17 Απρ 2017

*Πως να επιβιώσεις στην εξεταστική!*

Πέρασε και το Πάσχα (Χρόνια πολλά φίλοι μου!), και εκεί που ανοίγει ο καιρός αντί να χαίρεσαι για το καλοκαίρι που έρχεται, τσουπ πετάγεται μπροστα σου σαν απειλή!!! Ε Ξ Ε Τ Α Σ Τ Ι Κ Η !!! Και εκεί τελειώνουν όλα! Το χαμόγελο παγώνει... Το άγχος σου χτυπάει την πόρτα...Πως θα επιβιώσεις από αυτήν την απειλή; 

 Κουράγιο φίλε..Δεν εισαι και στο survivor! Πάρε βαθιές ανάσες, και έλα να μοιραστούμε συμβουλές για να περάσουμε με επιτυχία και αυτόν τον γογλοθά!!! 






1.Μη διαβάζεις τελευταία στιγμή!



Πέρα που σίγουρα δε θα μπορέσεις να απομνημονεύσεις όλη την υλη, είναι αρκετά στρεσογόνο και δε βοηθάει στην απόδοση σου!Εξάλλου έχεις ακόμη καιρό, με τη σωστή οργάνωση θα τα καταφέρεις, χωρίς να πας να γράψεις αύπνος και φουλ στο στρες!

2. Κράτα σημειώσεις!

Είτε σημειώνεις με σταμπιλο τα σος, είτε γράφεις στο πλάι, σίγουρα υπάρχει ο ιδανικός τρόπος για να κρατάς σημειώσεις! Ψάξε λίγο και θα ανακαλύψεις ποιος είναι ο τρόπος που σου ταιριάζει περισσότερο! Υ.γ. αν σε βοηθάει μπορείς να γράψεις και στίχους με ομοιοκαταληξία για να θυμάσαι καλύτερα, ναι το έχω και και αυτό! 



3. Μην προσπαθείς να παπαγαλίσεις, αλλά να κατανοήσεις!

Το πανεπιστήμιο απέχει έτη φωτός από το σχολείο! Εδώ δε θα πρέπει να παπαγαλίσεις, αλλά να κατανοήσεις! Πέρα που θα σε βοηθήσει στο να μάθεις όντως νέα πράγματα, θα σε εισάγει σε έναν καινούριο τρόπο σκέψης και θα σε οδηγήσει σε νέα μονοπατια γνώσης! Και φυσικά θα σε βοηθήσει να αριστεύσεις στο τέλος των εξετάσεων, αλλά και να συζητάς με άνεση για οποιοδηποτε θέμα!- τέτοιους ανθρώπους θέλουμε! Να γνωρίζετε όχι απλά να ξέρετε!!!

4. Κάνε ένα χρονοδιάγραμμα

Ειδικά αν εργάζεσαι και ο χρόνος σου είναι πιο περιρισμένος, άρα και το άγχος σου μεγαλύτερο, αν οργανώσεις σωστά το χρόνο σου και τηρείς το πρόγραμμα σου τότε θα τα καταφέρεις! Κάνε συχνά διαλέιμματα αλλά προσπάθησε να μένεις μακριά από κινητά και συσκευές που σε αποσυντονίζουν! 

5. Δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες!

Το να διαβάζεις σε εναν χώρο που σε εμπνέει είναι πολύ σημαντικό! Ο χώρος γύρω σου πρέπει να είναι καθαρός, και να μην έχεις αντικείμενα που μπορεί να σε αποσυντονίσουν. Αν σε βοηθάει μπορείς να ακούς λίγη μουσική, χαλαρωτική εεε, όχι τιποτα ντάπα ντούπα!, είτε να έχεις ενα βάζο με φρέσκα λουλούδια, κάποιο αντκέιμενο που σου μεταδίδει θετική ενέργεια, και αν όλα αυτά σου φαίνονται χαζά μπορεί και να έχεις δίκιο, είναι, όμως βοηθάνε! 

6. Μην αμελείς τη διατροφή σου!

Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να τρέφεσαι σωστά! Πολλοί μαθητές και φοιτητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων παίρνουν πολά κιλά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδόσουν σωστά αφού ο εγκέφαλος και το σώμα χρειάζονται τροφές που το βοηθούν! Φρούτα, λαχανικά, μαύρη σοκολάτα, τροφές με σίδηρο και βιταμίνες είναι απαραίτητα ! Ε, και ένα σουβλάκι μετά την επιτυχία των εξετάσεων είναι πάντα πιο νόστιμο!



7. Μην αμελείς ούτε και το σώμα σου!

Η ήπια γυμναστική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων μόνο καλό μπορεί να σου κάνει, αφού ένας βραδινός περίπατος μετά το διάβασμα θα σε βοηθήσει να ξελαμπικάρεις! Μην κάνεις έντονη γυμναστική, λίγο περπάτημα, χορός, ακόμη και μια βόλτα με το σκύλο βοηθούν τόσο όσο χρειάζεται το σώμα αλλά και το μυαλό !

8. Διάβασε ακόμη περισσότερο για το αντικείμενο σου!

Κάτι που εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ, είναι στον....ελεύθερο- γκουχ γκουχ-χρόνο μου, να βλέπω ντοκιμαντέρ ή βίντεο σχετικά με το αντικέιμενο μου! Με έχουν βοηθήσει πολλές φορές και με έχουν κάνει να κατανοήσω περισσότερο έννοιες που μου φαινόντουσαν βουνό! Ακόμη, όταν είμαι στο λεωφορείο διαβάζω βιβλία σχετικά με ένα θεμα, όχι όμως τα πανεπιστημιακά αλλά σε μορφή λογοτεχνικού βιβλίου ή και κόμικ. Έτσι, μένω πάντα κοντά στο αντικείμενο μου, και μπορώ να κατανοώ πιο εύκολα και πιο ευχάριστα, ενώ αξιοποιώ δημιουργικά τον χρόνο μου, που ειδικά οταν έχει κίνηση είναι υπεραρκετός!
  


 9. Η ομαδικότητα και η συνεργασία είναι το παν!

Το να μένεις δικτυωμένος με άτομα που έχουν κοινές ανυσηχίες και ενδιαφέροντα βοηθάει πάρα πολύ! Σχεδόν κάθε σχολή έχει αντίστοιχα γκρουπ στα social media και αν και πολλοί τα αγνοούν, η αλήθεια είναι πως μπορεί βοηθήσουν! Από το να λύσεις μια απορία, να βρείς κάποιο βιβλίο που σου λείπει μέχρι και την ανταλλαγή σημειώσεων, μην μένεις εκτός!

10. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι δικές σου! Μαθε να κερδίζεις και από τα δύο!

Είτε πετύχεις το στόχο σου, είτε όχι, ένα μονάχα έχει σημασία ότι προσπάθησες! Κοιτα μπροστά, δες τι έμαθες, τι έκανες σωστά, τι έκανες λάθος, και πάρε το μάθημα σου! Εξάλλου όλα στη ζωή είναι εμπειρίες που σε βοηθάνε , και η απογοήτευση θα πρέπει να μένει μακριά !  Έχεις μπροστά σου όλο το χρόνο να προσπαθήσεις ξανά, και έχεις μια ολόκηρη ζωή να συνεχίσεις να μαθίνεις καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα!

Επιτυχία!!!!!!!!!!!
  

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

9 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Συμφωνώ τόσο πολύ σε όλα!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη επιτυχία Χαρά μου!! Να σκίσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μου θύμισες! Πάνε 2 χρόνια που πήρα πτυχίο και η αλήθεια είναι πως μέχρι και η εξεταστική μου λείπει ώρες-ώρες! Καλή σου επιτυχία κορίτσι :)
    Πολλά φιλιά.
    https://beautyproject-elinachris.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και λίγο αργά, ωραίες συμβουλές!;)
    Μη ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στο blog μου(http://mybloganastasiaaa.blogspot.gr/)
    και να αφήσεις σχόλια ώστε να κάνω και γω το ίδιο!Φιλιά πολλά, καλή συνέχεια!!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design