου !!!



Μια σειρά από εγκλήματα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με ρητά του Πυθαγόρα, καλούνται να εξιχνιαστούν από έναν μοναχικό καθηγητή εγκληματολογίας...

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, είναι εξαιρετικός στο ρόλο του, και αν και το κοινό τον έχει συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους, αποδεικνύει πως μπορεί να τα καταφέρει και αλλού. Μοναχικός, ιδιόρρυθμος, στα όρια του αυτισμού, δημιουργεί έναν πρωταγωνιστή που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε και σε άλλες εξιχνιάσεις !

Οι φόνοι συνδέονται μεταξύ τους μέσω μαθηματικών γρίφων, και ο ήρωας φτάνει στη λύση τους, μέσω της βοήθειας ενός μαθηματικού, τον οποίον ενσαρκώνει ο αγαπημένος guest star , Francois Cluzet !

Σε ό,τι αφορά το έργο, ομολογώ πως στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι βαρετό και κυλούσε αργά, σύντομα όμως έγινε καθηλωτικό!

Δεν είναι τέλειο, σίγουρα λόγω budget, όμως είναι μια προσπάθεια που αξίζει να επιβραβευθεί, και αυτό γιατί φαίνεται ότι μια καλή ταινία, δεν την κάνουν απαραίτητα τα λεφτά, τα αστραφτερά κοστούμια και τα μεγάλα ονόματα, αλλά το μεράκι και η δουλειά όσων συμμετέχουν σε μια δουλεία. Τυχόν λάθη και ατέλειες, πάντα θα υπάρχουν , και δικαιολογημένα πολλές φορές, ειδικά σε μια ελληνική παραγωγή. Όμως αυτή η ταινία, είναι η ελπίδα ότι ο ελληνικός κινηματογράφος μπορεί.Μπορεί χωρίς σαχλά αστεία, βρισιές, σεξουαλικά παρωχημένα υπονοούμενα, εκβιαστικό γέλιο και μιζέρια ... Μπορεί με την όρεξη, την αισθητική, και την αγάπη για τη δουλειά !

Προσωπικά έτσι το εξέλαβα, και νομίζω πως η κίνηση του σκηνοθέτη να διαθέσει δωρεάν την ταινία ήταν ένα πολύ όμορφο δώρο ! Ευχαριστούμε !



Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design