15 Νοε 2017

*ΔιαβάΖω - Vincent / Barbara Stok !*

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Πως είστε ; Ελπίζω να είστε όλοι καλά !

Σήμερα έχουμε κάτι πιο ανάλαφρο, και έτσι με αφορμή την έκθεση που γίνεtαι στο Μέγαρο Μουσικής, την εκθεση για την οποία μιλάνε όλοι, μα όλοι αυτές τις μέρες, και δεν είναι άλλη από το Van Ghog Alive , θα σας μιλήσω για ένα comic, το οποίο πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του Van Gogh ! Είναι ένα graphic novel, το Vincent σε κείμενα και εικονογράφηση της Barbara Stok !
Vincent - Barbara Stok/ εκδόσεις Αιώρα !

Το βιβλίο μιλάει για τα τελευταία χρόνια της ζωής του καλλιτέχνη, όπου άφησε το Παρίσι και εγκαταστάθηκε στη Νότια Γαλλία, όπου πέρασε και την πιο δημιουργική φάση της ζωής του. 
Εκεί ο Vincent αγάπησε και εμπνέυστηκε από τη φύση, και την αγροτική ζωή! Εκεί ο Vincent ονειρεύτηκε να φτιάξει ένα σπίτι γεμάτο καλλιτέχνες, και να συμμετέχει στην καλλιτεχνική επανάσταση! Εκεί ο Vincent συνέχισε να εχει την αμέριστη συμπαράσταση αλλά και βοήθεια - ψυχολογική και οικονομική - από τον αδερφό του Τεό !
Εκεί ο Vincent , άρχισε να διαλύεται, και να παθαίνει κρίσεις... Εκεί ο Vincent διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια αφού έκοψε το αυτί του, και συνέχισε να ζωγραφίζει με αμείωτο πάθος και ρυθμό , μέχρι και το θάνατο του...


Η Barbara Stok, καταγράφει με χιούμορ αλλά και με ευαiσθησία προσπαθεί να αποδόσει τη ζωή του Vincent Van Gogh ! Περιγράφει με πολλές πληροφοριες σκηνές από τη ζωή του καλλιτέχνη, και πραγματικά σου μεταδίδει την επιμονή και το πάθος που είχε, το ενδιαφέρον που έδειχνε στη ζωγραφική αλλά και στο όραμα του. 

Ο Van Gogh , είναι από τους καλλιτέχνες των οποίων η ζωή σου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα! Σήμερα είναι από τους πιο καταξιωμένους και σημαντικούς ζωγράφους! Εν ζωή δεν αναγνωρίστηκε το έργο του, είχε καταφέρει να πουλήσει μονάχα έναν πίνακα όσο ζούσε, από τους χιλιάδες που έφτιαξε στο σύνολο!  Ήταν πολύ παθιασμένος, έζησε μέσα στη φτώχεια και είχε πολλές ευαισθησίες. Επίσης, η σχέση του με τον αδερφό του ήταν μοναδική, αφού μέσα από τις επιστολές που αντάλασσαν μπορεί κανείς να καταλάβει την  τεράστια αγάπη που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον, κυρίως ο Τεό προς τον Vincent !

Το έχετε διαβάσει; Σας αρέσουν οι βιογραφίες; 

Τέλος, πείτε μου, υπάρχει κανείς που πήγε σε μαθήματα ζωγραφικής και δεν ''ξεπατίκωσε'' κάποιο έργο του Vincent Van Gogh; Προσωπικά, ο πρώτος πίνακας που προσπάθησα να φτιάξω ήταν τα Ηλιοτρόπια! 

Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

2 σχόλια:

  1. Πόσο υπέροχο! Από τους αγαπημένους μου ζωγράφους(αν όχι ο αγαπημένος μου).
    Κάθε φορά που ταξιδεύω στο Άμστερνταμ,επισκέπτομαι το μουσείο Van Gogh.


    Θα αναζητήσω σίγουρα το συγκεκριμένο βιβλίο.
    *Thanks για την υπέροχη αυτή ανάρτηση!*

    Φιλιά,Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design