Σελίδες

21 Νοε 2018

ΔιαβάΖω : Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2 / Έλενα Φαβίλι και Φραντζέσκα Καβάλο

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το σημερινό post, γιατί πρόκειται για ένα βιβλίο από αυτά που σε ενθουσίαζουν! Που σε αφήνουν με ένα χαμόγελο, με δύναμη, κουράγιο και σε γεμίζουν με ελπίδα! Όχι, δεν είναι κάποιο βιβλίο αυτοβοήθειας, είναι ένα παραμύθι που δεν είναι παραμύθι! Είναι ένα βιβλίο γεμάτο με αληθινές ιστορίες, από γυναίκες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην ανθρωπότητα! Είναι οι Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες , 2!





Η Φραντζέσκα Καβάλο και η 'Ελενα Φαβίλι, μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου ( που διάβασα και λάτρεψα επίσης-εάν δεν θυμάστε πατήστε εδώ !) που αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο, επέστρεψαν με άλλες 100 χορταστικές ιστορίες, γεμάτες δύναμη και έμπνευση, γενναιότητα και θάρρος, από γυναίκες που κατάφεραν το ακατόρθωτο! Να κυνηγήσουν το όνειρό τους, και να το κάνουν πραγματικότητα παρά τα εμπόδια και τις δυσκόλιες!

Τζ. Κ Ρόουλινγκ, Νεφερτίτη, Μπιγιόνσε, Αγκάθα Κρίστι, Βίβιαν Μάιερ, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Μπέατριξ Πότερ, Νάντια Κομανέτσι, Όντρει Χέπμπορν, Σαπφώ είναι κάποιες από τις γυναίκες που κατάφεραν να μπουν σε αυτό το βιβλίο.

Εκτός όμως από τις ''διάσημες'' προσωπικότητες που εμπνέουν μέσα από το έργο τους, θα βρείτε και τις  ιστορίες γυναικών που δεν είναι τόσο γνωστές, όμως αξίζουν το σεβασμό και την προσοχή μας! Όπως για παράδειγμα η Τζοχάνα Νορντμπλαντ, που εξαιτίας ενός ατυχήματος ξεκίνησε να κολυμπάει στον πάγο! Ή για παράδειγμα η δεκάχρονη Σκάι Μπράουν, που είναι η πιο νεαρή σκειτμπόρτνερ σε επαγγελματικό επίπεδο!Και δε θα μπορούσα φυσικά να μην αναφέρω την Μπεατρίτσε Βιο, ή αλλιώς Μπέμπε! Η Μπέμπε, που προσβλήθηκε σε μικρή ηλικία από μηνιγγίτιδα, και έπειτα από πολλά χειρουργεία σώθηκε, με ακρωτηριασμένα όμως και τα τέσσερα της άκρα. Όμως η Μπέμπε, αφού έμαθε να ζει μια καινούρια ζωή με τεχνητά μέλη από την αρχή, κατάφερε να κάνει και το όνειρο της πραγματικότητα, και να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας με πάρα πολλές διακρίσεις σε αγώνες και στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο!

Κάθε ιστορία είναι ένα μάθημα ζωής, που είναι ικανή να εμπνεύσει και να δώσει δύναμη σε όλες τις γυναίκες-και όχι μόνο- εκεί έξω, να τολμήσουν να επαναστατήσουν για να κάνουν πραγματικότητα αυτό που επιθυμούν!

Το βιβλίο Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2, των Έλενα Φαβίλι και Φραντζέσκα Καβάλο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design