22 Νοε 2017

*ΔιαβαΖω- Η βεντάλια της Λαίδης Ουίντερμηρ/ Όσκαρ Ουάιλντ ! *

Γεια και χαρά, Χαρά εδώ!

Τετάρτη και σήμερα, και το καθιερωμένο μας ραντεβού έφτασε !!!

Σήμερα έχουμε και πάλι ένα βιβλίο, από τον Όσκαρ Ουάιλντ, την Βεντάλια της Λαίδης Ουίντερμηρ, -ένα έργο για μια ενάρετη γυναίκα- και αποτελεί το πρώτο έργο του συγγραφέα που ανέβηκε σε θεατρική παράσταση, το Φεβρουάριο του 1892 !





Η Λαίδη και ο Λόρδος Ουίντερμηρ, είναι παντρεμένοι. Η πολύ ηθική, ενάρετη και σοβαρή Λαίδη έχει υποψίες ότι ο άντρας της είναι άπιστος. Παράλληλα, η εμφάνιση της μυστηριώδης κυρίας Ερλιν βοηθούν στην εμφάνιση φήμεων και κουτσομπολιών που κάνουν την κατάσταση πιο δύσκολη! Η πουριτανή Λαίδη αποφασίζει να εκδικηθεί το σύζυγο της και να τον κάνει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, ενδίδοντας στο φλερτ του Λόρδου Ντάριλγκτον! Μια βεντάλια, ένα διαμέρισμα και πολλά μυστικά θα ανατρέψουν τα πάντα! Γιατί σχεδόν ποτέ, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται !!!

Ο Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από αυτό το θεατρικό κείμενο καταγράφει τον πουριτανισμό και τη σοβαροφάνεια της βικτωριανής εποχής, με καυστικό χιούμορ, με εύστοχες ατάκες και ανατροπές. Αν και τα κωμικά και δραματικά στοιχεία εναλάσσονται συνεχώς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια μαύρη κωμωδία καταστάσεων, ή και γιατί όχι μια κοινωνική σάτιρα των ηθών της εποχής, που διαβάζεται μέχρι και σήμερα!

Το βρήκα πολύ έξυπνο, με ζωντανό λόγο, πολύ χιούμορ, και εάν σας αρέσουν τα θεατρικά βιβλία, τότε σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε !

Αλήθεια, σας αρέσουν τα θεατρικά κείμενα; Ποιο είναι το αγαπημένο σας; 


Share this PostPin ThisShare on Google PlusEmail This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Jiubilo. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design