Σελίδες

29 Αυγ 2018

ΔιαβάΖω : Ερασιτέχνες Δολοφόνοι / 8 Ιστορίες Μυστηρίου / Λευτέρης Μπούρος

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ !

Πώς είστε; Εγώ είμαι πολύ καλά, και αυτό γιατί έχω αρχίσει να βρίσκω τον...φθινοπωρινό μου εαυτό! Λίγη βροχούλα έριξε κι αμέσως αγαλίασε η ψυχή μου! Ζεστό τσαγάκι, πλίτσι πλάτσα - μα τι υπέροχος χαλαρωτικός ήχος, - και ανάγνωση βιβλίων! Η καλύτερη μου με λίγα λόγια!

Μα η βροχή είναι πιο απολαυστική όταν διαβάζεις βιβλία...μυστηρίου, σωστά; Πολύ σωστά! Για ένα τέτοιο βιβλίο θα σας γράψω και εγώ σήμερα! Ερασιτέχνες Δολοφόνοι, ή αλλιώς 8 Ιστορίες Μυστηρίου από τον Λευτέρη Μπούρο και τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή!






Σε αυτή τη συλλογή διηγημάτων ο Λευτέρης Μπούρος μας παρουσίαζει 8 διαφορετικές ιστορίες με έναν κοινό παρανομαστή, τον φόνο.  Οι πρωταγωνιστές εξιστορούν ο καθέ ένας τη δική του ιστορία, με τρόπο πολλές φορές εξομολογητικό αλλά και καταλυτικό για τους ίδιους. Ο κάθε φόνος έχει διαφορετικό κίνητρο, ο κάθε χαρακτήρας διαφορετική υπόσταση, το κάθε διήγημα το δικό του χρώμα. 

Ξαφνικά μεταφέρεσαι από τον Μεσαίωνα σε ένα καλοκαιρινό νησί, και από τη σημερινή πραγματικότητα στον...φανταστικό κόσμο της τηλεόρασης. Φόβος, εκδίκηση, η ίδια η κοινωνία ή πιο απλά, ακόμη και η τρέλα καθοδηγούν τους ήρωες και τους ''αναγκάζουν'' να πράξουν αναλόγως. 

Ήταν μια συλλογή που μου άρεσε πάρα πολύ, ατμοσφαιρική και  σκοτεινή, με γρήγορη αφήγηση και πλοκή. Όμως αυτό που μου άρεσε πιο πολύ, είναι το συναίσθημα που είχα μετά το τέλος σχεδόν κάθε ιστορίας. Και αυτό γιατί, οι Ερασιτέχνες Δολοφόνοι του Λευτέρη Μπούρου ανοίγουν μέσα σε μόλις λίγες σελίδες τις ψυχές τους τόσο πολύ, που σε κάνουν να αναγνωρίζεις οικεία πρόσωπα ανάμεσα τους. Και να σε βάζουν στη θέση του...''κριτή''. Μήπως για κάποιους από τους ήρωες ο φόνος δεν ήταν απλά μια πράξη, αλλά το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στη λύτρωση και την προσωπική κάθαρση; 

*Το βιβλίο Ερασιτέχνες Δολοφόνοι (8 Ιστορίες Μυστηρίου) από τον Λευτέρη Μπούρο και τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή μπορείτε να το βρείτε εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design