ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ

  Για να είναι το δέρμα μας καθαρό και απαλό,δεν αρκεί να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας με πανάκριβες κρέμες,ούτε με φυσικά καλλυντικά. Στην ουσία,τίποτε δεν έχει σημασία,εαν δεν κάνουμε σωστό ντεμακιγιάζ.
  Ξέρω,ξέρω,οι περισσότερες το θεωρείτε μια βαρετή διαδικασία,ιδιαίτερα μετά από ένα ξενύχτι! Αυτό όμως έιναι λάθος και μπορέι να κάνει την επιδερμίδα θαμπή και άτονη. Στην πραγματικότητα όμως,το ντεμακιγιάζ,είναι μια διαδικασία,που θα πρέπει να γίνεται καθημερινά,ακόμα και αν δεν έχετε μακιγιαριστεί.
  Τα κατάλοιπα προιόντα μακιγιάζ,αλλά και και η σκόνη μένουν στην επιδερμίδα μας,και μπλοκάρουν τους πόρους του προσώπου. Για το λόγο αυτό,θα πρέπει όλες να κάνουμε αυτή την πράξη ρουτίνας,και η επιδερμίδα μας σίγουρα θα αλλάξει όψη προς το καλύτερο!Ας μην ξεχνάμε πως η ανανέωση των κυττάρων γίνεται τη νύχτα,και η επιδερμίδα μας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κατάλοιπα,για να μη διαταραχθεί η φυσική ισσοροπία,και το ph μας.
  Στο εμπόριο,κυκλοφορούν πολλά προιόντα ντεμακιγιάζ,είναι όμως κατάλληλα για την περιποίηση της επιδερμίδας;
  Πρώτα και αγαπημένα στις προτιμήσεις των Ελληνίδων είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Καλό είναι όμως να τα αποφεύγουμε,καθώς κάνουν την επιδερμίδα λιπαρή,και δεν απομακρύνουν πλήρως τους ρύπους,ενώ μπορεί να τραυματίσουμε την επιδερμίδα μας. Για τα μάτια δε, είναι καταστροφικά,αφού αποδυναμώνουν τις βλεφαρίδες!
  Έτσι λοιπόν,θα πρέπει να ξέρουμε πως ένα καλό ντεμακιγιάζ,γίνεται με καθαριστικό και λοσιόν,όχι μόνο για να καθαρίσει πλήρως η επιδερμίδα μας,αλλά και επειδή είναι πιο φιλικό προς το δέρμα!
  Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται βήμα βήμα,η σωστή διαδικασία του ντεμακιγιάζ!
Αρχικά,απομακρύνουμε από το πρόσωπό μας,τα μαλλιά,φορώντας μια κορδέλα.
Ξεκινάμε με τα μάτια,μιας και ταλαιπωρούνται περισσότερο από το μακιγιάζ!
Σε ένα δίσκο βαμβακιού,βάζουμε μικρή ποσότητα γαλακτώματος,ειδική για τα μάτια και με απαλές κυκλικές κινήσεις,αφαιρούμε το μακιγιάζ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία,μέχρι το βαμβάκι,να μη βγάζει άλλο προιόν!
Έπειτα, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο πρόσωπο. Βάζουμε στα χέρια μας μια μικρή ποσότητα γαλακτώματος,και με κυκλικές και πάλι κινήσεις, κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο. Καθαρίζουμε με ένα βαμβάκι,και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία,μέχρι να καθαρίσει πλήρως η επιδερμίδα! Φυσικά δε ξεχνάμε και το λαιμό! Θα επκλαγείτε,δε,όταν θα διαπιστώσετε ότι ενώ έχει αφαιρεθέι το μακιγιάζ,στο βαμβάκι θα υπάρχουν κατάλοιπα. Έτσι λοιπόν βλέπουμε τη σημασία του σωστού ντεμακιγιάζ,αφού η σκόνη παραμένει στην επιδερμίδα.
Στη συνέχεια,αν θέλουμε μπορούμε να πλύνουμε  το προσωπό μας,με ένα φυσικό ήπιο καθαριστικό.
Μετά βάζουμε τη λοσιόν,ταμποναριστά με ένα βαμβάκι,και απλώνουμε την κρέμα νύχτας!

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε,πως τα φυσικά προιόντα είναι καλύτερα από τα τεχνητά,όπως και με τις μάσκες,μπορούμε να φτιάξουμε ντεμακιγιαζ,με απλά υλικά από το σπίτι μας!Και τι πιο απλό και εύκολο από το γάλα!
Γίνεται πολύ απλά,βάζοντας λίγο γάλα σε ένα βαμβάκι,και εφαρμόζοντας στο πρόσωπο. Έπειτα ξεπλένετε με νερό,και το δέρμα σας είναι απαλό και λείο!
Κάτι ήξερε η Κλεοπάτρα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε,ότι το γάλα,έχει ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες,χάρη στις πρωτείνες.Απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα,και δεσμέυει το νερό.Επίσης τα αμινοξέα που απελευθερώνονται,είναι σημαντικά συστατικά του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος,και προσφέρουν ένα μεγάλο ποσοστό αμινοξέων,που συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Είναι τόσο απλό,και το δέρμα μας το έχει ανάγκη! Θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά,όχι μόνο στην όψη αλλά και στην αφή.Λίγα λεπτά αρκούν,για ένα αποτέλεσμα που θα μας γλιτώσει από δερματικά και αισθητικά προβλήματα!

Ας μην ξεχνάμε βέβαια,πως η σωστή διατροφή,η κατανάλωση νερού,και η αποφυγή κλειστών χώρων,μπορούν να βοηθήσουν για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

thanks for reading!waiting for your comments!
please don't spam!
kisses!