7 Νοε 2011

Κατασκευή κοσμημάτων, μια πανάρχαια τέχνη

 Η ιστορία της κατασκευή κοσμήματος, ξεκινάει από τους αρχαίους πολιτισμούς,και χάνεται στα βάθη των προιοστορικών χρόνων. Τα πρώτα κοσμήματα, κατασκευάστηκαν από πέτρες, οστά,όστρακα,καρπούς, κουκούτσια και δόντια ζώων.
 Τι είναι όμως αυτό που ώθησε τον άνθρωπο στην κατασκευή και χρήση κοσμημάτων; Μα φυσικά, η προσέλκυση του αντίθετου φύλου! Δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος, αφού λέγεται πως πολλές πέτρες, είχαν κάποιες δυνάμεις ή προστάτευαν από το κακό!
 Η Αρχαία Αίγυπτος, η Μεσσοποταμία και η Αρχαία Ελλάδα, ήταν από τις χώρες που ανέπτυξαν αυτή τη τέχνη,η καθεμία διατηρώντας το δικό της στυλ.
 Πιο συγκεκριμένα, στην Αρχαία Αίγυπτο, τα κοσμήματα είχαν θρησκευτικό χαρακτήρα, ήταν μεγαλοπρεπή,όχι όμως με πολύτιμες πέτρες,αλλά με χρωματιστό γυαλί!




 Το κάθε χρώμα που χρησιμοποιούσαν είχε και τη δική του σημασία,και το έβαζαν για συγκεκριμένο σκοπό!

    Στη Μεσοποταμία από την άλλη, τα κοσμήματα χαρακτηρίζονται από πολύτιμα υλικά και πέτρες. Χρυσός, και ασήμι συνδυασμένα με αχάτη και άλλά πολύτιμα πετράδια.

 Τέλος, στην Αρχαία Ελλάδα, η παραγωγή κοσμημάτων ξεκίνησε απο τον Μινωικό πολιτισμό, ενώ στη Μακεδονία, υπήρξε μεγαλύτερη παραγωγή,όπου υπήρχαν πολλά χρυσοχοχεία.
 Στην Ελλάδα,τα κοσμήματα φοριούνταν σε δημόσιες εμφανίσεις,όπως θρησκευτικές τελετές, ενώ ήταν η χώρα όπου φορέθηκε περισσότερο από κάθε άλλο λαό, αφού το κόσμημα δεν ήταν προνόμιο για λίγους...

 Όπως βλέπουμε λοιπόν, η κατασκευή κοσμήματος, είναι μια πανάρχαια τέχνη,η οποιά εξελίσσεται συνεχώς,και παντα θα έχει κάτι να προσφέρει,όχι μόνο στο δημιουργό,αλλά και σε αυτόν που το φοράει!
Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design