29 Νοε 2017

*Van Gogh Alive... My experience "

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !!!

Ήρθε και η Τετάρτη, και το καθιερωμένο μας post είναι εδώ !!! Συνεχίζουμε στο κλίμα των προηγούμενων ημερών, με άλλο ένα θέμα που αφορά τον Ολλανδό ζωγράφο Van Gogh ! Δεν είναι άλλο από την έκθεση Van Gogh Alive The experience, μια πολυδιαφημισμένη και πολυσυζητημένη έκθεση, που ηρθε επιτέλους και στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής, και θα βρίσκεται εκεί μέχρι και τις 4 Μαρτίου !

Πήγα, είδα και ήρθα να σας μεταφέρω αυτά που μου άφησε η συγκεκριμένη έκθεση !





Αρχικά να σας πω πως η έκθεση αποτελείται από δύο κομμάτια/ επίπεδα!



Στον επάνω χώρο, υπάρχει μια σχετικά μεγάλη και ενδιαφέρουσα συλλογή πινάκων του Van Gogh. Δίπλα σε κάθε πίνακα αναγράφονται πολλές βασικές αλλά και ενδιαφερουσες πληροφορίες, σχετικά με τους πίνακες !



Τα κείμενα είναι σε δυο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, και είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο που είναι κατανοητά από όλους, αλλά σου παρέχουν και το ολοκληρωμένο πλαίσιο της δημιουργίας τους, και κατ επέκταση μαθαίνεις πολλά για το χαρακτήρα και τη ψυχοσύνθεση του Vincent Van Gogh !



Στον ίδιο χώρο, θα βρείτε και το πολύ γνωστό, από τους πίνακες του, δωμάτιο του στην Αρλ, στο οποίο και έζησε τα πιο δημιουργικά του χρόνια  !



Ολοκληρώνοντας το πρώτο κομμάτι, συνεχίζεις στο δεύτερο, που βρίσκεται στο κάτω επίπεδο, και είναι και αυτό που κάνει την έκθεση αυτή πιο ιδιαίτερη !

Μέσω γραφικών, εμφανίζονται στους τοίχους και στο πάτωμα διάφορες εικόνες, σε συνδυασμό με κλασική μουσική. Το κλιπάκι αυτό παρουσιάζει τους πίνακες του Van Gogh, σε συνδυασμό με διάφορες φράσεις του, καθώς και λεπτομέρειες από τη ζωή του .



Το κλιπ αυτό, διαρκεί περίπου πέντε με δέκα λεπτά, και αρχίζει ξανά σχεδόν αμέσως !

Βγαίνοντας από τον χώρο, βρίσκεστε στο κυλικείο, και στο πωλητήριο της έκθεσης !

Πάμε τώρα στα της δικής μου γνώμης και εμπειρίας! Υπόσχομαι να μην γκρινιάξω πολύ !!!

Αρχικά να πω, μην κάνετε το λάθος και πάτε Κυριακή ! Έχει τόσο πολύ κόσμο, που πραγματικά θα ταλαιπωρηθείτε! Εάν είστε σαν εμένα και δεν έχετε χρόνο άλλη ημέρα, οπλιστείτε με υπομονή !

Το πρώτο τμήμα της έκθεσης μου άρεσε και το απόλαυσα πραγματικά, σε σημείο που είπα, μακάρι να ήταν όλες οι πινακοθήκες έτσι ! Η ζωγραφική είναι μια υπέροχη τέχνη, και μπορεί να κοιτάς ένα πίνακα από άκρη σε άκρη για ώρες θαυμάζοντας τις λεπτομέρειες, αλλά το να σου δίνουν και πληροφορίες για αυτόν, είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί σε κάνει να τον βλέπεις και από άλλες οπτικές, ειδικά για καλλιτέχνες που είχαν ''ιδιαίτερη'' ζωή !

Τώρα το δεύτερο κομμάτι.... χμμμ !!!

Να πω ότι δεν είναι τόσο φαντασμαγορικό όσο διαφημίζεται, καθώς επίσης οι εικόνες που πιθανόν να έχετε δει σε αφίσες ή σε διαφημίσεις, είναι σίγουρα από άλλες χώρες και όχι από αυτήν εδώ την έκθεση ! 

Η μουσική ήταν εξαιρετική! Εάν απομονώσεις και το κλιπ, εντάξει έχει ένα ενδιαφέρον ! Αλλά μέχρι εκεί ! 

*ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ !*

Επίσης, θα ήθελα σε αυτή τη σύντομη παράγραφο, να παρακαλέσω τους γονείς που έχουν πολύ μικρά παιδιά, να μην τα σέρνουν με το ζόρι σε εκθέσεις, να τσακώνονται στο σπίτι τους, ή έστω έξω απο τον εκθεσειακό χώρο, και φυσικά, εάν μπορούν να σέβονται εμάς που θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάτι, χωρίς φωνές και άσκοπες φασαρίες ! 

Δε θα γκρινιάξω πολύ, το υποσχέθηκα, αλλά αυτός ήταν ένας παράγοντας που με έκανε να μην ευχαριστηθώ την έκθεση όσο θα ήθελα ! 

Τα συναισθήματα μου μπερδεμένα ! Από τη μια μεριά ήταν σίγουρα κάτι διαφορετικό, όχι όμως αυτό που παρουσιάζεται στις διαφημίσεις ! Το παραδοσιακό κομμάτι, για εμένα τουλάχιστον ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον (είμεθα και κάποιας ηλικίας πως να το κάνουμε!) !

Περιμένω και τις δικές σας εμπειρίες  !!! 
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design